Beogradski koktel barovi – čari leta u Beogradu

април 10, 2018
Некатегоризовано

Odvajkada je druženje bilo beogradski. Od vremena kafana i kaldrma do danas, suština ljubavi prema dobrom društvu i priči se nije promenila niti malo. Danas su beogradski koktel barovi upravo ono što oslikava tu kulturu spontanog susretanja i sastajanja, kao i kafane koje odolevaju zubu vremena i svim modernim pojavama kao stubovi socijalizacije u ovom prelepom gradu.

Šta je zapravo koktel bar

Svi uživaju u posetama barova različitih vrsta, svakodnevno, tokom putovanja, kao relaksaciju pre odmora u smeštaju u gradu tokom turističkih izleta,  ali među apsolutnim favoritima su koktel barovi. Pored toga što nude priliku da probate neke izvanredne koktele, akcenat se stavlja i na kompletan doživljaj i uslugu, atmosferu i sve ostalo kako biste kompletno uživali u iskustvu izgleda, mirisa i ukusa.

 

koktel barovi

 

Čak i među koktel barovima postoji mnogo različitih vrsta, od kojih svaki nudi različite vrste iskustava. Od opuštenih bašti koje pružaju izuzetno ugodnu atmosferu i lagana predjela, do onih u lounge bar stilu sa formalnim iskustvom, svaki je drugačiji.

Koji su koktel barovi najpopularniji u Beogradu?

Mišljenja o ovome možda variraju, ali mi ćemo izložiti lična iskustva, pa se unapred izvinjavamo ako smo nekog izostavili, pozovite da nas podsetite.

1) Bar Central

Kralja Petra 59, Beograd

Ovo bi mogao biti objektivni utisak da nije bilo loših iskustava vezanih za rezervaciju kada su bez obaveštenja otkazali čitavo devojačko veče zbog druge, ,,jače“ rezervacije. Ovako nedopustivo ponašanje navodno je stvar prošlosti, ali bez obzira na lično iskustvo ovog tipa, mnoga dobra iskustva su takođe učinila da je Bar Central bio i ostao jedno od najboljih mesta za doživljaj kvalitetnih koktela i zanimljive pripreme.  Smešten u srcu grada, predstavlja svojim dizajnom duh Njujorka i Berlina, a sa nagrađivanim koktel majstorima, nije bilo moguće izostaviti ga sa ove liste.

 

2) Bitters Bar

Kapetan-Mišina 16, Beograd

Smešten u jezgru Dorćola, Bitters bar je brzo stekao verne mušterije pre svega izuzetnom ponudom koktela, ali i nastojanjima barmena da za svakoga nađu idealni recept i rešenje, pa i mimo ponuđene karte pića. Šarmantan i topao ambijent je prijateljski udešen sa dosta detalja, a tikki modus učiniće da pomislite i da ste možda na obali nekog egzotičnog okeana.

3) Shootiranje

Gavrila Principa 7, Beograd

Shootiranje je bar u neposrednoj blizini mnogobrojnih smeštaja kod Kalemegdana i apartmana u centru Beograda i sa konkurentnim cenama i konceptom kako koktela, tako i kratkih takozvanih šotova, brzo je stekao popularnost. Jednako ga vole i mlađi i stariji gosti, mada je idealan za zagrevanje pre nego što krenete put Savamale ili Beton hale.

4) Belgradski Koktel Klub

Milutina Bojića 2, Beograd

Beogradski koktel klub je novotvoreno mesto u Beogradu, a ono po čemu je posebno je iznad svega jesu vrhunski koktel majstori sa udruženim iskustvom i znanjem koji u toplom i ušuškanom ambijentu stvaraju atmosferu nekadašnjih klubova, glamura i zabave. Širi koncept koji obuhvata i muziku uživo i prijateljski odnos prema gostima jeste upravo-beogradski.

5) KLjUC-Klub Ljubitelja Cipela

Gospodar Jovanova 47, Beograd

KljUC – Klub ljubitelja cipela jeste osveženje na gradskoj gastro sceni i jedini je lokal među spomenutima koji je 100% namenjen nepušačima. Ambijent u stilu holivudskog glamura poziva na druženje, a nesvakidašnja i elegantno prezentovana ponuda izmamljuje svima osmeh na lice. Druženje i ukus su ovde akcentovani, kao i prezentacija kao takva. Za druženje sa stilom, ovaj koktel klub i kafe u srcu Starog grada zaslužio je svoje mesto na ovoj listi.

 

 

Ne smemo zaboraviti da postoje i fantastični bezalkoholni kokteli, tako da ukoliko vozite, svaki od ovih lokala postaraće se da za vas pripremi minimalno alkoholni ili sasvim bezalkoholni koktel. Eksperimentišite, igrajte se i uživajte u činjenici da ste danas u Beogradu, i u mogućnosti da iskusite sve ono najbolje što on nudi. Makar to bila i lagana šetnja, sređene i oronule fasade, vrhunski koktel po izuzetnoj ceni, udoban smeštaj na dobroj lokaciji samo za vas ili ljudi i restorani oko vas.
Javite nam utiske, a ova lista svakako može biti revidirana. Beograd jeste zaista-centar provoda.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.