NAJBOLJI RESTORANI ZDRAVE HRANE U BEOGRADU

NAJBOLJI RESTORANI ZDRAVE HRANE U BEOGRADU

мај 9, 2023

Svi znamo koliko je zdrava ishrana bitna za naše zdravlje i način života. zbog toga smo za vas istražili koji su to najbolji restorani zdrave hrane u Beogradu. Ljudi usled brzog savremenog života izuzetno malo pažnje posvećuju hrani koju unose, namirnicama koje kupuju pod raznim izgovorima. Neki će reći da je zdrava hrana nepristupačna, neki će reći da im je zbog posla nedostupna, u svakom slučaju tražiće razlog da pojedu nešto na brzinu i „sa nogu“ opravdavajući to nedostatkom vremena. Međutim ako zaista želite da se pozabavite svojim zdravljem kroz najvažniju stavku – ishranu, na pravom ste mestu.

Najvažnije kod zdrave ishrane

  1. Jedite u umerenim količinama – sitost nastupa mnogo pre nego što naš mozak dobije signal da smo siti. Ukoliko čekate da se osetite siti, pa da prekinete obrok – već ste se prejeli. Ne prejedajte se.
  2. Nemojte jesti brzo. Svaki zalogaj je neophodno dobro sažvakati, i dok jedete razmišljajte samo o Vašem obroku. Ukoliko budete imali fokus na ono što jedete i sitost će nastupiti ranije nego inače.
  3. Potrudite se da jedete u isto vreme svaki dan, i nemojte se zanimati grickalicama između obroka. Bez obzira na način koji vodite, uskladite prema svom bioritmu bar obroke u isto vreme.
  4. Unesite dovoljnu količinu vode. Nije neophodno pisati elaborat na temu vode i koliko je ona važna . Bez vode ne bi bilo života.
  5. Trudite se da ne jedete prezačinjenu hranu. Znamo da je hrana ukusnija kada sadrži brojne začine, ali sve to i ako mora, neka bude umereno.
  6. Obavezna fizička aktivnost – nemamo svi iste mogućnosti, te koja je količina fizičke aktivnosti neophodna se razlikuje od osobe do osobe. Na Vama je da pronađete svoju meru, koju ćete primeniti u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Poželjno posle svakog obroka.

Voće i povrće kao užina

Voće i povrće je bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima. Sprečavaju starenje našeg organizma te ga je neophodno konzumirati svakodnevno. Međutim osnovna stvar koju trebate znati kod zdrave ishrane je da se ono ne konzumira uz obrok, već je poželjno jesti ga posle 2 do 3 sata nakon završenog glavnog obroka

Kada je u pitanju nedostatak vremena usled posla koji zahteva kretanje ili ako kao izgovor koristite to da nemate mogućnost same pripreme zdravih obroka, mi ćemo Vam dati predlog za najbolje restorane zdrave hrane u Beogradu u kojima u svakom trenutku možete pojesti zdrav i ukusan obrok ili ga poručiti u svoj dom.

Napomenućemo da se svi restorani nalaze u blizini apartmana iz  neverovatne ponude koju možtete pogledati na belano.rs, pa će Vam biti lako dostupni i iz smeštaja ukoliko boravite u Beogradu turistički.

Restorani zdrave hrane koje Beograđani najčešće posećiju

Najpopularniji restorani zdrave hrane su:

Fit bar

Bilo da imate određeni tip ishrane prilagođen zdravlju, treningu ili jednostavo volite samo zdrave obroke, ovaj restoran nudi fantastičan izbor najraznovrsnijih preukusnih obroka.  Sve iz ponude ovog restorana spremljeno je od probranih svežih namirnica, pa ćete zasigurno dobiti obrok u kom znate šta jedete. Pored toga morate probati njihove smutije, proteinske šejkove i poslastice, sigurni smo da ništa slično niste probali. Tim Fit bara ima i individualne programe ishrane,  pa ih možete kontaktirati i tim povodom, kada bi Vam oni unapred isplanirane obroke dosrtavljali na adresi, a mogu se pohvaliti sa izuzetno brzom i preciznom  dostavom. Inače, fit Bar imate na nekoliko lokacija u Beogradu. Pronađite sebi najbližu.

DETOX KUHINJICA VOĆNI BAR

Ukoliko ste se odlučili da svoj zdravi obrok pojedete na Novom Beogradu, ovo je još jedan od restorana iz naše preporuke. Osim zdravih obroka ovde će se ljubazno osoblje potruditi da imate potpun ugođaj pa i podeliti neki recept za zdravu hranu sa Vama koji će Vam koristiti u zdravoj ishrani. Ambijent i usluga kakvu niste imali prilike da često doživite.

URBAN FOOD

Ako volite tržne centre i šetate kroz neki vrlo često ogladnite, TC Ušće među štandovima hrane na poslednjem spratu s ponosom ističe ovaj restoran. Kao i većina restorana zdrave hrane, izuzetno brinu da su sve namirnice sveže i pažljivo odabrane. Mislite da pasta ne može biti zdravo pripremljena? Može, oni su nas razuverili i ponudili neverovatne obroke za koje smo pomišljali uvek da nužno moraju biti kalorični i nezdravi. A tek salate kakve nude…. ovo je pravi raj za ljubitelje zdrave hrane. Šta god da odaberete sigurni smo da ćete uživati i zavoleti zdravu ishranu.

Koji god od ovih restorana odaberete sigurni smo da će Vam se svideti. A ukoliko i vi otkrijete neki novi, javite nam. Prijatno.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.