Savremene tapete – mnogo više od dekoracije zidova!

октобар 21, 2022
tapeta

Savremene tapete imaju jako malo dodirnih tačaka sa nekadašnjim modelima. One su sada mnogo više od dekora pa su i toplotna obloga, prikrivaju nedostatke na zidu i uvek izgledaju sveže i lepo.

Nekada su zidovi bili dekorisani tepiserijama  i ćilimima čime se zid štitio od prljanja, ali je u prostoru bilo i dosta toplije sa ovim prostirkama. Vremena su se menjala, pa je ponovo na „dnevni red“ došlo pitanje kako da nam prostor bude čistiji, topliji i lepši, a da postavljanje nije teško i ne prlja kuću kao krečenje zidova. Tapete su postale pravi odgovor.

Zaboravite na stari sistem postavljanja, lepljenja i teškog skidanja. Zaboravite na zidove koji su u lošem stanju nakon što se tapete sklone. I sistem lepljenja i skidanja se menja pa su tapete zapravo jednostavniji način izvođenja molerskih radova nego što je to bojenje zidova.

Ako ne verujete pročitajte sve prednosti tapeta za zidove, ali i mnogo toga više što dobijate ako se odlučite na ovaj sistem dekoracije.

Tapete za sobu – najbolji način za uređenje prostora

Kada se drastično promeni izgled zidova koji čine velike površine u svakom prostoru, dobija se mogućnost za neverovatno uređenje, kakvo se ne može dobiti ni sa jednom farbom.

Današnje tapete za sobu mogu imati tekstilna vlakna u sebi, šljokice, imati print, šare i oblike jasnih boja koje fenomenalno izgledaju u prostoriji.

Kao sobne tapete se često biraju one koje su foto tapet, 3D tapete, ali i one sa kombinacijom materijala za fenomenalan izgled.

U malim prostorijama su odlične za kombinaciju sa neutralno obojenim zidovima, a u spavaćoj su obično jači kontrast boja koji fenomenalno izgleda u kompletnom uređenju prostorije.

Mogućnosti su brojne, a greške nema. Odlučili ste se za tapete? Postavite ih sami tako što nanesete lepak samo na jednu površinu, tapete postavite, pomerate ih dok se ne pozicioniraju i to je sve.

Onda kada vam dosade samo ih malo više pokvasite, tapetu povucite i ona će lako spasti sa zida. Nema guljenja, nema ostataka ne zidu, nema problema…. Kupite novu rolnu i sami osvežite svoju prostoriju, nema majstora, čišćenja nereda.

Tapete za sobu su pravi izbor kada bi hteli neku promenu, a novca je premalo za veće promene. Uz to će prostor biti čistiji i zdraviji pa je sigurno da radite dobru stvar.

Vodootporne tapete za kupatilo

Da, dobro ste pročitali, postoje i tapete za kupatilo kojim ne smeta vlaga i voda, lepak ih odlično drži na mestu, a prostor se transformiše za samo sat vremena.

Tapete za kupatilo se lepe na pločice i stoje sve dok ne poželite da ih skinete, a deo su dekoracije mnogo bolje nego što to može i jedna vrsta pločica. Mogućnosti su neograničene pa obavezno probajte ove specijalne tapete kojima ne smeta voda.

Tapete za kuhinju – obloga za ceo zid

I ovde je moguće postaviti tapete za kuhinju na pločice ili na zid, a masnoća, para i visoke temperature ne smetaju ni malo.

Nova generacija lepka odoleva svim izazovima i stabilno drži tapete za kuhinju lako i na taj način jednostavno i lako transformiše pločice koje dobijaju novi izgled kada god to poželite.

Sigurno je da ćete imati puno dilema i muka ne bi li odabrali samo jednu vrstu, ali to je stvar ukusa i vašeg smisla za uređenje.

Tapete za zid – ostale prednosti

Materijal tapeta se pravi od različitih materijala pa tako neke tapete za zid se mogu čistiti samo vodom i brisanjem, a neke čak i abrazivnim sredstvima.

Tekstilne tapete su odličan izolator koje ujedno i neutrališu sve manje neravnine na zidu. Dakle, efikasno će pokriti nepravilnosti, a prostor će biti topliji.

Sve tapete za zid su napravljene da ne blede, blokiraju UV zračenje tako da se neće menjati čak i u osunčanim prostorijama. To znači da će se ređe menjati i da su isplativija dekoracija za prostor.

Samolepljive tapete – poslednja generacija tapeta

Postavljanje tapeta je izuzetno jednostavno, ali uz samolepljive tapete je to još prostije.

Ova vrsta na sebi ima lepak i zato se lako postavlja. Sa zadnje strane samolepljive tapete se odlepi folija i tapeta postavi na zid. To je najjednostavniji način koji će skratiti vreme i obezbediti kvalitetno postavljanje.

Zbog svega navedeno, jasno je da sada imamo zamenu za sve dosadašnje načine kojima smo bojili zidove. Tapete se lako postavljaju na sve površine, skidaju, čiste, ne blede i izvrsno dekorišu. Posetite prodavnicu i odaberite idealan dezen.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.