Salaši u blizini Beograda

август 27, 2018
salaši u blizini beograda

8 Salaša u blizini Beograda

Koliko brzo vreme prolazi i leti, a sve češće shvatamo da je sve što nam je potrebno kvalitetan odmor, bilo kod kuće kada odmorimo u stanu na dan ili dva tokom vikenda, bilo u vidu nekog izleta u neposrednoj blizini grada. Problem je što nekad čekamo godišnji odmor, a ne shvatamo da izleti i salaši u blizini Beograda recimo mogu sasvim da nas oporave, a pored toga je i idealno za porodice, druženje i zabavu. O hrani da i ne govorimo. Ne morate provesti ceo vikend u stanu u Beogradu ni ako putujete. Kad se udobno smestite u nekom od Belano apartmana u Beogradu, potražite inspiraciju u ovom članku i najaktuelnijim preporukama čitalaca i gostiju.

Gde onda možete da pobegnete i osvežite se?

1. Salaš 137, Novi Sad

FOTO: SCREENSHOT / SCREENSHOT

Šta nudi: Za ljubitelje aktivnog vikenda sa decom Salaš 137 bi mogao biti pravi izbor. U svojoj ponudi, osim prenoćišta u autentičnom smeštaju, za ljubitelje sporta u ponudi je konjički klub, ali i dečija i sportska igrališta, mogućnost organizovanja lova, gađanje lukom i strelom, ali i degustacija vina za ljubitelje dobrog pića.

Cene:

– noćenje 2.250 dinara

– dvokrevetna soba 5.350 dinara

– salašarski doručak na dasci 395 dinara

– salašarsko domaće predjelo 545 dinara

– jahanje konja (šetnja) 5 minuta/300 dinara

– čas jahanja 30 minuta/1.200 dinara

– vožnja fijakerom (u okolini) 15 minuta/500 dinara

2. Moravski konaci, Velika Plana

FOTO: SCREENSHOT / SCREENSHOT

Šta nudi: Osim naselja za konačenje sagrađenog od autohtonih starih kuća i restorana domaće kuhinje, ovo selo krasi jezero sa devet malih ostrva povezanih drvenim mostovima, a na nekim od njih se nalazi i smeštaj. Ljubitelji romantičnog vikenda po jezeru mogu ploviti čamcem, a u okviru sportsko-rekreativnog centra nalazi se bazen idealan za osveženje u ovim tropskim danima, kao i velnes i spa centar.

Cene:

– noćenje sa doručkom 1.750 dinara

– pun pansion 3.000 dinara

– doručak za jednu osobu 350 dinara

– ručak za jednu osobu 700 dinara

– večera za jednu osobu 600 dinara

– sauna i hidromasažna kada za dve osobe (60 min) 2.000 dinara

– klasična relaks masaža 1.900 dinara

3. Trbović, Ozrem, Gornji Milanovac

FOTO: SCREENSHOT / SCREENSHOT

Šta nudi: Noćenje u brvnarama od kamena i drveta vraća nas u davno prošla vremena, ali sadržaji u njima pogodni su za svakog modernog turistu. U središtu sela smešteni su bazen i ribnjak. Oko njih se nalaze fontane, mostići i letnjikovci sa klupama za odmor, mrežama za spavanje i drugim detaljima koji ovo selo čine posebnim.

Cene:

– noćenje sa doručkom 2.000 dinara

– dnevni obilazak sela uz korišćenje bazena 300 dinara

– ručak za jednu osobu oko 500 dinara

– komplet lepinja oko 300 dinara

4. Etno park „Terzića avlija“ ,Užice

FOTO: SCREENSHOT / SCREENSHOT

Šta nudi: Za one koji osim odmora žele i da nauče nešto više, etno park Terzića avlija je pravi izbor jer on predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom. Ovde ćete noć provesti spavajući na slamarici, imati prilike da se upoznate sa srpskom istorijom u muzeju, ali i obedovati u prijatnim letnjikovcima ukrašenim vodopadom i potočićem.

Cene:

– noćenje sa doručkom 1.950 dinara

– pun pansion 2.900 dinara

– obilazak sela 160 dinara

5. Babina reka, Lazarevac

FOTO: SCREENSHO / SCREENSHOT

Šta nudi: Mesto predviđeno za potpuni odmor i uživanje na kojem se osim uživanja u prirodi, možete se relaksirati i branjem pečuraka kojih ima u izobilju, ribolovom na jezeru udaljenom samo 50 metara od sela, šetnjom ili rekreativnim igranjem košarke ili stonog tenisa.

Cene:

– zakup bungalova ili apartmana 3.000 dinara

– kopačev doručak 400 dinara

– piletina na seljački način 600/800 dinara (u zavisnosti od porcije)

6. Salaš Stremen

Na samo dvadesetak kilometara od Beograda u selu Jakovo kraj Surčina, na površini od 5.5 ha nalazi se salaš Stremenautentično mesto sremačke kulture.

Salaš Stremen – www.salasstremen.co.rs

Na salašu su vam na raspolaganju brojni sadržaji koji pružaju priliku za uživanje i neponovljiv doživljaj. Restoran, škola jahanja, rekreativno i sportsko jahanje, poni i igralište za decu, prijatne šetnje do Save, vožnja konjobusom ili romantična vožnja fijakerom uz reku.

Restoran u okviru salaša je jedinstveno mesto za sve koji uživaju u domaćoj hrani i piću, a autentičan ambijent dopunjuju letnja bašta i lokalna etno muzika.

Kontakt:

Adresa: Jakovo

Tel: 062 500 410

www.salasstremen.co.rs

7. Majkin Salaš

Etno park Majkin Salaš – se prostire na imanju površine 30 ha. Udaljen je 2,5km od obale jezera Palić. Etno park se sastoji od dva salaša Majkinog i Cvetnog, ribnjaka, male ergele, seoskog dvorišta i nepreglednih voćnjaka.

Cvetni Salaš je smeštajni objekat sa 15 komfornih soba, bazenom, salom za sastanke, saunom, mini teretanom, trpezarijom i recepcijom. On služi za više dnevni odmor gostiju.

Majkin salaš je restoran domaće kuhinje i nalazi se odmah pored Cvetnog Salaša. Stari vojvođanski salaš je opet postao središte života i okupljanja ljudi uz čašicu dobre domaće rakije, izvorne tamburaške

muzike i tradicionalnih jela. Gurmani mogu da uživaju u dobroj krompirači, telećem perkeltu sa domaćim testom i sirom, pevčijem paprikašu sa knedlama, salašarskom pasulju, ovčijem paprikašu sa kupusom, svinjskim papcima, pečenoj patki ili pak možda pravoj ribljoj čorbi. Za sladokusce tu su: fanke, domaće štrudle, gomboce, kompote….

Kontakt:

Adresa: Jožefa Atile 79, 24413 Palić

Tel: 024 / 753032 Cvetni Salaš

024 / 753 672 Majkin Salaš

www.majkinsalas.rs

8. Zornića kuća

Etno restoran “Zornića kuća”, nalazi se 30 km od centra Beograda, a 5 km od Ibarske magistrale, idiličnog šumadijskog krajolika, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj. Ispred i iza kuće, u šumi, nalaze se Kamena, Drvena i Šuma bašta.
Domaćinstvo nudi tradicionalnu domaću hranu i vrhunska pića -50 ukusa najboljih rakija iz Srbije i više od 70 etiketa vina, ali i način i ambijent da u svemu maksimalno uživate.

Etno kuća se sastoji od restorana koji se nalazi u sto godina staroj i adaptiranoj kući.
U zimsko vreme pruža osećaj topline. Možete razgledati više prostorija koje su uređene u seoskom stilu i to od spavaće sobe do trpezarije. Pažljivo odabrana muzika začinjava široku paletu gastronomskih specijaliteta.

Prošla vremena najbolje oslikavaju stari ćilimi rasprostrti po livadama oko restorana na kojima gosti rado leškare posle ručka i ispijaju svoje piće. Istovremeno naši gosti mogu da osete mirise starih jela koja se spremaju u njihovoj neposrednoj blizini. Štala pretvorena u restoran sa 200 mesta pogodna za proslave i razna dešavanja. Stare pekare, zemljani lonci, sačevi i specijaliteti iz njih prosto mame znatiželjne poglede.

U sastavu konaka se nalazi recepcija, terpezarija, 3 dvokrevetne, osam bračnih i jedna duplex soba više kategorije. Jedna soba je prilagođena individualinim licima.

Sve sobe poseduju kablovsku TV, LCD I WI-FI, kupatilo sa tuš kabinom i ličnom higijenom. Ambijentalno su uređene masivnim nameštajem sa modernim detaljima.

Adresa | Telefon

Živorada Jankovića 13,
Radiše Jovanovića 20
11460 Baćevac, Beograd
+381(0)69 254 0 254

Email

etnozk@gmail.com

recepcija@zornicakuca.rs

Radno vreme

  • Ponedeljak: Zatvoreno
  • Utorak: Zatvoreno
  • Sreda: 10:00–20:00
  • Četvrtak: 10:00–20:00
  • Petak: 10:00–20:00
  • Subota: 09:00–21:00
  • Nedelja: 09:00–21:00

Dobrodošli na vaš etno izlet!

Vaš Belano

Iznajmljivanje stanova Beograd

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.