Kurs knjigovodstva: Najboljih 5 u Beogradu po našoj preporuci

децембар 29, 2021

Svesni smo da je tržište rada nepredvidivo, da se neprestano menja i da stalno moramo da iznova učimo i ulažemo u svoje znanje. Za zanimanja koja su danas najtraženija na tržištu rada, pre 10 godina se nije znalo, dok istraživanja pokazuju da se danas obrazuju generacije za poslove koji još uvek nisu izmišljeni. Pa ipak, pogledamo li malo detaljnije, videćemo da za pojedine profile uvek ima slobodnih pozicija, da su uvek traženi i da ne zastarevaju.

Takav je slučaj sa knjigovođama. Ovo pomalo birokratsko ime nose ljudi koji vode poslove privatnim i državnim firmama, što ih svrstava u 5 najtraženijih zanimanja u Srbiji. Bilo da ste freelancer i da otvarate svoju firmu, da imate onlajn prodavnicu ili da radite u velikoj kompaniji – usluge knjigovođa su nezamenjive. Kurs knjigovodstva, koji vas uz malo prakse, mogu osposobiti za dalji rad i napredak karijere. Svi su onlajn, vrlo povoljni, sveobuhvatni i predstavljaju odličan izbor za ulaganje u sebe.


BOŽIDARAC

Ako vas zanimaju finansije i finansijski izveštaji iliželite da razumete svoje poslovanje, ili ste čak u potrazi za novim zanimanjem koje je traženo, onda je online kurs knjigovodstava prava obuka za vas! Kurs knjigovodstva u Božidarcu mogu da pohađaju svi kandidati, bilo da su potpuni početnici ili da već poseduju određeno radno iskustvo.

Posao knjigovođe jedan je od trenutno najtraženijih zanimanja. Pored savladavanja teorijskih principa, zakonskog i pravnog okvira, dvojnog knjigovodstva, posebna pažnja na kursu posvećena je i na primeni knjigovodstvenog programa. Nastava se odvija u virtualnoj učionici koja je opremljena svim sredstvima od prezentacije do bele table. Savladaćete demo program koji koriste agencije i prelaziti realne primere iz prakse. Uči se praktični deo od otvaranja privrednog subjekta preko gotovo svih situacija sa kojima se možete susreti u finansijkoj praksi tokom poslovne godine, pa sve do izrade i podnošenja završnog finansijskog računa. Nakon završetka kursa bićete osposobljeni da počnete odmah sa radom.

Imajući u vidu da je Božidarac državna ustanova, koja baštini nasledstvo Narodnog univerziteta Božidar Adžije više od šest decenija, njihovi sertifikati su priznati i pouzdana su garancija kvaliteta.

Na kursu knjigovodstva nastavnici detaljno će vas upoznati sa suštinom knjigovodstvene materije i njegom primenom. Iskusni u svom zanimanju, nakon višegodišnjeg vođenja poslovne dokumentacije za različite klijente u svojim knjigovodstvenim agencijama, uputiće vas i na praktičan rad na jednom od knjigovodstvenih demo programa. Uvek dostupni i otvoreni za sva pitanja polaznika učiniće da savladavanje obuke bude maksimalno olakšano.

KGB AKADEMIJA

Ova akademija posluje već 12 godina i ima najdužu tradiciju organizovanja uspešnih knjigovodstvenih kurseva sa preko 1200 polaznika. Kako bi pružili maksimum svakom polazniku, prave male, fokusirane grupe od 4 polaznika, koje vodi 2 predavača! Prvi su u Srbiji ponudili pravi online kurs knjigovodstva na najboljoj svetskoj e-learning platformi. Pod parolom da je vaš uspeh njihov jedini cilj, obezbedili su najkvalitetniju obuku, stručne predavače i povoljne cene. Za vreme trajanja kurseva uvek su dostupni profesionalni mentori. Jedini su u Srbiji koji, uz štampani sertifikat, nude i digitalni sertifikat koji se možete postaviti u svojoj CV putem QR koda. Svim polaznicima kurseva obezbeđuju neograničenu praksu u knjigovodstvenoj agenciji do momenta zaposlenja! Iskoristite ove prednosti i upišite se što pre!

AGENCIJA ZA KNJIGOVODSTVO GOGIĆ

Kurs knjigovodstva Agencije Gogić je način da se polaznici upoznaju sa knjigovodstvom i nauče samostalno da obavljaju knjigovodstvene poslove. Škola knjigovodstva se održava u klimatizovanim prostorijama u samom centru Beograda ili u Borči. Obuka je osmišljena tako da se polaznici obuče da mogu po završetku kursa da se uključe u praktičnu primenu vođenja poslovnih knjiga u skladu sa MRS-om.

U ovom sažetom edukativnom i instruktivnom kursu za vodjenje poslovnih knjiga po sistemu dvojnog knjigovodstva polaznici se informišu o svojim radnim, profesionalnim i zakonskim obavezama u vodjenju poslovnih knjiga.

Uz dogovor, posle završene obuke moguća je praksa u knjigovodstvenoj agenciji. Kurs traje svega 30 časova, ali ste posle njih obučeni i kvalifikovani za ozbioljno bavljenje ovim poslom.

AKADEMIJA OXFORD

U Akademiji Oxford kurs knjigovodstva odvija se u savremeno opremljenim prostorijama škole, čime je omogućen profesionalan i nesmetan rad za grupnu ili individualnu nastavu.

Prostorije su opremljene savremenom opremom, što podrazumeva da svaki polaznik ima sopstveni računar na kome radi i može pratiti instrukcije predavača. Ono što je bitno za sve polaznike jeda su grupe u kojima se radi male, tako da se predavač može posvetiti svakom polazniku ponaosob.

Kurs i obuka za knjigovodstvo obuhvata prosto knjigovodstvo, dvojno knjigovodstvo trgovinskih privrednih društava, pogonsko knjigovodstvo i izradu završnog računa. Nastava počinje upoznavanjem sa pojmovima računovodstva, knjigovodstva, privrednih društava i svim drugim oblastima koje su neophodne na samom početku. Zatim se polaznici upoznaju sa dokumentacijom i potrebnim radnjama koje prate osnivanje poslovnih subjekata (registracija, podnošenje poreske prijave, prijava za PDV, prijava radnika…).

U delu kursa koji obuhvata dvojno (finansijsko) knigovodstvo polaznici se upoznaju sa međunarodnim računovodstvenim standardima, kontnim okvirom i kontnim planom i pravilima knjiženja. U ovom delu kursa, polaznici savladavaju osnove knjiženja poslovnih promena vezanih za osnivanje privrednog društva i kapitalnih ulaganja, nematerijalnih ulaganja i poslovnih promena vezanih za nabavku i prodaju osnovnih sredstava.

Pogonsko knjigovodstvo obuhvata obračun i praćenje troškova i učinaka i predstavlja poseban segment Kontnog okvira.

U poslednjem delu predvođeno kursa i obuke za knjigovodstvo, polaznici se upoznaju sa pravilima finansijskog izveštavanja u našoj zemilji, predzaključnim i zaključnim knjiženjem i porezima na rezultat.

Po završetku knjigovodstvenog kursa, stečeno znanje se proverava završnim ispitom koji se ogleda u vidu obavljanja konkretnog knjigovodsvenog posla. Nakon položenog ispita polaznik dobija sertifikat stručno osposobljene osobe za obavljane poslova knjigovodstva, i u mogućnosti je da sam obavlja knjigovodstvene poslove.

BIZ CONCEPT

Kursevi knjigovodstva u Centru za računovodstvo i poslovnu edukaciju BIZ Concept namenjeni su svima onima koji žele da nauče i savladaju vodjenje poslovnih knjiga za pravna lica i preduzetnike. Kursevi iz dvojnog knjigovodstva se sprovode po programu koji je prilagodjen svim polaznicima, čak i onima koji nikada nisu došli u dodir sa knjigovodstvom, jer za relativno kratak period i na veoma učinkovit način ovladavaju ovom materijom. Dakle, za pohadjanje kursa iz knjigovodstva nije bitna stručna sprema, niti je neophodno da polaznik bude ekonomske struke. Potrebna znanja i veštine iz knjigovodstva se stiču na lak i zanimljiv način.

Ulažite u znanje, ulažite u vašu profesionalnu budućnost! Za vreme obuke preporučujemo vam smeštaj u apartmanima agencije Belano. Nalaze se na popularnim lokacijama, a ako pohađate kurseve onlajn, možemo se pohvaliti brzim optičkim internetom u apartmanima koji će vam olakšati obuku.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.