rajiceva hsoping centar

Rajićeva Shopping Center – novo ruho starog komšiluka

Rajićeva Shopping Center – novo ruho starog komšiluka

мај 19, 2018
rajiceva hsoping centar

Rajićeva Shopping Center je prvi šoping centar koji se nalazi u najpoznatijoj beogradskoj ulici – Knez Mihailovoj.

Svaka svetska metropola ima barem jedan veliki tržni centar u svom samom srcu pešačke zone, a otvaranjem Tržnog centra Rajićeva – i Beograd se pridružio ovoj listi.

Otvoren uz dosta podeljenih mišljenja i kontroverze, donosi dosta toga na scenu tržnih centara u Beogradu.

Ono po čemu se razlikuje od drugih šoping centara jeste to da pojedini brendovi koji se od sada mogu naći u Rajićevoj – po prvi put dolaze na srpsko tržište!

Konceptualno i po realizaciji, ovaj tržni centar ima svoje brojne specifičnosti, karakterističnu ponudu i priču.

 

 

Šta ima u Rajićeva Shopping Centru?

 

Šoping centar u Rajićevoj ulici je investicija je izraelske kompanije Ashtrom Group i vredna je 80 miliona evra, a u novih 15.300 kvadratnih metara prostora dizajniranih za uživanje i kupovinu u najlepšem delu grada, smestilo se više od 80 lokala i 450 podzemnih parking mesta.

Na zvaničnoj konferenciji za medije organizovanoj povodom velikog otvaranja, ovaj novi tržni centar predstavili su upravo Zachi Boneh, generalni direktor Ashtrom InternationalVladimir Vučković, menadžer za odnose sa zakupcima Rajićeva Shopping Centra i profesor Vladimir Lojanica, idejni tvorac arhitektonskog rešenja centra.

Otac i sin Lojanica su na regionalnom konkursu 1999. godine pobedili u konkurenciji 35 timova i dobili su poverenje investitora, izraelske kompanije „Aštrom internešenel“ (Ashtrom International) da izrade projekat. Od tada do danas, idejna rešenja su menjana, prilagođavana.

Imperativ je sve vreme bio na tome da enterijer kao i eksterijer, teže i konačno se i uklope u lokalno kulturno nasleđe, kombinujući staro i novo. Ovo nije bio lak zadatak.

 

 

Ovaj moderni objekat sav u staklu napravljen je na samoj tromeđi starih zgrada, simbola Beograda. To znači da su oko njega Gradska biblioteka (daleke 1869. godine tu je bio smešten tada najmoderniji hotel tog vremena „Srpska kruna“ i jedna od prvih zgrada podignutih na beogradskoj „štrafti“), Fakultet za likovnu umetnost i legendarni noćni klub „Akademija“, kao i čuvena kafana „Grčka kraljica“ (osnovana kao mehana „Despotov han“ još 1835. godine) u kojoj je nekada bila i diskoteka „Zvezda“.

 

Zanimljivost

 

Prilikom iskopavanja pronađeni su važni istorijski artefakti, čiji su ostaci zaštićeni i čine sastavni deo tržnog centra, odnosno trga ili pjacete ispred (gledano iz Ulice kneza Mihaila).

„Pre početka radova sprovedene su dve faze arheološkog istraživanja u kojima je učestvovao Gradski zavod za zaštitu spomenika i Arheološki institut. Očekivali smo da ćemo naći takve ostatke, jer je beogradska teritorija, pogotovo ovde u zoni gde se nekada rimski kastrum dodirivao sa civilnim delom stanovništva. Tu su sedimentacije arheoloških slojeva prilično intenzivne. Tako se i desilo. Našli smo ostatke rimskog trga iz 2. veka, rimskih ulica iz četvrtog i turske ostatke iz 17. veka, koji su rekonstruisani, sačuvani i prezentirani. To nam je bilo veliko oduševljenje, jer smo videli šansu da sve ono što je nekada bila istorija, kulturni slojevi i vrednost, kroz ovaj objekat, iskoristimo priliku da je izložimo javnosti kako bi mogla da stekne uvid u te ostatke koji su se nalazili u podzemnim slojevima“. (izvor: mondro.rs)

 

 

Kada budete išli u TC Rajićeva, ulaz iz Knez Mihailove ulice, obratite pažnju na zastakljen basen na ulazu u objekat.

Rajićeva Shopping Centar ima sve servisne jedinice neophodne za udobnost svakodnevnog života, kao što su supermarket, apoteke, mobilni operateri, odeća, kućne potrebštine i elektronika. Na ovaj način, projekat neće biti samo nova gradska destinacija, već i važan deo lokalne i poslovne zajednice.

Centralna lokacija, prefinjeni dizajn, poznate robne marke i pažljivo odabrani ugostiteljski objekti i prodajni miks doprineće da tržni centar Rajićeva, zajedno sa ulicom u kojoj se nalazi, postane jedno od centralnih mesta svih događanja u Beogradu.

 

Ulaz u Rajićeva Shopping Center

 

Šoping centar ima posebne ulaze sa svih strana: iz Knez Mihailove, ulice Kralja Petra, kao i iz Pariske i Uzun Mirkove, što ga čini lako dostupnim za sve sugrađane koji dolaze sa različitih strana grada, kao i parking prostor na 3 nivoa sa 450 mesta (ulaz iz Uzun Mirkove ulice).

 

Brendovi i radnje u Rajićeva Shopping Center

 

Pored vodećih brendova kao što su Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Lindex, Springfield, Levis, Huawei, Timberland, Pandora, Esprit, Carpisa, Extreme Intimo, Nine West, Yamamay i mnogih drugih, neki brendovi pojavili su se po prvi put na našem tržištu u okviru Rajićeva Shopping Centra.

Tu su sada radnje Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home,ali i multi-brend prodavnice, kao što su Mia Maya (Moschino, Valentino Red, Emporio Armani…)Fashion & Friends (Guess, Lui Jo, Superdry…), Sportina (Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Morgan…) i Beosport (Quicksilver, O’Neill, The North Face…). Najpopularnije kocke, čuveni Lego, sada po prvi put u Srbiji ima svoju zvaničnu radnju Lego Shop-u.

 

 

Parking u Rajićeva Shoping centru

 

U garaži Rajićeva Shopping Center ima 450 mesta.

Parking je otvoren svakog dana od 8 ujutru do 24 časa.

Svi oni koji rade u centru Beograda,  možda su pomislili da bi tu mogli da ostave automobil tokom dana i tako izbegnu regularno plaćanje parkinga u zoni ili preparkiravanje.

Međutim, samo prvih 30 minuta parkiranja je besplatno, a nakon tog perioda svaki sat se naplaćuje. Cena za jedan sat je 120 dinara. Nakon što platite parking, imate period od besplatnih 15 minuta da napustite parking.

Da li je 30 minuta dovoljno za boravak u tržnom centru, razgledanje i kupovinu? Nije naravno, ali ovo je način da se zaštite interesi zakupaca, pa i samih mušterija, kao i da se spreči masovno parkiranje onih koji bi tu da ostave automobil dok su na poslu.

 

Mama Shelter u Rajićevoj

 

Mama Shelter je sinonim za živopisan, urbani koncept koji je mesto susreta turista i posetilaca. Beograd ima sada tu privilegiju da bude među prestižnim gradovima kao što su Bordo, Los Anđeles, Lion, Marselle, Pariz, Prag, Rio koji imaju ovaj jedinstveni koncept.

 

 

Mama Shelter je svojevrsna oaza, jednostavno mesto za opuštanje i uživanje. Brend je nastao pre deset godina, osnovan od strane porodice Trigano – Serž Trigano i njegova dva sina, Bendžamin i Žeremi. Njihov prvi hotel otvoren je u Parizu, nakon toga u Marseju, Lionu, Bordou, Los Anđelesu, Rio de Žaneiru i sada u Beogradu.

Nakon ručka, možete ovde da uživate na suncu ili se rashladite na neverovatnoj terasi koja na površini većoj od 500m2 nudi jedan od najboljih pogleda na grad.
Pored ove, tu su i Vapiano, kao i City garden terase.

U neposrednoj blizini Rajićeva Shopping Centra nalaze se apartmani Belano, idealni za sve koji preferiraju više privatnosti, pravu udobnost dom, kao i povoljnije cene i kvadraturu smeštaja.

Pogledajte naše apartmane kod Knez Mihailove, apartmane kod Kalemegdana i smeštaj u centru grada.

Proverite i sami na Fejsbuku (https://www.facebook.com/rajicevashoppingcenter/) i Instagramu (https://www.instagram.com/rajicevashoppingcenter).

 

Belano apartmani Beograd

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.