Top 7 internacionalnih restorana u Beogradu

децембар 23, 2017
Некатегоризовано

Lepota svakog grada je no što se vidi na prvi pogled, a to jesu arhitektura, priroda i ljudi.

Međutim, ono prvo što svaki posetilac traži kada se udobno smesti u svoj smeštaj na dan, dva ili mesec dana, pa i oni koji se u novi grad zaprao dosele-jesu zanimljiva mesta sa dobrom hranom i mesta za provod.

belano apartmani stan na dan

Svakako, Beograd jeste grad koji nudi sve širi izbor gastronomskih oaza i lokacija na kojima svačije nepce može da se opusti i uživa. Bilo da ste ljubitelji internacionalnih ili eksperimentalnih kuhinja, azijskih jela ili mediteranskih svežih obroka, sve možete naći u ovom gradu sa burnim noćnim životom.

Da pogledamo kojih je to top sedam internacionalnih restorana sudeći po sajtu međunarodnih eksperata bgfoodies.com.

 

7) Smokvica

Ovaj autentični lanac restorana prepoznatljiv je po svojim čistim belim linijama, modernom svežem dizajnu i laganim napicima, hrani i usluzi koja je pomalo usmerena ka gostima Beograda. Većina lokaliteta u blizini je raznih hostela i apartmana koji se iznajmljuju na dan, tako da se veoma često stranci odlučuju da upravo u Smokvici pronađu svoj doručak, ručak ili večeru. Samim tim, nekome bi se cene učinile malo neprimerene odnosu količine i ponude, međutim ako pružite šansu raznovrsnim ukusima koji se nalaze na ponudi, pa i koktelima, nećete se prevariti. Šarmantan i udoban ambijent, uglavnom praćen i baštom za toplije dane, jeste mesto gde možete naći ukusan i lepo prezentovan zalogaj, ali ne i neki preterani izbor piva.

restoran smokvica beograd

 

6) Terminal

Vino, kokteli, dobar meni sa širokim izborom jela i predjela, moderan ambijent i industrijski dizajn line Terminal privlačnim lokalom kako leti, tako i zimi. Dobra usluga i česte posete konobara nešto su što se ponegde zanemaruje, ali ne i ovde. Ovde možete naći i popularnu šišu, kao i poprilično iznenađujuće kvalitetna jela mediteranske kuhinje. U srcu Vračara, bašta, staklo i svetlost danju, a romantično osvetljenje noću činiće da se osećate kosmopolitski i urbano.

restoran terminal beograd

 

5) Ustanička Bar i Restoran

Domaći hleb je uvek poseban dodatak gastro ponudi koja uključuje pre svega dobro i kvalitetno meso, priloge i prezentaciju. Ovaj internacionalni restoran, nešto dalje od utabanih staza jeste svetla oaza u kojoj možete popiti kvalitetno vino na čašu, probati dobar i adekvatno začinjen ramstek, ili pak blagu piletinu za svačiji ukus. Moderno mesto sa stilom pomalo je previše načičkano TV ekranima, ali to ne mora biti faktor vašeg provoda ukoliko ih ignorišete.

ustanicka bar restoran beograd

 

4) Chez Nik

Posle dugo čekanja, Novi Beograd je pre nešto više od godinu dana konačno dobio mesto kojim može da se diči. Vrhunska prezentacija (prosto instagramična što se kaže), ukusna i idealno začinjena jela, širok izbor dezerata i vina, prelep i do detalja udešen ambijent posebno blista u vreme novogodišnjih praznika. Ovo je mesto poslovnog sveta, za elegantne proslave, ali i za svaki dan, gde po povoljnim cenama možete dobiti vrhunski kvalitet. Jedino što ovde ne možete to je pronaći neki preterani izbor kafa, kao ni tursku kafu, ali zato je tu neizostavni italijanski sladoled od kojih oplo preporučujemo pistaće, limun sa bademima i malina ili jagoda sote.

chaze nik restoran beograd

 

3) ID

Ovaj lokal svakako vredi videti, ne samo zbog njegove povezanosti sa poznatim voditeljem Ivanom Ivanovićem, već i zbog eklektičnog dizajna i teme celokupnog lokala. Sve je u duhu Frojda i seksualnosti, gde se psiha i svest mešaju sa podsvesnim, pa samim tim i temi prilagodjeni meni diktira koji je vaš izazov za taj obrok. Možda ste raspoloženi za Melanholiju ili vas muči Insomnija? U svakom slučaju, uz ukusni kuver i odlična predjela, prijatno osoblje i zaista jedinstven koncept, uživaćete u ovoj maloj oazi u sred parka u neposrednoj blizini Hrama.

id restoran beograd

 

2) Voulez Vous

Fensi, ušuškano, na više spratova, fenomenalne ponude i prezentacije, mesto okupljanja krema društva, dnevni meni prilagodjen svačijem ukusu, dobri dezerti i elegantan ambijent. Kao što ime kaže, ako želite, izvolite. Stolovi su pomalo načičkani, zimi ume biti zagušljivo, ali leti je bašta odlično mesto za bekstvo sa usijanog asfalta. Srećno sa parkingom samo.

voulez vous restoran beograd

 

1) Villa Maska

Sticajem okolnosti Villa Maka se našla na prvom mestu ove liste i to iz više razloga.
Pre svega, iako je ljudi više vezuju za svirke, za dnevno mestašce za kafu ili sok, iznenađujuće originalna i raznovrsna ponuda hrane, svežih peciva, pasti i odličan kvalitet mesa čine da je ovo mesto veoma često broj jedan za turiste koji dolaze u naš grad. Gde god da se smeste u neki apartman na dan ili dva, simpatični auto obložen travom i cvećem nadaleko je poznat. A onda svako ćoše prodajnih eksponata prosto privlači pogled sa vrata, pa imate osećaj kao da ste ušli u neki drugi svet. Ovo važi i zimi i leti kada bašta postaje mali raj ispunjen raznovrsnom muzikom uživo, dj-evea ili akustičnih ansambala. Ovo mesto nudi potpun ugodjaj tokom celog dana, svakog dana i to cele godine. Ukoliko ste ga do sad propuštali – svratite do Vračara i proverite i sami.

vila maska restoran beograd

 

Prijatno!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.