NAJBOLJI KARDIOLOZI U BEOGRADU – KADA TREBA POSETITI KARDIOLOGA?

октобар 24, 2023

Poseta kardiologu  je veoma važan korak kada je u pitanju održavanje zdravlja srca. Bilo da imate srčano oboljenje ili da preventivno želite proveriti svoje srce, redovne posete kardiologu će Vam pomoći da ostanete zdravi i smanjite rizik od srčanih bolesti. Rano otkrivanje i lečenje srčanih problema Vam može pomoći da smanjite rizik od srčanih bolesti. Zato bi bilo idalno da razmislite o svojoj poseti kardiologu čak i ukoliko nemate izražene simptome.

Ko su kardiolozi ?

Kardiolozi su specijalizovani lekari koji se bave dijagnozom, lečenjem i prevencijom srčanih oboljenja. Tokom svog života svi odaberemo određenog kardiologa koji će voditi brigu o zdravlju našeg srca.

Kada je vreme za posetu kardiologu?

  • Simtomi srčanih problema – Ako imate simtome kao što su bol u grudima, odtežano disanje, nepravilan puls, vrtoglavicu ili nesvesticu trebali bi ste odmah posetiti kardiologa. Ovi simptomi gotovo uvek ukazuju da postoji neko oboljenje srca.
  • Postojeći zdravstveni problemi – Ukoliko imate dijgnostikovan neki srčani problem kao što je visok krvni pritisak, bolesti srčanih arterija, aritmija i sl. , redovne posete kardiologu su od izuzetne važnosti kako bi se pratilo stanje i prilagođavala terapija.
  • Faktor rizika – Ako imate faktore rizika za srčane bolesti kao što je pušenje, visok holesterol, gojaznost, dijabetes ili porodična istorija srčanih bolesti, preporučljivo je posetiti kardiologa radi procene rizika od oboljenja i usvajanje preventivnih mera.
  • Godine – Kardiološki pregledi mogu biti korisni u određenim intervalima kako osoba stari. Vaš lekar opšte prakse Vam može dati određene smernice kada je pravo vreme za postu kardiologu u odnosu na vaše godine i zdravstveno stanje.

Najbolji ustanove u Beogradu u kojima možete obaviti kardiološki pregled

Beograd je glavni grad Srbije i ima izuzetno veliku ponudu kardioloških usluga. U gradu postoji nekoliko priznatih kardioloških institucija, klinika, privatnih ordinacija u kojima rade stručni kardilozi. Pre posete, odaberite ustanovu i željenog kardiologa i zakažite svoj pregled.

JAVNE USTANOVE

  1. INSTITUT ZA KARDIOVASKULARNE BOLESTI DEDINJE – Ovo je jedna od najpoznatijih kardioloških institucija u Beogradu. Ovaj institut je ustanova koja pruža vrhunsku medicinsku negu za pacjente sa različitim srčanim problemima.
  2. UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR BEOGRAD – Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih zdravstvenih institucija  u Srbiji. Ovde ćete pronaći visoko kvalifikovane kardiologe koji pružaju sveobuhvatnu negu pacijentima sa kardiološkim problemima.
  3. KLINIČKO BOLNIČKI CENTAR ZVEZDARA – Ovo je jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Beogradu. Kada je reč o kardiološkim pregledima, ovde ćete pronači izuzetno stručan tim kardiologa koji se bave dijagnostikom, lečenjem i praćenjem srčanih bolesti.

Pored javnih zdravstvenih ustanova, u Beogradu postoji veliki broj privatnih specijalističkih ordinacija u kojima možete obaviti detaljne kardiološke preglede.

Kada je u pitanju odabir lekara kod koga ćete zakazati pregled, možete potražiti savet lekara ili preporuku prijatelja. U nastavku teksta ćemo Vam dati naše predloge pouzdanih ordinacija u kojma možete dobiti stručnog specijalistu za kardiološke preglede.

PRIVATNE SPECIJALISTIČKE ORDINACIJE

  1. ULTRA MEDIK – je privatna medicinska ustanova koja pruža različite medicinske usluge uključujući i kardiologiju. Najveći broj preporuka za kardiološki pregled smo dobili upravo za ovu ordinaciju koja se nalazi na Zvezdari u mirnoj ulici sa besplatnim parkingom. Bave se dijagnostikom, praćenjem i lečenjem srčanih bolesti. Što se tiče zakazivanja pregleda neophodno je da unapred rezervišete svoj termin. Ono što Vam može značiti ukoliko obezbedite kupon, u ovoj ustanovi možete imati 20% popusta na PREGLED + EKG +EHO.
  2. EUROMEDIK – Ova ustanova se nalazina veliki broj lokacija u Beogradu i pored kardioloških nudi i druge medicinske usluge. U svakoj ustanovi imaju stručne kardiologe koji će Vam na uraditi dijagnostiku i pomoći pri rešavanju potencijalnog problema. Prednost Euromedika je što dijagnostiku možete uraditi na više lokacija u Beogradu pa odmah proverite koja bi lokacija Vama odgovarala.
  3. BEL MEDIC – Među mnogobrojnim medicinskim uslugama, ova ordinacija se može pohvaliti izuzetnim kardiolozima. Poznati su pomodrnoj opremi i nude napredne tehnologije za dijagnostiku i lečenje srčanih oboljenja. Bel medic takođe ima na više lokacija u Beogradu, pa kada se odlučite za Vama najbližu lokaciju potrebno je da svoj pregled zakažete telefonom kako bi obezbedili svoj termin.

SMEŠTAJ U BEOGRADU

Kada ste odlučili u kojoj ustanovi želite da obavite pregled, ako niste iz Beograda mi Vam možemo ponuditi smeštaj u blizini svih ovih ustanova. Svoj idealno pozicioniran, udoban i ušuškan apartman izaberite iz ponude koju možete pogledati na belano.rs.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.