POSETITE GRAD KOJI NIKADA NE SPAVA – BEOGRAD

јун 15, 2023

Proleće i leto posebno mame turiste, ali Beograd je jedna specifična destinacija za putovanje. Beograd živi turizam 365 dana u godini. Ne samo što je Begorad jedan od najstarijih gradova u Evropi, Beograd je po mišljenju turista najlepši grad u regionu, a i šire.

Zašto posetiti Beograd?

 • Ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim dok korača ulicama Beograda je bogata istorija i kultura. Beogradska istorija je stvarana hiljadama godina unazad. Ukoliko odvojite dovoljno vremena, možete upoznati i intrigantnu istoriju i Balkana.
 • Ljubaznost je ono što će Vas uvek uvek vratiti u Beograd. Širom Evrope, pa i sveta čuje se dobar glas o gostoprimstvo Beograđana. Dok budete šetali gradom, osećaćete se dobrodošlo, a kome god da se obratite, rado će Vas uputiti u sve što Vas bude zanimalo. 
 • Noćni život je još jedna od stvari koja je bitno uticala na razvoj turizma. Beograd živi 24 sata, 365 dana u godini. Pa ako dolazite ovim povodom, doivećete nezaboravno iskustvo.
 • Hrana – Srpska kuhinja je vrlo raznovrsna. Spoj je najraznovrsnijih kuhinja mnogih narodima koji su boravili na prostroima Beograda kroz istoriju. I naravno, ne smete preskočiti rakiju – alkoholno piće koje je postalo jedan od simbola Srbije.
 • Cene – Beograd je jedan od napristupačnijih gradova u Evropi kada je u pitanju noćni život, zabava, smeštaj i hrana. Beograd nudi mnogo izbora, pa ćete doživeti najlepša iskustva bez obzira na budžet.
 • Prirodne lepote – Beograd se nalazi na ušću dve reke Dunava i Save. Nudi ogroman broj predivnih šetališta uz reku, kao i parkova, pa ćete u raznim delovima grada uvek u blizini imati neku čarobnu prirodu u kojoj možete napuniti svoje „baterije.“
 • Događaji – Beograd ima ogorman broj festivala, koncerata i kulturnih manifestacija, organizovanih na svetskom nivou. Tokom cele godine nudiće Vam se razni događaji, a bar jednom mesečno ćete naići na neki na kom želite biti.

Smeštaj u Beogradu

Beograd svake godine prihvata sve veći broj turista, samim tim smeštajni kapacitet se jako brzo popunjava. Pored velikog broja hotela koje Vam nudi Beograd, sve veći broj turista se odlučuje da za smeštaj izabere apartman koje u svojoj ponudi nude agencije koje se bave izdavanjem stanova  na dan. Najveći izbor stanova na teritoriji celog Beograda, možete pronaći na belano.rs

Šta obavezno posetiti u Beogradu?

 • Beogradska tvrđava – Kalemegdanska tvrđava je jedan od najbitnijih simbola grada. Nalazi se  iznad Save i Dunava. Tvrđava uključuje Kalemegdanski park, Sahat kapiju, Sahat kulu, veliki broj spomenika od kojih je naprepoznatljiviji spomenik Pobednik koji je simbil Beograda.
 • Knez Mihailova ulica – Glavna pešačka zona koju ne smete propustiti. Kažu da ako niste prošetali ovom ulicom, niste ni bili u Beogradu. Osim predivnog šetališta sa brojnim uličnim sviračima i animatorima, u ovoj ulici ćete pronaći veliki broj restorana, kafića, poslastičarnica, suvenirnica, a ako volite kupovinu, očekuje Vas veliki broj butika.
 • Skadarlija – Ne propustite najlepšu boemsku četvrt. U srcu Beograda zakoračite u stari duh Beograda, uživate u muzici, izvrsnoj hrani koja obiluje nacionalnom kuhinom, piću i zabavite se u uvek predivnom društvu. Ovde su svi srećni, ljubazni i nasmejani.
 • Muzeji i galerije – Za one koji vole umetnost ovo je prava poslastica. Izuzetan broj muzeja i galerija očekuje da ih istražite.  Posebno se izdvaja Muzej Nikole Tesle, Muzej savremene umetnosti, Muzej istorije Jugoslavije, Voni Muzej, Muzej iluzija i dr.
 • Šetališta i reke – Kako Beograd grle dve reke, Beograđani se hvale svojim predivnim šetalištima, pa tako možete uživati na Zemunskom keju, Savskom keju, šetalištu pored Nebojšine kule na „25 maju“, Beton hale, Ade huje, ili pored Beogrda na vodi. Pored svih ovih šetališta uz Savu i Dunav, ne propustite najomiljenije šetalište Beograđana – Adu Cigalniju.
 • Ada Ciganlija – „Beogradska plaža“ je rekreacijska zona smeštena na Savi. Ova božanstvena prirodna oaza, omiljena je lokacija za beg iz gužve, svakog građanina. Na Adi možete uživati u raznim aktivnostima, ali ono što je leti najpopularnije je kupanje i sunčanje. Kvalitet vode se redovno proverava, pa s te strane ne morate brinuti. Pored toga možete uživati u igranju odbojke na pesku, golfu, košarci, skijanju na vodi, skakanju banđzi džampingom, vožnji kanuom, pedalinom, veslanju, tenisu, fudbalu,  vožnju čamcem i mnogim drugim.

Postoji još mnogo razloga  i načina da uživate u Beogrdu. Kad god da odlučite da mu se predate, Beograd će Vas dočekati raširenim rukama. Pogledajte svoj kalendar, i zaokružite svoje omiljene datume, rezervišite sebi minimum vikend u gradu koji će Vam pružiti nezaboravne životne trenutke.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.