APARTMANI BEOGRAD VOŽDOVAC

Dobrodošli na Voždovac!

Voždovac je opština koja nosi ime po slavnom vojskovođi Karađorđu i pored bogate istorije i velike teritorije koju zauzima, ona je idealna opcija za sve one koji su na putu, a prolaze kroz Beograd ili dolaze u Beograd na duže. Belano stoga i na ovoj opštini nudi opcije smeštaja u stanovima na dan, dva ili više dana.

Voždovac je jedna od sedamnaest beogradskih opština. Južna kapija Beograda, ona predstavlja staro gradsko jezgro koje povezuje Beograd sa prigradskim naseljima. Opština na kojoj se nalazi veliki broj Belano apartmana idealnih za porodični smeštaj u Beogradu ili smeštaj na dan, odlikuje se dobrom povezanošću i prostranošću. Na jugu su planina Avala, podavalska sela i naselja pored evropskog koridora – autoputa Beograd-Niš.

U drugoj polovini 20. veka, na teritoriji Voždovca, izvan njenog dotadašnjeg urbanizovanog dela – starog Voždovca, Pašinog brda i Dušanovca – izgrađena su nova gradska naselja – Šumice, Konjarnik, Braća Jerković, Medaković, Banjica, Kumodraž i, kao najnovije – naselje Stepa Stepanović, završeno decembra 2012. godine. Ovaj stambeno-poslovni kompleks sa pratećim sadržajima na prostoru nekadašnjih kasarni projektovan je za 13.300 stanovnika i najveće je rezidencijalno naselje u Srbiji izgrađeno u poslednje tri decenije. Dobro povezana sa centrom Beograda, sva ova voždovačka naselja pružaju ugodnosti života u prirodnom ambijentu sa obiljem zelenila, slobodnog prostora i uređenih parkova.

apartmani voždovac stan na dan beograd

Prema popisu iz 2011. godine, na teritoriji Voždovca živi preko 160.000 stanovnika. Pola veka ranije, 1961. godine, bilo ih je svega 85.458, a već deceniju kasnije 134.206, a 1981. godine u voždovačkoj opštini registrovano je 159.364 stanovnika.

Kao i čitavo područje Beograda i ovog dela Srbije, i Voždovac svedoči o burnom geološkom razvoju i menjanju lika planete tokom poslednjih decenija. Zanimljiva je i geografija same planine Avala, idelane za vikend izlete van Beograda ili odmor u blizini grada. U podnožju Avale nalaze se najstarije metamorfne stene serpentiniti, nastale pre 600 do 350 miliona godina. Kasnije, pre oko 150 milona godina, ovde je Veliko sredozemno more. To je doba jure, a jurske stene otkrivene su u okolini Ripnja.

Avala i njeno zapadno podnožje izgrađeni su od gornjekrednog fliša koji je isprobijan stenama nastalim od vulkanske lave. Poznato je da je današnjem Beogradu najbliže vulkansko ognjište bilo na području  Banjice. Veoma razuđene obale kasnijeg Panonskog mora geološki obrazovani danas prepoznaju u Belom Potoku i Pinosavi, a kada su tu bile obale, vrh Avale i još neki drugi visovi južno od Beograda bili su ostrva Panonskog mora. Naselja Braća Jerković i Medaković uzdižu se na panonskim laporcima.

Na vrhu Avale, nalazi se monumentalni spomenik Neznanom junaku. On je rađen po projektu velikog vajara Ivana Meštrovića. Tu su, u vreme Prvog svetskog rata,  nemački oficiri pronašli i sahranili poginulog srpskog vojnika ispisavši na drvenom krstu na nemačkom: „Ovde leži nepoznati srpski vojnik“. Kasnije je ustanovljeno da je to srpski dečak-ratnik, verovatno dobrovoljac, koji je branio odstupnicu srpske vojske.

Možda niste znali, ali kada je 1856. godine, u vreme administrativno-teritorijalnog organizovanja srpske države, formiran Vračarski srez, u njegovom sastavu bila je i celokupna teritorija današnje opštine Voždovac, izuzev Zuca i Ripnja.

Skoro sto godina kasnije, tj 1952. godine, u okviru reorganizacije Beograda koji je do tada bio podeljen na rejone (nekadašnje kvartove), formirale su se opštine. Među njima je bila i današnja Gradska opština Voždovac. Tom prilikom u njen sastav ulaze dotadašnji 6. i deo 7. beogradskog rejona.

Od jula 1955. godine, voždovačkoj opštini pripadaju i rejoni Beli Potok, Jajinci, Kumodraž, Pinosava i Rakovica selo, a u toku 1957. I Pašino brdo i Dušanovac. Tek nešto kasnije se teritoriji Voždovca priključilo i selo Zuce. Početkom 1960. Voždovcu je priključen i Ripanj. Time su formirane današnje granice opštine, odnosno Voždovac dobija oblik kakav ima danas.

Sve beogradske opštine imaju i svoj grb. Grb Gradske opštine Voždovac usvojen je još 1993. godine.

Kako izgleda grb opštine Voždovac? Iza njega se krije divna simbolika. Dva gornja polja štita podsećaju na grb Srbije i Šumadije koji su se nalazili na ustaničkoj zastavi i pečatu vožda Karađorđa po kome opština nosi ime. Polje sa dvostrukom ružom asocira na zelene voždovačke površine.

Desni držač štita je crni vepar – heraldičko znamenje Šumadije, čija je Voždovac severna kapija. Držači nose zastave Beograda i Karađorđevih ustanika, a u u grb su utkane i boje srpske zastave.

Opštinska slava je Sveti Andrej Prvozvani koji se obeležava 13. decembra.

Mnoge istorijske ličnosti vode poreklo ili su živele na teritoriji današnje voždovačke opštine. Među njima su Milan Đ. Milićević, Vasa Čarapić, Stepa Stepanović, Milunka Savić.

Vojvoda srpske i jugoslovenske vojske Stepa Stepanović (1856-1929) rođen je u Kumodražu. Učesnik je svih šest ratova koje je Srbija vodila od 1876. do 1918. Godine, a u vreme bitke za Jedrene, komandovao je Drugom srpskom armijom. U Velikom ratu organizovao je mobilizaciju i koncentraciju srpske vojske. Potom je sa svojom Drugom armijom pobedio Austrijance u čuvenoj Cerskoj bici i to je bila i prva pobeda saveznika u borbi protiv centralnih sila u Prvom svetskom ratu. Stepina armija istakla se i u proboju Solunskog fronta i daljim borbama za oslobođenje Srbije 1918. godine.

Ovaj znameniti Voždovčanin nosilac je 35 domaćih i stranih odlikovanja. Glavna ulica na Voždovcu, osnovna škola u rodnom selu i jedno kulturno-umetničko društvo nose njegovo ime, a u centru Kumodraža Stepi je podignut spomenik u prirodnoj veličini.

Za počasne građane Voždovca proglašeni su znameniti Voždovčani: pesnik Dobrica Erić, glumac i reditelj Ljubiša Samardžić i reprezentativni fudbalski golman Milutin Šoškić.

Ukoliko je Voždovac vaš izbor, kontaktirajte nas i mi ćemo vam ponuditi neki od naših apartmana i stanova na dan u ovom delu Beograda!

Apartmani Voždovac

ATLAS 2, STUDIO BEOGRAD, 27M2

Atlas Apartman 2 sa hidro-masažnim SPA bazenom je savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan apartman, veličine 27m2 u visokom prizemlju kompleksa. Udoban bračni krevet, hidromasažni SPA bazen za 3 osobe, odvojeno kupatilo sa tuš kabinom, kompletno opremljena mini ča[...]
Price:
60€/day
27 m2
1
1
studio

APARTMANI VILLA CLUB 011, STUDIO, DEDINJE 25M2

Apartmani Villa Club 011 se nalaze na Dedinju, u blizini stadiona JNA i bolice za kardio-vaskularne bolesti Dedinje. Locirani su tako da su odlično povezani prevozom sa svim delovima grada. U blizini je i auto-put. Studii su  za 2-3 osobe sa kvadraturom od 25 kvadrata. Opremljeni su  francu[...]
Price:
35€/day
25 m2
1
1
studio

ATLAS 8, STUDIO, VOŽDOVAC 38 M2

Atlas  8 je  moderno opremljen studio, dekorisan po standardima koji ce zadovoljiti ukus najzahtevnijih, redovno i čisto održavan, veličine 38m2. S obzirom na kompletno opremljenu kuhinju, pogodan je za duži boravak. U apartmanu postoji TV prijemnik, a paket kablovske televizije je oboga[...]
Price:
35€/day
38 m2
1
1
studio

STUDIO BANJICA 1, STUDIO, BANJICA 20M2

Studio apartmani Banjica se nalaze u Beranskoj ulici, na svega 10 min. vožnje od VMA i Ortopedije i 5 min. vožnje od SC Banjica. U blizini su i Saobraćajni i Farmaceutski fakultet, kao i FON i Fakultet Političkih nauka.  U blizini se nalaze prodavnica I ribarnica. Udaljenost od tramvaja 9, 1[...]
Price:
23€/day
18 m2
1

RED DARK, 1-SOBAN, VOŽDOVAC 75 M2

Red Dark je novootvoreni SPA apartman na Voždovcu. Nalazi se na svega 10 tak minuta od centra grada, ali dovoljno daleko od gradske gužve i buke.  Ovaj moderno opremljen apatman sadrži luksuznu đakuzi kadu i namenjen je ljubiteljima spa sadržaja. Koncipiran je i oprmeljen za maksimalno 2[...]
Price:
75€/day
75 m2
1
1
studio

SPA STUDIO ATLAS 6, BEOGRAD

SPA  apartman Atlas 6 je novootvoreni apartman sa saunom i đakuzijem, savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan. Pogodan je  za romantično uživanje ili opuštanje posle napornog dana. Na raspolaganju je besplatan parking i mogućnost korišćenja garaže na zahtev.[...]
Price:
80€/day
1
1

ATLAS 1, STUDIO BEOGRAD, 34M2

Atlas Apartman 1 je savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan apartman, veličine 34m2 u visokom prizemlju kompleksa. Udoban bračni krevet, odvojeno kupatilo sa tuš kabinom, odvojena kompletno opremljena mini čajna kuhinja sa indukcionim rešoom, mini bar frižiderom, [...]
Price:
35€/day
34 m2
1
1

ATLAS 3, 2-SOBAN STAN BEOGRAD, 42M2

Atlas Apartman 3 sa hidro-masažnom kadom je savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan apartman, veličine 42m2 u visokom prizemlju kompleksa, pogodan za smeštaj 2 do 5 osoba.   Udoban bračni krevet u odvojenoj sobi, hidromasažna kada za dve osobe, odvojena sob[...]
Price:
50€/day
42 m2
3
1

ATLAS 4, STUDIO BEOGRAD, 27M2

Atlas Apartman 4 je savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan apartman, veličine 27m2 u visokom prizemlju kompleksa. Udoban bračni krevet, odvojeno kupatilo sa tuš kabinom, odvojena kompletno opremljena mini čajna kuhinja sa indukcionim rešoom, mini bar frižiderom, [...]
Price:
35€/day
27 m2
1
1
studio

M48 STUDIO B, 1-SOBAN STAN, VOŽDOVAC 25M2

Apartman M48 B nalazi se u mirnom kraju, u Miklošićevoj ulici na Voždovcu. Nalazi se u prizemlju i predvidjen je za udoban boravak 2 osobe. Po strukturi, ovaj stan na dan je studio apartman, vrlo funkcionalan i moderno uređen, sa zelenom terasom i baštenskom garniturom. Sastoji se od prostorije[...]
Price:
35€/day
25 m2
1
1
Jednosoban

APARTMAN ANĐELA, 1-SOBAN, VOŽDOVAC 50M2

Apartman Anđela je 1-soban stan u naselju Stepa Stepanović. Opremljen je svim neophodim za višednevni boravak. S obzirom da je spavaća soba odvojena i da se garnitura u dnevnoj sobi pretvara u ležaj, u apartmanu mogu komotno boraviti do 4osobe. Apartman je opremljen novim nameštajem, [...]
Price:
35€/day
48 m2
2
1

BIG BANJICA, 2-SOBAN, BEOGRAD 65M2

Big Banjica je kompletno renoviran stan u Beranskoj ulici. Po strukturi je dvosoban i sastoji se iz dnevne sobe u sklopu koje je kuhinja, 2 spavaće sobe i kupatila. Pogodan je za boravak porodica. Opremljen je za kraći i duži boravak do 4 osobe. Stan poseduje svoje parking mesto u dvorištu[...]
Price:
45€/day
65 m2
1
1
Jednosoban

APARTMAN BANJICA 3, 1-SOBAN, BANJICA 25 M2

Apartman Banjica 3 se nalazi u Beranskoj ulici, na svega 10 min vožnje od VMA i Ortopedije i 5 min vožnje od SC Banjica. U blizini su i Saobraćajni i Farmaceutski fakultet, kao i FON i Fakultet Političkih nauka.  U blizini se nalaze prodavnica i ribarnica. Udaljenost od tramvaja 9, 10, 14  [...]
Price:
28€/day
23 m2
1
1

RED BLUE, 1-SOBAN, VOŽDOVAC 55 M2

Red Blue je novootvoreni SPA apartman na Voždovcu. Nalazi se na svega 10 tak minuta od centra grada, ali dovoljno daleko od gradske gužve i buke.  Ovaj moderno opremljen apatman sadrži luksuznu đakuzi kadu i namenjen je ljubiteljima spa sadržaja. Koncipiran je i oprmeljen za maksimalno 2[...]
Price:
60€/day
55 m2
1
1
studio

STUDIO BANJICA 2, STUDIO, BANJICA 20M2

Studio apartmani Banjica se nalaze u Beranskoj ulici, na svega 10 min. vožnje od VMA i Ortopedije i 5 min. vožnje od SC Banjica. U blizini su i Saobraćajni i Farmaceutski fakultet, kao i FON i Fakultet Političkih nauka.  U blizini se nalaze prodavnica I ribarnica. Udaljenost od tramvaja 9, 1[...]
Price:
23€/day
20 m2
1
trosoban

M48 APARTMAN, 3-SOBAN STAN-VOŽDOVAC 52M2

Apartman M48 C nalazi se u mirnom kraju, u Miklošićevoj ulici na Voždovcu. Nalazi se na visokom prizemlju i predvidjen je za udoban boravak do 4 osobe. Po strukturi, ovaj stan na dan je trosoban apartman, vrlo funkcionalan i moderno uređen. Sastoji se od centralne prostorije koja je dneva soba, [...]
Price:
50€/day
52 m2
3
1
studio

M48 STUDIO A, 1-SOBAN STAN-VOŽDOVAC 27M2

Apartman M48 A nalazi se u mirnom kraju, u Miklošićevoj ulici na Voždovcu. Nalazi se u prizemlju i predvidjen je za udoban boravak 2 osobe. Po strukturi, ovaj stan na dan je studio apartman, vrlo funkcionalan i moderno uređen, sa zelenom terasom i baštenskom garniturom. Sastoji se od prostorije[...]
Price:
35€/day
27 m2
1
1
Jednosoban

KONAK 3, 1-SOBAN APARTMAN, BANJICA 54m2

U mirnom i prelepom delu Beograda, u novoj zgradi u ulici Bulevar JNA, nalaze se apartmani u sklopu Hotela Vila Konak. U blizini apartmana nalaze se : Tržni centri Banjica I Voždovac (stadion), crkva, sportski centar, stadioni Zvezde i Partizana, novo naselje Paunov breg, spomen park Jajinci i [...]
Price:
39€/day
54 m2
2
1
Jednosoban

ATLAS 7, 1-SOBAN, VOŽDOVAC 43 M2

Atlas  7 je  moderno opremljen apartman, dekorisan po standardima koji ce zadovoljiti ukus najzahtevnijih, redovno i čisto održavan, veličine 43m2. S obzirom na kompletno opremljenu kuhinju, pogodan je za duži boravak. U apartmanu postoje 2 TV prijemnika, a paket kablovske televizije je [...]
Price:
45€/day
43 m2
2
1

ATLAS 5, 1-SOBAN BEOGRAD, 43M2

Atlas Apartman 5 sa hidro-masažnom kadom za dve osobe je savremeno uredjen, kompletno opremljen, redovno i čisto održavan apartman, veličine 43m2 u visokom prizemlju kompleksa. Idealan za boravak dve do cetiri osobe. Udoban bračni krevet, hidro-masažna kada za dve osobe, odvojena soba sa[...]
Price:
50€/day
43 m2
2
1
dvosoban

DE LUNA APARTMAN, 2-SOBAN, VOŽDOVAC 55M2

De Luna je dvosoban apartman na Voždovcu. Opremljen je za udoban boravak do 2osobe. Sastoji se od spavaće sobe, sa francuskim ležajem, dnevne sobe sa garniturom koja se pretvara u ležaj, kupatila i kuhinje. Osim što je luksuzno opremljen, pažljivo biranim nameštajem i svom potrebnom tehnik[...]
Price:
60€/day
55 m2
2
1
Jednosoban

ATLAS 9, 1-SOBAN, VOŽDOVAC 40 M2

Atlas  9 je  moderno opremljen apartman, dekorisan po standardima koji ce zadovoljiti ukus najzahtevnijih, redovno i čisto održavan, veličine 40m2. S obzirom na kompletno opremljenu kuhinju, pogodan je za duži boravak. U apartmanu postoje 2 TV prijemnika, a paket kablovske televizije je [...]
Price:
45€/day
40 m2
2
1