Toplija i lepša jesen u vašem domu uz nove zavese i roletne!

септембар 15, 2022
zavese

Ove jeseni svi tražimo način da učinimo prostor toplijim nego što je do sada bio. Roletne su jedan od najboljih načina da spoljašnja stolarija termičke gubitke svede na minimum i da u prostoriji bude neuporedivo prijatnije nego pre montaže.

Svaka zavesa je ukras u prostoru, ali moderne varijante sa sistemima – rolo zavesa je i praktična i dekorativna pa će biti odličan dodatak ove jeseni, ali da krenemo redom i pokažemo zašto su ovo dve stvari koje bi trebalo kupiti za svoj dom.

Šta donosi roletna za prozor?

Kada se postavi roletna za prozor dobija se mogućnost dodatne spoljašnje zaštite koji se postavlja sa spoljašnje strane prozora i neprimetna je dok se ne spusti.

Kutija se nalazi iznad prozorskog okvira i najčešće je od aluminijuma tako da ceo dodatak nije težak i stoji stabilno na prozoru. Ona se čak može montirati ispod fasade i na taj način će biti skriven, a jednako efikasan.

Svaka roletna za prozor ima kvalitetne lamelice koje mogu da delimično propuštaju svetlo ili da se poređaju tako da u potpunosti zamračuju prostor. One su odlična izolacija koja se nalazi ne samo preko stakala nego i preko ramova što čini odličnu izolaciju.

Preko prozora se gubi i do 30% ukupnih energetskih gubitaka pa je jasno zašto je ovo jedan od najboljih izbora za jesen i zimu.

Pored svih prednosti, roletna za prozor donosi i estetske prednosti, a pre svega jer se koriguje nivo svetla u prozoru i dobija privatnost jednostavnim spuštanjem roletne na dole.

Rolo zavesa – mnogo više od dekoracije

Rolo zavesa se sastoji od mehanizma koji se montira na zid ili plafon ispred prozorskog stakla i omogućava lako podizanje i spuštanje platna.

Ono je zategnuto, jednostruko i zato izgleda mnogo lepše nego klasična nabrana, pamučna platna.

Zamislite promenu koju možete imati na jednostavan način i kako ćete osvežiti prostor savremenim zavesama, ali se ne dobija samo to.

Platno rolo zavesa je antibakterijsko, ne skuplja prašinu, ne prlja se i ne skuplja mirise pa je i to jedan od razloga zašto je odlično odabrati ove modele. Nema skidanja, nema pranja i peglanja, a platno će uvek izgledati odlično i biti čisto i blistavo.

U prilog kupovini govori i način postavljanja – neposredno pored prozora, pa ove zavese zauzimaju dosta manje mesta nego nabrani modeli. Ove jeseni vaš dom može izgledati prostranije i veće što je uvek dobrodošla promena i veliko osveženje.

Platno takođe služi za regulaciju svetla pa postoje „screen“ platna koja imaju različit stepen propusnosti svetla pa možete odabrati gotovo providne modele ili zatamnjenje varijante. Dobijate UV zaštitu sa svakim modelom i prijatnije temperature u prostoru jer se blokira direktna sunčeva svetlost.

Druga vrsta plana rolo zavesa su „black out“ modeli koji su poput roletni, u potpunosti zamračuju prostor pa su dobar izbor za spavaće sobe i svugde gde je potrebno stvoriti prijatnu atmosferu bez prodora svetla.

Zašto treba uložiti u ovakve dodatke?

Očigledno su prednosti mnogo veće od čisto estetskih razloga koji se nesumnjivo dobijaju.

I ako se odabere roletna za prozor i rolo zavesa dobija se prijatna temperatura u prostoru i zaštita od visokog UV zračenja leti i hladnog vazduha zimi. Prozori i balkonska vrata imaju velike staklene površine pa je odlično kad imaju dodatan način izolacije, a ako se iskombinuju ova dva modela stvara se odlično izolovana prostorija.

Rolo zavese se ne peru, ne cepaju, ne blede pa je zamena bespotrebna, a to štedi novac. Roletne takođe imaju dug vek trajanja i donose samo prednosti pa se uloženo vrlo brzo isplati. Te su uštede realne i vide se u nižim troškovima za zagrevanje prostora, ali i leti jer vam više neće trebati nikakva klimatizacija da bi imali prijatne temperature unutra.

Važno je napomenuti i to da se oba modela proizvode i za krovne prozore jer su laki, a vrlo korisni dodaci baš zato čini odličan način izolacije unutrašnjeg prostora, a uz to izgledaju jako lepo i deo su dekoracije koliko su tu i da smanje energetske gubitke.

Pozovite firmu koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji dodataka za prozore i zakažite razgovor. Oni će vam pružiti podršku, uzeti mere za proizvodnju prema konkretnim potrebama i ugraditi ih profesionalno i brzo. Tako, za samo par dana možete imati lepši i topliji dom koji će spremno sačekati hladnije jesenje dane.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.