RESTORANI SA NAJLEPŠIM BAŠTAMA U BEOGRADU: TOP 5 PO NAŠOJ PREPORUCI

мај 24, 2023

Kažu da se u prve vesnike proleća u Beogradu ubrajaju pune bašte po kafićima i restoranima. Nakon zime i hladnog vremena, koja mnoge čini bezvoljnim i neraspoloženim, kada prvo sunce ogreje beogradska šetališta, popunjavaju se bašte do poslednjeg mesta. Svi su došli na po neko piće, kafu, ručak kako bi na sunčevim zracima prikupili pozitivnu energiju.
Kako smo svi pored tog toplog vremena uz neko omiljeno piće željni prelepog ambijetna, uglavnom s namerom odaberemo neki objekat sa lepim pogledom i uređenim ambijentom.
Ovo su restorani sa najlepšim baštama u kojima možete napraviti svoj predah od šetnje ili obaveza na različitim delovima Beograda u zavisnosti Vaših želja i potreba.
Ukoliko ste gosti apartmana Belano, napomenućemo da se sve ove predivne bašte nalaze u neposrednoj blizini velikog broja naših apartmana, pa možete izabrati smeštaj prema bašti ili baštu prema smeštaju.

DOLLY BELL

Posledjih par godina ovaj restoran zauzima visoka mesta na listama najpopularnijih restorana Novog Beograda, što verujte je impozantno jer je konkurencija u ovom delu grada ogromna. Među mnogo prelepih restorana ovaj restoran se možta istakao baš zahvaljujući ovoj prelepoj bašti. Okružena zelenilom, predivnim lampionima i neverovatnom fontanom ostavlja Vam utisak kao da ste u nekoj bajci. Narvno da uz ovaj prelep ambijent su se potrudili da Vam prezentuju kvalitetan i izvrstan meni, kao i jednu od najboljih usluga koje nudi njiovo profesionalno osoblje.

BOHO BAR

Boho nije samo bar, boho je urbano gradsko mesto koje je postavilo granice kad je u pitanju hedonizam. Boho je stil života. Boho je spoj svetskih egzotičnih destinacija na beogradski način. U ovom lounge baru, čak ni sesti nećete kao u nekom drugom objektu. Veći deo stolova obgrljuju veliki, udobni jastuci u koje kad se uvalite zaboravićete na vreme. A ukoliko odete u večernjim časovima, fasciniraće Vas i samo osvetljenje kao i pogled na impresivno osvetljen Kalemegdan. Popijte tamo gutljaj omiljenog pića koji će Vas odvesti makar nakratko u neki kutak sveta koji priželjkujete.

SENT ANDREA

Zemunci imaju svoju prestižnu lokaciju koju lokalci i turisti naprosto obožavaju, to je Zemunski kej. U najlepšem delu Zemuna, na keju, tik uz Gardoš ušukan je restoran sa jednom od najlepših bašta. Osim sofisticirano uređenog ambijenta, bićete očarani pogledom na Dunav pred kog je smeštena ova bašta. Ako želite jesti morske specijalitete u državi bez mora, ovo je jedno od mesta u Beogradu koje Vam to može ponuditi. Potrudili su se da svakodnevno dobijaju sveže namirnice koje najbolji kuvari mediteranske kuhinje sa zadovoljstvom pripremaju za Vas. Ukoliko volite dobro vino, mislite li da ima nešto lepše nego da svoju omiljenu flašu konzumirate s voljenom osobom uz reku, ovaj restoran se ponosi svojom kartom vina, sigurni smo da svako može naći ponešto za sebe.

MADERA

Kažu da se Madera ubraja u simbole Beograda. Kada neki restoran dobije takvo priznanje mora da iza toga stoji višestruka potvrda kvaliteta. Restoran Madera se nalazi u gradskoj zoni u Bulevaru Kralja Aleksandra u blizini Tašmajdana. Verovatno mnogi ne bi očekivali tako fascinantnu baštu u centru grada ali vrhuski profesionalci koji su stvarali ovaj restoran su se potrudili da kad zakoračite u baštu Madere, imate osećaj da ste izolovani od kompletne gradske gužve. Iako današnji moderan izgled Madera ima tek od 2003, ovaj restoran postoji od 1937. Ovo je omiljeni restoran uticajnih ljudi Beograda, a sve više i turistima. Gotovo da nema čoveka koji nije čuo za čuvene specijalitete po receptu kuvara Madere. O ovom restoranu ne treba puno pisati, treba samo reći da ako niste videli ovu baštu obavezno rezervišete svoje mesto tamo, a sve što poželite od usluge tamo će Vas sačekati na najzavidnijem nivou.

MILOŠEV KONAK

Ovaj izuzetno popularni restoran smešten je u prelepom Topčiderskom parku, u amnijentalnom zsštićenom prostoru jer je nekada služio isključivo za lične potrebe Milosa Obrenovića. Ovaj restoran svake godine sve većem broju turista se nalazi na listi mesta koje im preporučuju za posetu. Pored predivne bašte okružene zelenilom, ovaj restoran ima prelepo uređeno igralište za decu. Mogu se pohvaliti izuzetno pripremljenim specijalitetima nacionalne kao i internacionalne kuhinje. Posle izuzetnog obroka, imate mogućnost prošetati i kroz sam Košutnjak u kom se nalazi ovaj park.

Ovo je bio naš izbor, a ako vi imate neki još predlog i ako ste otkrili svoju omiljenu baštu podelite sa nama zašto vam se baš ona dopala i mi ćemo je obići i u nekom od narednih predloga uvrstiti u svoj predlog. Uživajte u beogradskom proleću.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.