Kupovina nekretnine pomoću stambenog kredita

март 18, 2019
Kupovina nekretnine pomoću stambenog kredita

Često je za mnoge kupovina nekretnina stresan događaj. Pojedini smatraju da je traženje novog stana veoma zabavno, jer kada angažujete profesionalce, onda potraga ne traje dugo. A ko će vam bolje pomoći do agencija za nekretnine. Beograd je postao interesantan ne samo domaćim kupcima nekretnina nego i strancima. Uz podršku kvalitetne agencije za nekretnine, lako ćete doći do željenog životnog prostora.

 

Ali šta kada morate da podignete stambeni kredit da biste kupili nekretninu?

Šta onda?

Mnogi kupci se često suočavaju sa dilemom da li treba kupovati nekretnine na kredite i koliko se takva kupovina isplati. Ovaj finansijski vrtlog olako iz radosti zbog krova nad glavom postaje noćna mora. Procenti, rate, valute, otplata i tako, čini se u nedogled. Međutim, nije kupovina stana na kredit toliko strašna, kao što se nekima čini na prvu loptu. Zato se na vreme pripremite za sve moguće poteškoće i sve nepredviđene korake tokom kupovine stana na kredit.

U svakom poslu, pa i u ovom prilikom kupovine kuće ili stana najbolja podrška jeste znanje, a uz to znanje može biti i vaša glavna prečica do uspešne kupovine. A ko najbolje znanje poseduje kada je prodaja nekretina u pitanju do licencirani agenti sa iskustvom.

Glavni adut prilikom kupovine stana – licencirani agent za prodaju nekretnina

Čini se da potraga za životnim kutkom malo liči i na partiju Monopola, samo što je ova partija realna. Uz dobrog savetnika za kupovinu, izabraćete najbolji stambeni prostor, a mukotrpan i zahtevan proces kupovine biće završen u što kraćem roku. Zato i predlažemo da angažujete profesionalca koji će vam priteći u pomoć.

kupovina stana beograd

Kada kupujete stan ili kuću na kredit, to vam je kao da trčite maratonku trku. Treba imati strpljenja, ali i pažnje, jer je neophodno preći sve tačke detaljno i korak po korak.

Prvi korak jeste provera kreditne sposobnosti. Sve dosadašnje kredite trebalo bi da otplatite, kao i da ugasite postojeće kreditne kartice, jer one utiču na iznos koji biste mogli odobrenjem kredita da dobijete.

 

Kako do stambenog kredita?

Kao što već rekosmo, polako i korak po korak. Nikada nemojte da se zalećete i odmah da odlučujete. Razmotrite sve mogućnosti, pa tek onda odlučite koju nekretninu želite. Najpre pogledajte koje sve to aktuelne poude nude banke. Zabeležite koje su sve otvorene opcije za saradnju sa bankama, zatim nastavite dalje. Svakako, kada imate više opcija, bićete sigurniji da će vam stambeni kredit biti odobren, a naravno da ćete izabrati onu banku koja nudi najpovoljnije uslove.

Napomena: Svi kupci koji uzimaju stambeni kredit moraju da daju posebno novčano učešće. Reč je od 20% ukupne cene nekretnine u koju je uračunata i kapara. Takođe, kupac obezbeđuje i novac za obradu kredita, kao i za overu ugovora, predugovora i izjava kod notara.

Važno je saznati sve informacije u vezi sa nekretninom, jer jedino ako je stan uknjižen može biti zagarantovana bezbednost realizovanja kredita. Kod novogradnje trebalo bi da bude makar 80% zgrade završeno, a za sve nedoumice možete se posavetovati sa agentom za nekretnine. Otvoreno mu kažite koja su vaša ograničenja i dokle biste da idete, a da biste sačuvali svoje vreme i u kratkom roku izabrali odgovarajuću nekretninu, napravite listu prioriteta i zahteva u vezi sa stanom i kućom i u skladu sa njom i postupajte.

kupovina nekretnine u beogradu

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.