10 najboljih Wellness & Spa centara u Beogradu za vaše telo i dušu

децембар 23, 2017
Wellness Spa centri Beograd

Neophodno je bar ponekad pobeći u neki drugi svet, što zbog našeg radnog rasporeda, što zbog mnoštva zdravstvenih beneficija. Odlazak u spa u Beogradu bi trebalo da bude nešto što možete učiniti za sebe i svoje zdravlje makar jednom u dve nedelje.

wellness spa beograd

Za one koji se kreću uglavnom po urbanim i centralnim krajevima grada, možemo odabrati spa centar upravo u tim zonama grada. Ako možemo sebi priuštiti nešto više vremena, možemo se odlučiti i na neke od spa centara po Srbiji ili regionu. Promena okruženja može biti dobra za dušu i pre nego što napravite rezervaciju i nađete smeštaj na dan ili apartman po želji, proverite na odabranim sajtovima da li postoji spa centar u blizini vaše lokacije i prođite kroz liste spa usluga kako biste dobili ideju o tome koji tretmani su dostupni.

belano apartmani stan na dan

Ovo je čest faktor koji posetioci Beograda uzimaju u obzir prilikom pravljenja rezervacija partmana u centru grada ili na nekim drugim opštinama. Pored udobnosti, parkinga, blizine restorana i provoda, veoma često ljudi koriste i put na dan da se opuste i revitalizuju. Ono što ne smemo zaboraviti međutim jeste da i u svakodnevnom životu moramo biti pre svega prema sebi dobri, i razmisliti šta i koliko činimo za svoj duh i telo.

Dakle, šta su benefiti jedne posete wellness i spa centru?

To može biti već i sam prostor dizajniran za uživanje i pružanje mnogo potrebnog takozvanog „me“ vremena, vremena za sebe u kojem čovek može da se opusti, napuni, reflektuje, detoksira i ponovo napuni energijom. Dnevne banje nude i niz promocija zdravstvenih usluga. Kurativna moć masažnih terapija razvijena je od najranih vremena. Spa i masažne terapije stoga su prirodno povezane. Briga stručnjaka i terapeuta o našim telima pogoduje izvan fizičkog aspekta, jednako regenerišući i naš um i psihu.

wellness centar beograd

Evo našeg spiska od 10 pogodnosti banje koje možemo postići kroz terapeutske masaže.

  • Razdvojićete se na kratko od posla, porodice i prijatelja.
  • Možete da usporite i omogućite tijelu da se ponovo generiše.
  • Poboljšava cirkulaciju krvi i time šalje više kiseonika i hranljivih materija kroz telo i ćelije.
  • Stimuliše limfni sistem kako bi oslobodio telo toksina.
  • Oslobađa serotonin i poboljšava faktore sreće i dobih osećaja.
  • Ublažuje stanja hroničnih bolova – artritis, išijasiju i mišićne spazme.
  • Tretmani pilinga tela poliraju kožu, promovišu reprodukciju ćelija, rafinišu pore i nude olakšanje bola.
  • Voda je jin i jang – kada je telo potopljeno u vodu, ona nudi istinsku ravnotežu.
  • Tretmani toplote stimulišu cirkulaciju krvi i iniciraju pročišćavanje.
  • Obloge celog tela ponovo mineralizuju telo, puneći ga hranjivim materijama i elementima, povećavajući vlagu u koži, i pomažu u podmlađivanju i opuštanju tela i uma.

Gde u Beogradu možete naći dobar wellness i spa centar?

Beograd nudi svima, pa i turistima koji su se u njemu smestili na dan ili dva veliki izbor različitih spa centara. Od celih lanaca, do malih apartmana sa saunama i đakuzijem, ili centara profesionalne masaže, u zavisnosti od afiniteta, ali i zdravstvenih potreba, možete pronaći upravo ono što vam treba. Ukoliko ne boravite više od mesec dana u Beogradu, opcija su vam i dnevne karte za welness usluge, ali ukoliko dolazite u ovaj divni grad na duže, možda se odlučite i da uzmete mesečnu člansku kartu.
Pored sledećih lokacija, uvek možete kontaktirati svoje agente kako bi vam pomogli i pronašli možda i fizikalnog terapeuta koji dolazi na samu kućnu adresu, odnosno adresu lokacije vašeg apartmana.

wellness i spa u beogradu

Top 10 preporučenih wellness i spa centara Beograd

– Saruna Welness Centar

– Limegrove Fitness and Spa

– Caesar Spa

– Laguna Spa

– Bali Detox and Massage centar

– Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

– Welness Land

– Thai Spa

– Marconio Welness Spa

Five Elements Spa Oaza

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.