Saveti za odabir najboljih kada za kupatilo

октобар 18, 2023
belano_kada za kupatilo

Primena, uređivanje i shvatanje kupatila kao prostora u domu poslednjih decenija se sasvim promenilo. Od prostorije koja je oskudno opremljena za obavljanje potrebnih higijenskih navika i potreba, kupatilo je preraslo u prostoriju kojoj se prilikom uređivanja pridaje velika pažnja. Prostor koji zauzimaju je sve veći, enterijer se vrlo pažljivo osmišljava, a uloga relaksacije, potpunog odmora i uživanja je najvažnija. U svemu tome važnu ulogu ima i kada za kupatilo, zbog čega sa vama delimo nekoliko saveta kako da napravite najbolji odabir, ali prvo da vidimo koje su to prednosti korišćenja i posedovanja kade.

Prednosti postavljanja kade u kupatilo

Večita borba, da li je bolja kada za kupatilo ili je to tuš kabina. Kada prostor i ostale mogućnosti dozvoljavaju, najbolje je imati i jedno i drugo, jer su vrlo korisni i praktični, ali kada je ipak potrebno odlučiti se, kada ima savršene prednosti.

Kada je tu da se u njoj opustite, uživate, da kada imate vremena sebi priuštite „spa at home“ doživljaj. Tople kupke su najbolji način da opustite um i telo. Van toga, uz zavesu ili paravane, brzo tuširanje je isto kao u tuš kabini. Međutim, prednosti koje samo kada može da ima jesu upravo kupke, odmor, kao i dodatne funkcije, kao što su masažeri, svetlosni efekti, pa se ne može nikako reći da su tuš kabine bolja opcija, osim kada prostor to zahteva.

Akrilne ili čelične kade?

Kada se kupuje kada za kupatilo, prvo bi trebalo da obratite pažnju na materijal od kojeg su napravljene. Naravno da ćete najpre voditi računa o dimenzijama, ali se pretpostavlja da kada krenete u kupovinu, odmah znate koje su to krajnje granice dužine i širine.

Kade se izrađuju od čelika i akrila, akrilnih boja, sa ojačanjem koje je metalno ili drveno. Čelik je nekada bio jedini u upotrebi, a onda je akrilni materijal učinio ogromnu promenu. Akrilne kade su lakše, izgledom prijatnije, lakše se održavaju, otporne su na oštećenja, zadržavaju duže temperaturu vode. Iz tih razloga, ovakva kada za kupatilo je svakako bolja opcija, a i danas ih je lakše naći u bilo kojem obliku, sa svim dodacima ili bez njih, dok su čelične kade više stvar onog starog, rustičnog stila, koji je jedina prednost, ako je nekome potrebna uopšte u toj formi.

Ugradne ili samostojeće kade?

Odluka o tome da li će kada za kupatilo biti samostojeća ili ugradna u stvari zavisi od prostora gde se postavlja i same kvadrature kupatila. Ugradne kade su predviđena za manja kupatila i za njihovo postavljanje uz dva ili između tri zida. Same pregrade mogu biti od kupljenih obloga, ali se mogu i posebno zidati, što predstavlja i više posla prilikom njihovog postavljanja. Međutim, ako želite vrlo moderan izgled kupatila, a pri tome imate veću kvadraturu u prostoru, onda su samostojeće odličan izbor. Daju vrlo luksuzan izgled samom kupatilu, dozu neverovatne elegancije i lepote.

Klasične ili hidromasažne kade?

Dolazimo do najboljeg dela postojanje kade u kupatilu, a to su njene funkcije. Klasična kada je već savršena, jer je dovoljno napuniti je, ubaciti neku so za kupanje, par mirišljavih sveća okolo i sve je spremno za potpuni odmor.

Međutim, kada vam mogućnosti to dozvoljavaju, kade za hidra ili aero masažama, stvoriće pravi mini spa centar u vašem domu, pa dalje od toga i nije dovoljno govoriti u korist njihove kupovine, zar ne?

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.