Muzej Iluzija – dobrodošli u svet neverice

јун 18, 2018
muzej iluzja

Beogradski Muzej iluzija je konano stigao. Ovaj muzej predstavlja prostor za zabavu za celo društvo i putovanje u svet koji će vas očarati i zbuniti vaša čula!
Ovo je savršeno mesto za nova iskustva i uživanje s prijateljima ili porodicom.
Ovde neće uživati samo deca, već svi, jer svi želimo malo magije u životu, malo čuda i malo izazova.

 

 

Turisti i posetioci Beograda koji dolaze u naše apartmane u centru grada ili u naše smeštaje na Starom gradu, apartmane kod Skadarlije čeka lagana šetnja do Nušićeve, ali je ovom muzeju lako prići s obzirom da se nalazi u samom centru Beograda. Ako vam se zavrti u glavi od tolikih izazova, ne zaboravite da probate odlična jela u nekom od najboljih restorana u Beogradu ili posetite neki dobar spa i wellness centar. Što da ne? Nije lako razmišljati, ali moramo. Onda treba i odmoriti.

 

Šta nam rade iluzije?

Brojni naučnici tokom godina su pokušali da proučavaju šta se zapravo dešava između mozga i očiju kada gledaju optičku iluziju. Nobelova nagrada 1981. otišla je istraživaču koji je proučavao upravo ovu temu. Pojavilo se više teorija, uključujući i one koji tvrde da je iluzija prouzrokovana jer mozak pokušava da predvidi šta će se desiti tokom malenog zakašnjenja između momenta kada se događaj zapravo dešava i kada je naš mozak u stanju da to vidi. Druge teorije koje su predstavljene pokušavaju da objasne percepciju kretanja i sadrže ideju da mali pokreti očiju uzrokuju toliko malo različitih slika koje se prenose na vizuelni korteks odjednom, i da je to trenutak kada se mozak zbuni.

 

 

Šta vas čeka u Muzeju iluzija u Beogradu?

 

Vortex tunel

U Muzeju Iluzija u Beogradu vas čeka vrtlog iluzije koji stvara Vortex tunel. Vortex će Vas potpuno izbezumiti i naterati da se svojski borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar i nastojanju da napravite svaki sledeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini!

Soba ogledala

Svi imamo neku sliku o sebi, ali u sobi ogledala, izgubićete se u beskonačnosti. Pokušajte da se oduprete gravitaciji i izmenjenim i nelogičnim odnosima veličina i naravno ne zaboravite – fotografišite se u svim, ali baš u svim nemogućim pozama!

Hologram i optičke iluzije

Uživajte u našoj zbirci holograma, zagledajte se u svaku optičku iluziju i dobro osmotrite svaku instalaciju. Ovde ćete se podsetiti da sve što mislimo da znamo o svetu koji vidimo ponekad stvarno jesu samo naše – pretpostavke!

Eksponati

U Muzeju iluzija u Beogradu ćete kroz zabavne i atraktivne varke porazmisliti o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, posle čega ćete bolje razumeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razume.

Didaktičko-logičke igre i zagonetke

Da se razumemo, svako od nas voli malo moždanog razgibavanja. Upravo vas zato u Muzeju iluzija čeka i ovaj izazov. Ne propustite da se oprobate u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama; doživećete bar malo frustracije, ali sigurno i mnogo, mnogo zabave.

Istraživanje Muzeja iluzija razigrava sive moždane ćelije. Zato Muzej ima i pametnu igraonicu u kojoj posetioci svih uzrasta mogu da se igraju, takmiče i uče. Igraonica podstiče učenje i zabavu kroz Dilemma games koncept, drvene zagonetke i igre koje podstiču kognitivne sposobnosti i igraonicu pretvaraju u pravi fitness centar za mozak.

 

 

EKSPONATI

 

Spisak iluzija i eksponata, soba i aktivnosti je veliki, a računajte da vam je tek kad vidite sliku efekat potpun. Skupite društvo i dobro se namestite.

Evo šta vas očekuje:

Varljivi štap

Gramofoni

Klon

Iluzija stolice

Ames soba

Anti-gravity soba

Obrnuta soba

Soba ogledala

Vortex tunel

Rupa bez dna

Stereogram

Kaleidoskop

Ogledalo istine

Glava na tacni

Dvosmisleni cilindar

Rubinova vaza

Šuplje lice

Hologrami

 

Zabava za najmlađe i na rođendan

 

Muzej iluzije je predvideo da je ovaj vid zabave idealan ako želite da vašoj deci priuštite rođendan za pamćenje.

O svojoj ponudi kažu:

„Muzej iluzija kroz atraktivne i zabavne eksponate nudi neponovljivo vizuelno, čulno i edukativno iskustvo za Vašeg slavljenika i sve goste. Kako bi rođendan bio potpuni hit u mogućnosti smo obezbediti mađioničara/iluzionistu ili animatora koji će zabavu upotpuniti setom trikova, ponuditi svoju pomoć u slaganju didaktičkih igara, mozgalica i slagalica ali i fotografisati goste u jednoj od naših neverovatnih soba. Muzej nudi didaktičke igračke i suvenire za sve uzraste, stoga nakon rođendana sa sobom ponesite iskustvo čuđenja koje ne prestaje ni izlaskom iz carstva iluzija!“

 

muzej iluzja

 

Prve ponude tokom promotivnog perioda su podeljene u dva paketa, a svakako za tačne informacije kontaktirajte Muzej iluzija direktno.

 

Rođendanski paket 1.

– Ulaznica: cena 400 RSD po detetu*

– Stručno vodstvo iluzioniste (uključuje manje trikove za vreme posete): cena 7.200 RSD

– Trajanje 1,5 sat

– Dve odrasle osobe GRATIS

 

Rođendanski paket 2.

– Ulaznica: cena 400 RSD po detetu*

– Stručno vodstvo iluzioniste  i posebna iluzionistička predstava u rođendaoni: cena 12.000 RSD

– Iznajmljivanje prostora rođendaonice: cena 16.000 RS**

– Trajanje 2,5 sata

– Dve odrasle osobe GRATIS

Napomene:

*max broj dece: 25; ** moguća konzumacija torte i bezalkoholnih pića u sopstvenoj organizaciji

 

KORISNE INFORMACIJE

 

Muzej iluzija

 

Adresa Muzeja Iluzija:

Nušićeva 11, Beograd

Cene ulaznica za Muzej Iluzija:

Odrasli: 600 RSD

Deca (5-15 godina): 400 RSD

Porodična ulaznica: 1500 RSD

Radno vreme Muzeja Iluzija:

ponedeljak – nedelja od 9:00 do 22:00 časova

WEBSITE: www.muzejiluzija.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.