Zašto bi trebalo da posetite Sajam hortikulture u Beogradu?

март 30, 2023

Odlučili ste da uđete u svet baštovanstva i mi vam želimo dobrodošlicu na sajam hortikulture. Baštovanstvo je neverovatan hobi koji ima mnogo prednosti – od boravka na otvorenom, fizičke aktivnosti, pa sve do terapeutskog dejstva biljaka i svežih proizvoda. Koliki god da imate prostora na rapolaganju, možete uzgajati sopstveno voće, povrće, ukrasno cveće ili začine. To možete da učinite na velikim plantažama, vrtovima ili čak i na sopstvenoj terasi.Iskoristite ovo proleće da podignete uzgajanje cveća i biljaka na viši nivo i da planski posadite kulture koje će oplemeniti vaš prostor.

Beoplant fair

Zbog sve većeg interesovanja za hortikulturu i pejzažnu arhitekturu (koja podrazumeva plansku sadnju i ukrašavanje vrtova), Beograd će i ovog proleća organizovati veliki sajam „Beoplant fair“, koji će se pod već poznatim sloganom „Bašta u srcu grada“ održati od 24. do 27. aprila 2023. godine. Ovo nije samo mesto koje će vas oduševiti svojim raznobojnim mirisima i ukusim, ovo je i pravo mesto koje promoviše zdrav život, boravak u prirodi, ekološku osvešćenost i korišćenje prirodnih resursa na racionalan način.

Sajam hortikulture se ove godine održava 28. put pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Kroz brojne izložbe i  organizovana predavanja imaće posetioci će imati prilike da upoznaju ovaj hobi, a potom i da prošire svojeprirodne kapacitete. A u sastavu sajma, dodatne izložbe imaće i pčelari, kao i specijalizovana motorizacija namenjena poljoprivredi.

Zbog čega je dobro da posetite Beoplant u Beogradu?

Sajam hortikulture predstavlja mesto za sve one koji vole prirodu, biljke, kao i za dizajnere enterijera koji se okreću ka prirodnim materijalima i okruženjima.Evo šta posetioce još čeka na ovoj smotri.

Upoznavanje sa novim trendovima

Sajmovi hortikulture su odlična prilika da vidite najnovije trendove u gajenju biljaka i cveća. Ovo je idealna prilika da se upoznate sa novim sortama biljaka, da upoznate nove tehmike uzgajanja i dekoracije vrta, kao i najnoviju opremu i alate za rad u vrtu. Zamislite najveći rasadnik na kome ćete imati prilike da vidite i saznate sve što vas interesuje o živim ogradama, uzgoju ruža ili začinskim biljkama!

Razmena iskustava

Ne samo što ćete imati prilike da na ovakvom mestu sa velikim brojem izlagača razmenite iskustva i naučite nešto novo, već ćete kroz brojne tribine i predavanja biti u mogućnosti da se informišete o novim sadnicama i mogućnostima uzgajanja na našem prostoru. Svi znaju da dobar savet zlata vredi, a ovde ćete imati prilike da prikupite brojne trikove da vam bašta upravom smislu reči – procveta.

Pronalaženje kvlitetnih proizvoda

Veliki broj izlagača je garancija da ćete na 28. sajmu hortikulture u Beogradu pronaći kvalitetne sadnice, najbolje seme i najnoviji alat i opremu, kao i druge proizvode vezane za vrtlarstvo. Budite sigurni da su ovi proizvodi jeftiniji na sajmovima nego u rasadnicima, dok su prodavci eksperti u svojoj oblasti koji vam mogu pomoći pri izboru.

Unosan biznis

Možda imate parče zemlje o kome razmišljate kao prostoru za potencijalnu investiciju. Čuli ste da možete dobro da zaradite ako zasadite lavandu, ruže ili neko začinsko bilje, ali niste sigurni da li je to dobar izbor. Za sve koji planiraju da se ozbiljnije bave sadnjom, Sajam hortikulture je pravo mesto gde se mogu posavetovati sa stručnjacima. Sve što treba da znate o kulturi koju želite da uzajate, možete da čujete iz prve ruke, a pritom i nabavite najbolje sadnice.

Poljoprivreda, voćarsto i pčelarstvo imaju veliku razvojnu mogućnost. Uz prirodni potencijal naše zemlje i planske subvencije koje država preduzima, bavljenje ovim poslom može biti vrlo unosno. A da i ne govorimo o zadovoljstvu provođenja vremena u prirodi koje nema cenu.

Inspiracija za dekorisanje i dizajn

Sajmovi hortikulture su prave fešte za sve one koji vole boje. Dovoljno je da samo bacite pogled na raznovrsno šarenilo i da poželite da svoj prostor, balkon ili vrt, oplemenite biljkama. Za one koji imaju restorane, bašte ili travnjake ispred hotela, pejzažna arhitektura se podrazumeva. Nije samo lepota ta koja nas okreće uređenju prostora. Radi se i o ekološkim naporima da okruženje učinimo koliko god je u našoj moći zelenijim i zdravijim.

Zbog toga su ovakvi sajmovi iz godine u godinu sve više posećeni.

Propratni sadržaji

Na Sajamu hortikulture organizuju se i propratne manifestacije među kojima je izložba „Darovi prirode“, gde će posetioci imati prilike da vide bogatu ponudu proizvoda od meda i lekovitih bilja. Samtra se da u Srbiji postoji oko 15000 registrovanih proizvođača meda, dok je nezvanično taj broj verovatno ide čak do 30000. U zemlji se svake godine proizvede od 6 do 9000 tona visoko kvalitetnog, sortnog meda, uglavnom bagremovog i suncokretnog. Zahvaljujući investicijama i subvencijama resornog ministrastva, broj pčelara je iz godine u godinu sve veći.

Motoplant expo“ će u okviru sajma predstaviti nove generacije baštenskih i parkovskih mašin. Po znatno povoljnijim cenama posetioci će pronaći svu vrstu alata i baštenskih mašina, kosilica, trimera, testera.

„Organic fest“ se bavi prezentovanjem i popularizovanjem uzgajanja organskih plodova, što predstavlja budućnost. Proizvodnja hrane bez hemije, koja bi bila zaštićena i uzgajana samo prirodnim putem, imala bi svoju primenu i veliki komercijalni kapacitet. U ovom delu izložbe moći ćete da pronađete semena, sadnice, ali i da se posavetujete sa uzgajivačima ukoliko planirate time da se bavite.

Ekologija na prvom mestu

„Bašta u srcu grada“ je sajam koji nas i imenom podseća koliko je priroda bitna za život savremenog, urbanog čoveka. Ekološke organizacije širom sveta govore o značaju sadnje drveća i biljaka kako bi se vazduh pročistio i kako bi se respiratorne bolesti umanjile. Vertikalni parkovi, vertikalne zgrade i vertikalne tersa su naša budućnost. Zelenila, bašte, drveće na krovovima zgrada postalo je imperativ za gradove da razvijaju arhitektonske projekte sa vertikalnim zelenilom.

Dok ta razmišljanja ne dođu do nas, potrudimo se da ozelenimo i oplemenimo prostor u kome živimo. Zato posetu Sajmu hortikulture možete doživeti kao šetnju parkom, ali i kao obavezu da koliko-toliko učinimo šta je u našoj moći da poboljšamo okruženje u kome živimo.

Smeštaj

Ukoliko dolazite na Sajam hortikluture i u potrazi ste za adekvatnim smeštajem sa odgovarajućom lokacijom, pogledajte ponudu dostupnih stanova na sajtu Belano apartmana. Agencija za izdavanje stanova Belano poznata je po velikom izboru luksuznih apartmana, povoljnim cenama, odličnoj lokaciji i besprekornoj saradnji sa posetiocima. Proverite!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.