Urološke ordinacije u Beogradu: Top 6 najboljih

јануар 18, 2019
urološke ordinacije u beogradu

Redovan urološki pregled jedan je od najvažnijih uslova za očuvanje zdravlja muškarca, posebno nakon određenih godina. Urološki pregled je i najbolja prevencija od sve brojnijih bolesti muških polnih organa. Bilo da je u pitanju prvi urološki pregled, poseta urološkoj ordinaciji nikada nije prijatna po načelu.

Sve i da je po sredi rutinski pregled ili je isti pak posledica pojave nekih nenadanih neželjenih simptoma, značaj uroloških pregleda za reproduktivno i opšte zdravlje muškaraca je veliki. Urološke ordinacije u Beogradu nastoje da pruže kvalitetnu uslugu svakom pacijentu i doprinesu u održavanju zdravlja muškaraca.

Urološki pregled –  obavezna stavka zdravlja

Urološki pregled namenjen je lečenju ljudi koji imaju neke od sledećih simptoma:

Urgentno mokrenje – nagli osećaj da morate da mokrite. Uglavnom je u pitanju neki vid urinarne infekcije.

Učestalo mokrenje –bešika se prirodno prazni četiri do osam puta dnevno.Sve češće od toga, posebno ukoliko tokom noći ustajete i to po nekoliko puta, javite se lekaru na pregled. Kod muškaraca ovo može da signalizira i uvećanje prostate.

Nevoljno mokrenje –javlja se naglo i iznenada, često uz stezanje mišića stomaka, kada nosite neki teret, ili prikom kijanja, kašlja ili smeha. Kod žena, nevoljno mokrenje se javlja usled slabljenja muskulature nakon porođaja, ili u kasnijim godinama života.

Bolno mokrenje – kada dođe do pojavebolova ili pečenja u toku mokrenja, to može biti znak infekcije, ali mogu da budu i zbog pojave kamena ili peska u mokraćnim putevima.

Prisustvo krvi u mokraći – ozbiljna pojava koja zahteva da se hitno javite lekaru.

Neplodnost – ukoliko već neko vreme pokušavate da dobijete dete, a željene trudnoće nema, potrebno je da obratite pažnju na kvalitet i količinu sperme. Upravo je urolog lekar koji ispituje uzroke steriliteta kod muškaraca.

Erektilna disfunkcija – noćna mora svakog muškarca, a usko vezana za brojne medicinske faktore. Nemogućnost da se održi ili razvije erekcija dovoljna za penetracioni seksualni odnos je zapravo impotencija. Ovo je problem koji obuhvata preko 160 miliona ljudi, muškaraca širom sveta.

Može normalno da se javi usled starenja, ali je prisutna i kod 52% muškaraca koji imaju između 40 i 70 godina. Svaka seksualna disfunkcija može da bude i problem vezan za zdravlje nekog od muških reproduktivnih organa. Po pravilu praktično je uvek vezana za određenu psihološku komponentu. Od velike je važnosti isključiti neke od težih bolesti od strane urologa pre svega.

Prvi korak urološkog pregleda je razgovor, a zatim lekar obavlja klinički deo pregleda, gde rukama i opipavanjem u predelu stomaka traži postojanje potencijalno bolne tačke ili neke neodređene mase, ili uvećanog organa u trbuhu.

Nekada je u okvire pregleda uključen i ultrazvučni pregled, kao i laboratorijske analize krvi, mokraće, sperme, a ako postoje sumnje na infekciju, uzima se i bris i to kod muškaraca sa glansa penisa, prepucijuma ili iz uretre.

(izvor: Ordinacija Bocokić, Niš)

Najbolje urološke ordinacije u Beogradu

  1. Ordinacija Nešović – Internistička ordinacija  

Misija internističke ordinacije Nešović je da se posvećuje pružanju najkvalitetnije zdravstvene zaštite našim pacijentima. Naš stručni tim iskusnih i posvećenih medicinskih stručnjaka, na čelu sa dr Majom Nešović, pruža najnapredniju dijagnostiku i terapiju za različite internističke bolesti, uključujući kardiologe, pulmologe, urologe, endokrinologe, gastroenterologe, pedijatrije, neurologe i radiologe. Naš cilj je pružiti brzu, i kvalitetnu medicinsku uslugu koja će pomoći našim pacijentima da sačuvaju zdravlje i kvalitet života.

Usluge:

  • Urološki pregled
  • Urološki pregled sa UZ
  • UZ testisa
  • Postavljanje i uklanjanje urinarnog katetera
  • Merenje rezidualnog urina

Kontakt:

Svetozara Markovića 9/3

Beograd, Srbija

tel: 0113037375

mob: 0631215160

email za opšta pitanja:

office@ordinacijanesovic.rs

email za zakazivanje pregleda:

zakazivanje@ordinacijanesovic.rs

email za osiguranja:

osiguranje@ordinacijanesovic.rs

2.Polimedic – Prva urološko seksološka klinika na Balkanu

Adresa: Cvijićeva 24, 11120 Beograd (Palilula)

Telefon: 011/208-4123, 208-4124, 329-1787

PoliMedik je prva privatna ordinacija u Beogradu specijalizovana za urološka oboljenja, kalkulozu, oboljenja prostate, sexologiju, muški i ženski sterilitet i ambulantnu hirurgiju. U ordinaciji rade i vrhunski stručnjaci iz oblasti endokrinologije, psihijatrije i kardiologije.

PoliMedik specijalistička ordinacija osnovana je davne 1993. godine od strane prim. dr Dragoljuba Miloševića, oca prof. Aleksandra Miloševića. Već 2004. godine ordinaciji se pridružuje dr Sava Perović sa kojim započinje transeksološka era i razvoj hirurgije urogenitalnog trakta i seksologija. Od 2008. godine na čelu klinike je dr Dejan Čolaković koji proširuje delatnost ordinacije uvođenjem endoskopske hirurgije. Od 2015. godine njen direktor postaje prof. dr Aleksandar Milošević

3 Urološka i nefrološka ordinacija Kosa dr Dragičević

Adresa: Majora Branka Vukosavljevića 48, 11077 Beograd (Novi Beograd)

Telefon: 011/3188-260

Lekarska ordinacija „KOSA“ se nalazi na Novom Beogradu u mirnom delu naselja Bežanijska Kosa. Prim dr Petar Dragičević je medicinski fakultet u Beogradu završio 1962 god. Do osnivanja ordinacije radio je u KBC Zvezdara. Bavi se bolestima bubrega i urinarnim infekcijama.

Urolog Beograd dr Dejan Dragičević radi na Urološkoj Klinici i predaje Urologiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

4.Urološka ordinacija Dr Bojanić

Adresa: Cvijićeva 78, 11030 Beograd (Palilula)

Telefon: 011/275-0498

Urološka Ordinacija Dr Bojanić nalazi se u samom srcu Beograda, u Cvijićevoj ulici 78. Ordinacija je klimatizovana, poseduje tri ordinacije, laboratoriju za spermogram kao i čekaonicu.

Urološka Ordinacija Dr Bojanić, osim klasičnih uroloških pregleda nudi i preglede i lečenje svetski priznatim metodama Reiki kao i diagnostika i lečenje Homeopatijom. Stručnjaci u ovim oblastima su svetski poznati hirurzi kao i Masteri u Reikiju i Homeopatiji. Višegodišnje iskustvo u lečenju je ovo i dokazalo.5.

5.Urološka ordinacija Dr Brkić

Adresa: Đevđelijska 27, 11120 Beograd (Zvezdara)

Telefon: 011/242-5255

Urološka ordinacija Dr Brkić je u januaru 2013. godine nastavila rad u Beogradu, nakon dugodišnjeg rada i privatne prakse u inostranstvu. Vlasnik i osnivač ordinacije je doktor Zoran Brkić, specijalista urolog sa višegodišnjim radom i iskustvom na Urološkoj klinici Beograd Kliničkog centra Srbije i na Urologiji KBC-a Zvezdara Beograd. Doktor Zoran Brkić bio je stručni saradnik više inostranih privatnih bolnica i klinika.6.

Urološka ordinacija Urologija Vuk

Adresa: Borisavljevićeva 58, 11010 Beograd (Voždovac)

Telefon: 011/247-4918

Urologija Vuk je osnovana 2006.god. kao deo Poliklinike Vuk i od tada pruža urološke usluge širokoj populaciji naših gradjana, a sve više i pacijentima iz šireg regiona. Danas je to privatni urološki centar koji se visoko specijalizovao za bolesti prostate, urinarne kamence, poremećaje mokrenja i zadržavanja mokraće, moderno hirurško lečenje uroloških onkoloških pacijenata, ispitivanje i lečenje neplodnosti kao i polne nemoći kod muškarca.

Visoka efikasnost lečenja i zadovoljstvo pacijenata se održava personalizovanim, za svakog pacijenta ponaosob, prilagođenim pristupom i strategijom u lečenju.

  1. Urološka ordinacija TTC

Adresa: Milana Rakića 24, 11160 Beograd (Zvezdara)

Telefon: 011/241-2471

Specijalistička urološka ordinacija TTC (Termo Terapijski Centar) je osnovana aprila 1997. godine i od tada neprekidno radi.

Ime je dobila je dobila po metodi koja je tada uvedena u našu zemlju: termoterapiji prostate. Ova metoda koja se u svetu primenjuje od 1992. godine tada je prvi put uvedena kod nas. Do sada je ovom metodom tretirano blizu 600 pacijenata uglavnom zbog uvećane prostate. Jedan broj pacijenata je lečen termoterapijom zbog hroničnog prostatitisa. Savremeni lekovi sada sve više potiskuju potrebu za primenom termoterapije.

Pored termoterapije prostate bave se kompletnom urološkom dijagnostikom. Ordinacija raspolaže ultrazvučnim aparatom sa specijalnom bioptičkom transrektalnom sondom koja se koristi za TRUZ biopsiju prostate. Preko 1000 učinjenih biopsija ih svrstava u lidere u ovoj vrsti dijagnostike. U dijagnostici oboljenja prostate i bešike se koristi uroflowmetar, aparat za merenje protoka urina koji je neophodan u cilju sagledavanja funkcionalnog stanja donjeg urinarnog sistema.

Spermogrami se rade od strane kvalifikovanih laboranata na stručan način, po preporukama Svetske Zdravsvene Organizacije, čime je  uz veliko iskustvo Dr Vukotić  omogućeno adekvatno bavljenje problemom muškog infertiliteta. Promene u mokraćnom kanalu i u mokraćnoj bešici se uočavaju uz pomoć cistoskopa, aparata koji omogućava direktno sagledavanje unutrašnjosti ovih organa. U slučaju da se uoče promene može se izvršiti njihovo otklanjanje (elektroresekcija uz pomoć eletrokautera).

urološke ordinacije u beogradu

BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu, bilo da pomognete nekome ili i sami odete na pregled ili tretman, sigurno želite i preporuku za to gde da se odlično provedete ili pronađete sve što želite kako bi vaše vreme u Beogradu bilo idealno i savršeno. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete brzo i lako. Čak iako planirate detaljan zdravstveni pregled u nekoj od uroloških ordinacija u Beogradu, možemo da vam pomognemo. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.