Klubovi u Cetinjskoj 15 – jezgro alternativnog provoda u Beogradu

јун 25, 2018
Klubovi u Cetinjskoj 15

Poznato je da se u Beogradu nalazi mnogo jezgara dobrog provoda i zabave, kao i da postoji veliki izbor za svakoga i svačiji ukus.

Tome umnogome doprinosi i Cetinjska. Jezgro pomalo alternativnijeg i opuštenijeg provoda, primer je toga kako se čitav jedan kraj revitalizuje uz dobru ideju i kreativnost.

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz raznovrsnih klubova. Zdrava i pozitivna konkurencija kao da oslikava duh ovog mesta, pa i nekog starog Beograda u smislu da to što među ugostiteljima vlada jedna lepa komšijska atmosfera podeća na vremena kada su se komšije družile, a gosti dočekivali raširenih ruku.

 

Šta ima u Cetinjskoj?

Cetinjska je mesto provoda, ali mnogobrojnih kulturno-umetničkih događaja.

Negde se piju kvalitetna pića i zanimljiva kraft piva i kafe 100 odsto arabike, dok se na drugim mestima, kako se čini, manje brine o kvalitetu. Jednostavno, nije uvek najbitnije šta se pije koliko možda da je pristupačno ili jeftino. Pivo od pola litra košta 190 dinara, špricer 130 dinara, a rakija 120.

Neki od klubova, kao što je Polet, predstavljaju sami po sebi mali „umetnički distrikt i klub avangarde i nove misli”. Akcenat je na različitim umetničkim zbivanjima i deluje da ovde postoji publika za sve, pa i za projekcije nemih filmova, koncerte eksperimentalne muzike, poetske večeri i još mnogo toga.

 

Klubovi u Cetinjskoj

Klub Kenozoik 

„Kenozoik“ je bivši „Peron“, još jedan klub premešten iz Savamale u Cetinjsku, preimenovan i obučen u novo ruho. Kenozoik je era koja je počela pre 65 miliona godina, a traje i danas. Videćemo da li će naziv doneti sreću ovom novu klubu i osigurati njegovu dugovečnost. Za početak im dobro ide. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da ulaz nije dozvoljen onima koji imaju manje od 23 godine.

Klub Kenozoik 

„Kenozoik“ pored muzičkih događaja (DJ i koncerti) i velikog densflora, nudi i vrlo zanimljiv i raznovrstan program koji uključuje bioskopske projekcije i izložbe. Kako i sami tvrde na svojoj stranici, cilj im je da postanu centar dešavanja alternativne kulture i noćnog života grada Beograda. „Arts and nightlife“ je moto „Kenozoika“.

 

Klub Elektropionir

„Elektropionir“ je nekadašnji „Gun club“ koji se nalazio u ulici Miloša Pocerca. Takođe, „Elektropionir“ je album grupe „Darkwood Dub“ iz 1999. godine, a tekst pesme po kojoj je nazvan album glasi „elektro, elektropionir, budućnost čeka iza ugla, budućnost čeka, elektro, elektropionir, uključi napajanje, odbrojavanje počinje“. Na stranu značenje pesme, ali budućnost je svakako pred ovim klubom koji nudi svirke talentovanih pojedinaca i grupa beogradske scene, ali i česta gostovanja stranih izvođača. Dugački šank i prostrani densflor su takođe aduti ovog kluba.

Elektropionir klub Cetinjska 15

 

Klub Showroom

„Showroom“ se nalazi na samom vrhu Cetinjske 15. Ogroman je prostor ovog kluba i gotovo da liči na neku napuštenu crkvu, zbog visokog plafona i oslikanih prozora. Cilj im je da budu multifunkcionalni prostor u kome će se stalno nešto događati, a za sad ih od ostalih klubova u Cetinjskoj razlikuje rok usmerenje, kao i karaoke večeri.

Showroom klub Cetinjska 15

 

Klub Zaokret

„Zaokret“ je možda i prvi stigao u Cetinjsku, a ukoliko uspete u petak ili subotu veče da upadnete kroz veliku gužvu u ovaj klub, videćete vrlo simpatično organizovan prostor, koji preti da postane omiljeno „hipstersko“ mesto. Nastupi DJ-eva, Kvizokret, ali i akustične svirke – sve su to aduti „Zaokreta“.

Klub Zaokret Cetinjska 15

 

Klub Polet

„Polet“ nije klasičan klub. Sebe definišu kao „klub avangarde“ i kao „umetnički distrikt“. Oni nude filmske projekcije, neobične koncerte i svirke malo drugačije muzike, kao i predstave, performanse, pesničke večeri. Međutim, to ne treba da zavara jer su lude žurke i ovde vikendom.

Klub Polet Cetinjska 15

 

Glavni adut Cetinjske 15 je blizina svih ovih klubova. Naime, svi se nalaze u ogromnom dvorištu, lako je prelaziti iz jednog kluba u drugi, a za većinu se ne plaća ni ulaz ni garderoba. Čak će i potrebe nekog velikog društva biti zadovoljene – za jedno veče može da se uđe u svaki od ovih klubova i onda odabere onaj koji najviše odgovara željama svih. Kako su klubovi raznovrsni, za svačiji ukus se može naći ponešto. U narednom periodu ćemo imati još veći izbor klubova u ovoj ulici. A ako vam čak i Cetinjska dosadi, lako je otići u Skadarliju koja se nalazi tik uz ovu ulicu.

Takođe, mnogi od ovih klubova po danu funkcionišu kao kafići, pa ovde možete svratiti i na običnu šoljicu kafe ili čašu piva posle posla.

Ako zanemarimo kontroverze vezane za glasnoću muzike i radno vreme klubova, probleme sa širim komšilukom i to što je kompromis uvek neophodan zarad mira u kući, trebalo bi napomenuti da je ova lokacija idealna za izlazak. Svakako posle osveženja u Cetinjskoj, možete produžiti dalje u najbolje restorane u Beogradu ili dočekati zoru na nekom od najboljih splavova u Beogradu.

Upravo zato su naši apartmani kod Skadarlije i apartmani na Dorćolu idealan izbor za one koji vole živahne beogradske ulice i da budu u centru zbivanja, ali takođe i da odsedaju u smeštaju u centru grada.

Dobrodošli u Beograd!

Vaš Belano

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.