Šta obići i videti na Sejšelima

март 8, 2022
sta obici i videti na sejšelima

Sejšeli su popularni širom sveta kao izdvojeni, egzotični komad mira, posebno kod mladenaca koji su u potrazi za nezaboravnim odmorom ispunjenim potpunim opuštanjem i romantikom. To su rajska ostrva u svakom smislu te reči. Okruženi prekrasnim belim plažama, bujnim zelenilom i prekrasnim visokim planinama, magični Sejšeli su zaista jedna od najlepših destinacija na svetu.

Sejšeli su zemlja-arhipelag, koja se sastoji od 115 malih ostrva. Protežu se severno od Madagaskara u beskrajnom prostranstvu Indijskog okeana. Zbog ovakve raznolikosti i razuđenosti, atrakcije ove mirne nacije su raznovrsne i privlačne turistima. Od veličanstvene planine Morne Blanc, do plaže sa potpuno belim peskom Anse Volbert, ili koloritne atmosfere lokalnog Victoria Marketa – Sejšeli imaju toliko toga da ponude.

Ako ikada budete imali dovoljno sreće da posetite ova ostrva čistog tropskog blaženstva, savetujemo vas da nikako ne propustite ovih nekoliko zabavnih mesta.

Beau Vallon

Smeštena na severozapadnoj obali glavnog ostrva Sejšela, Mahe, Beau Vallon je jedna od napopularnijih plaža u zemlji. Jedna je od onih koje su proslavile ostrvo širom sveta. Ono što stalno privlači posetioce u Beau Vallon je njegova višestruka privlačnost. Tu se pre svega misli na njegovu klasičnu estetiku koju čine visoke palme, meki pesak, ali i bistra voda i prelepi podvodni korali koji su magnet za iskusne ronioce. Posetioci će imati prelepi pogled na ostrvo Silueta dok uživaju u zalasku sunca.

Ova poznata plaža nalazi se u blizini nekoliko poznatih hotela i restorana, što je čini lako dostupnom za porodice.

Plaža Anse Volbert

Zadivljujuća plaža Anse Volbert može se naći na čudnom Praslin ostrvu i verovatno je jedna od najpopularnijih plaža na Sejšelima. Posetioci obožavaju ovu plažu zbog njene dužine, hladnih plitkih voda i tihe atmosfere. Do nje se može doći automobilom, autobusom ili biciklom iz male lučke četvrti koja je udaljena 4 kilometra odatle.

Ostrvo Curieuse na Sejšelima

Posetioci će moći da ožive svoje robinzonske fantazije dok pristaju na ovo ostrvo. Izolovano od ostalih glavnih ostrva, ovo mesto ispunjeno je sunčanim plažama i bogatom prirodom. Ovde se nalazi kolonija divnih džinovskih kornjača koji se na ovom izdvojenom ostrvu čuvaju i uzgajaju.

Nekada je ovo ostrvo bilo kolonija gubavaca, pa će posetioci imati prilike da saznaju nešto i iz istorije ostrva.

Hram Tempio Hindu na Sejšelima

Teško je ostati podalje od privlačnih plaža Sejšela, ali Tempio Hindu je definitivno dobar izgovor da ih privremeno napustite. Ovaj poznati hinduistički hram, koji se često navodi kao znamenitost glavnog grada Viktorije, ponosno stoji više od 240 godina. Izgrađen je kada su prvi Indijci prešli arhipelag i od tada neprestano impresionira posetioce. Sa svojim zamršenim skulpturama i zadivljujućim nizom boja, Tempio Hindu je jedno od retkih religioznih mesa na Sejšelima koje parira lepoti svetske klase ove ostrvske države.

Plaža Anse Georgette

Sa pogledom kao sa razglednice, idilična i spokojna Anse Georgette je verovatno najlepša plaža na Praslinu koja oduzima dah. Izolovana, ekskluzivna i osamljena, ova plaža je idealno mesto za parove da se opuste i urone u veličanstvenu prirodu Sejšela. Smeštena u blizini raskošnog letovališta Lemuri sa sa 5 zvezdica, Anse Georgette se i dalje čuva kao netaknuto, uprkos svojoj velikoj popularnosti.

Staza Copolia na Sejšelima

Na Sejšelima ne morate samo da lenčarite i da se opuštate na netaknutim plažama. Ako želite da povećate broj otkucaja srca, nema bojeg načina od penjanja na jednu od izuzetnih planina Sejšela. Staza Copolia vodiće vas kroz jedinstvenu tropsku floru i faunu, dok se krećete do vidikovca, sa koga se pruža pogled od 360 stepeni na Viktoriju, glavni grad zemlje. Staza Copolia traje oko 45 minuta, ukupne dužine 1.6 kilometara. Omiljena zbog svoje relativne lakoće, planinarima je ova staza izuzetno draga jer pruža izvanredan pogled na sejšelski arhipelag.

Anse Coco plaža

Možda najupečatljivija plaža na Sejšelima je upravo ova osamljena plaža. Okolina plaže koja uključuje kolekciju napuštenih zgrada, dodatno pojačava očaravajuču atmosferu plaže.

Mojen

Sa površinom od samo 0.999 kvadratnih kilometara, posetioci ovog svetskog rezervata flore i faune, moći će da vide životinje i biljke koje se nalaze samo na Sejšelima. Na ostrvo Mojen se redovno organizuju jednodnevni izleti iz Mahea, ne samo zbog jedinstvene kolekcije zelenila, već i zbog svog poznatog podvodnog života, koji uključuje šarene ribe, prepoznatljive korale.

Grand Anse

Zbog svoje širine i nenadmašne lepote, Grand Anse je večita inspiracija posetiocima. Plivači treba da znaju da boravak u otvorenim vodama ove plaže od aprila do oktobra može biti posebno opasan, jer su u sezoni monsuna morske struje mnogo jake.

Morne Blanc

Još jedna od poznatih pešačkih staza na Sejšelima je staza Morne Blanc, koja je sjajna. Uspon kroz bujne šume, plantažu čaja, stene prekrivene mahovinom i drvećem, čini staza duga 3,2 kilometara umerene težine.

Anse Intendance

Jednoglasno se smatra jednom od najboljih plaža na Sejšelima i predstavlja pravu tropsku ekstravagancu. Sa kristalno čisrtom vodom, velikim granitnim stenama, gustim zelenilom i besprekorno mekim peskom, Anse Intendnce ima sve elemente da se ljubitelji plaže zaljube u ovo mesto. Talasi ga čine posebno popularnim među surferima

Valee de Mai

Poznata kao „srce Praslina“, Valee de Mai je najbolje mesto za posetioce koji žele da se izgube u očaravajućoj flori i fauni Sejšela. Služeći kao intrigantan prirodni rezervat sa nizom jedinstvenog  voća, cveća i pticam Valee de Mai je takođe dom za više od 4000 originalnih vrsta palmi, očuvanih na način koji skoro zadržava prvobitno stanje. Možda najpoznatija palma je endemska vrsta „coco de mar“, čije poreklo, prema rečima lokalnog stanovništva, potiče ispod nivoa mora. Putovanje u Valee de Mai biće i vizuelno zapanjujuće, ali i obrazovno i informativno iskustvo.

Anse Lacio Sejšeli

Ova plaža u obliku polumeseca predstavlja rajski Sejšeli u svom najboljem izdanju. Pristup ovoj plaži može biti malo težak: posetioci će morati da pešače na malo brdo da bi došli do nje, ali trud će se isplatiti. Tu vas čeka zadivljujuća kombinacija izuzetno zlatnog peska, blistave azurne vode i neverovatna lepota koju niste mogli ni da zamislite.

Pred nekim lepotama ostajemo bez teksta. Zapanjeni smo koliko jednostavna slika kao što su more, pesak,sunce, palme, može intenzivno da utiče na naša čula i da budi prijatnost. Ako želite da posetite najlepše plaže na svetu koje vam nikada neće dosaditi, a pritom i da se zabavite pa i nešto novo naučite, neka Sejšeli budu prava destinacija za vas.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.