Kafane na Novom Beogradu: 8 najboljih po ocenama gostiju

март 18, 2019
kafane novi beograd

Kada je reč o kafanama na Novom Beogradu, nešto je teže govoriti o nekoj tradiciji ili brojnim godinama iza nas. Ono o čemu se može govoriti jeste o vrhunskoj hrani, kombinaciji dobrog provoda i muzike, i popularnim splav kafanama.

Često upućujemo goste komfornih apartmana na Novom Beogradu željne gastronomskih doživljaja i večere u blizini smeštaja u Beogradu upravo na ove kafane. U zavisnosti od toga da li ih zanima noćni provod ili domaćinski doživljaj srpske kuhinje, a izbegli bi akcije u centru Beograda, gosti naših povoljnih smeštaja u Beogradu mogu da lako dođu do vrhunskog doživljaja kvalitetnog kafanskog provoda po povoljnim i pristupačnim cenama. Bilo da je akcenat na hrani ili provodu, ovde se ipak može pronaći zaista sve!

  1. Gradska kafana

Gradska kafana se nalazi u ulici Vladimira Popovića bb, kod mosta Gazele, na novobeogradskoj strani. Gradska kafana je jedna od najpopularnijih beogradskih kafana ovog tipa, kafana u kojoj se ostaje do ranih jutarnjih časova uz dobru pesmu i kvalitetno društvo.

Gradska kafana je poznata i po gostovanjima velikih zvezda folk scene, kada se traži mesto više, a rezervacije nestaju i nekoliko dana ranije. Predstavlja modernu kafanu, sa klupskom atmosferom, gde će se svi ljubtelji dobre žive svirke odlično provesti.

Lepe gošće, dobra organizacija, najbolji izvođači i neponovljiva atmosfera su samo neke od stvari koje vam mogu biti preporuka da posetite Gradsku kafanu i postanete njeni redovni gosti.

Sigurna rezervacija, dobar provod!

http://gradskakafana.rs/

gradska kafana beograd

  1. Restoran Sevdah

Restoran Sevdah je, kako joj i samo ime kaže, mesto koje je sačinjeno od čiste duše i od sevdaha koji su sakupljeni od svih velikh boemskih majstora i preneti baš u ovaj restoran kako bi potonje beomske generacije mogle da uživaju u restoranu kakva je nekada bila i kakve se sa setom svi prisećamo.

Enterijer restorana Sevdah je božanstven: od svetla, preko ukrašenih zidova, do šanka u kombinaciji cigle i drveta. Sve je osmišljeno za istinsko bomesko, meračko i naravno sevdačko uživanje. Restoran Sevdah ima sve ono što je neophodno za uživanje i dobar provod.

http://www.sevdah.rs/

restoran sevdah

  1. Stara srpska kuća

Etno restoran, napravljen da bi svaki gost osetio miris starina i mnogima otvorio sećanja iz detinjstva. Smeštena na granici između Zemuna i Novog Beograda, „Stara srpska kuća“ deluje nestvarno. Odličan brunch, ljubazni domaćini.

Smeštena na granici između Zemuna i Novog Beograda, među visokim soliterima, „Stara srpska kuća“ deluje nestvarno. Etno restoran, napravljen da bi svaki gost osetio miris starina i mnogima otvorio sećanja iz detinjstva. Drvene klupe i zemljane posude vračaju nas u davna vremena i sećanja kako je to nekada bilo.

Hleb ispod sača, „tigara“ i mač cara Dušana, su specijaliteti ove kuće. Pregršt dobrih domaćih rakija i vina, iz poznatih podruma sa ograničenim poreklom, kao i sorta poznatih francuskih vina, samo su deo dekora srpskog domaćina, poznatog kao vrlo gostoljubljivog.

Ljubazno osoblje, uz sve ostalo, nateraće Vas da ponovo dođete. Druge kvalitete ćete morati sami da otkrijete. Mi Vas pozivamo na nezaboravno druženje. Vrata kafane Beograd „Stara srpska kuća“ su svima širom otvorena.

http://www.starasrpskakuca.com/

stara srpska kuća

  1. Restoran Dren

Restoran Dren je otvorio svoja vrata 16.novembra 2011. godine i od tada pa do danas teži i podržava jedan cilj a to je „da se gosti uvek vraćaju“. Zato insistiramo na kvalitetnoj ponudi hrane, domaćim proizvodima i brzoj usluzi o kojoj se danas zaista priča. Gradili smo naš tim pažljivo. Uživaćete u običnom, kafanskom ali nadsve ugodnom unutrašnjem ambijentu restorana dok je letnja bašta sad već poznata prirodna oaza u sred Novog Beograda

Do Dren restorana se stiže veoma lako. Isključenje „Tošin Bunar“ sa autoputa Beograd-Zagreb iz pravca Zagreba vas vodi direktno u ulicu Tošin Bunar. Odmah ćete primetiti šumarak koji upravo i jeste bašta restorana Dren, jedinstvena prirodna hladovina. Volimo u šali da kažemo da se leti i automobili gostiju rashlade, jer se i parking nalazi u prirodnom hladu drveća i dovoljno je velik za sve goste restorana.

restoran dren

  1. Na vodi kafana

Na Vodi Kafana nalazi se na najpopularnijem beogradskom mestu za letnji provod, na Savskom keju u ulici Ušće bb, blizu samog ušća Save u Dunav.

Svi znamo da proleće nije ono pravo ako nije na reci, a Na Vodi Kafana je jedan potpuno novi koncept kafanskog provoda koji još niste doživeli. Vođeni idejom da provod na reci bude za pamćenje, osmišljen je ovaj tip „kafanskog splava“.

LOKACIJA: UŠĆE BB

REZERVACIJE:

+38164 010 57 57

http://www.navodikafana.rs/

na vodi kafana

  1. Splav Kafana Uzbuna

Na mestu gde se spajaju reke Beograda, na ušću Save u Dunav, nalazi se upravo ova kafana na vodi. Ovo je mesto za prave kafanske poznavaoce. Mnogi boemski putevi voditi u kafanu na vodi „UZBUNA“.

Kafana sa ovako originalnim nazivom nudi posetiocima neponovljivi i zabavan provod, a možete očekivati samo najbolje izvođače, kafanske cene pića i najbolju zabavu.

Kafana „Uzbuna“ se nalazi na lokaciji Ušće BB, najpopularnijem keju za noćni provod, i to u pravom prostoru koji donosi energiju pravog kafanskog duha koji se oseća kako kročite na splav.

Za goste koji dolaze sopstvenim prevozom obezbeđen je veliki parking, a splav kafana Uzbuna pored vrhunskog provoda nudi i neponovljiv pogled na Kalemegdan noću.

Ovo je definitivno jedna od kafana u koju ako jednom dođete, uvek ćete se vraćati. Zato vam preporučujemo da je svakako posetite.

https://www.facebook.com/SplavKafanaUzbuna/

Splav Kafana Uzbuna

  1. Kafana Staro Ognjište

U restoranu Staro Ognjište sve nekako odgovara opisu – domaćinsko.Tu se svaki gost pozdravlja osmehom. Neko od domaćina je uvek tu da sačeka, sasluša, posavetuje, isprati… Govoreći iz iskustva savetujemo vam da se oko izbora od specijaliteta kuće posavetujete sa domaćinom ili konobarom.

Zbog samog načina obrade drveta ne mogu se napraviti dva ista komada nameštaja. Svaki sto, svaki predmet u restoranu Staro Ognjište priča svoju priču!

Sale imaju kapacitet do 100 ljudi. Prva sala do 60 ljudi, i druga sala do 40 ljudi. Obe sale se mogu služiti odvojeno a i kao celina restorana.

Adresa: Dr Ivana Ribara 120a, Beograd 11070

Telefon: 011 2288123

Kafana Staro Ognjište

  1. Kafana Lepeza u Perperu

Kafana Lepeza u Perperu nalazi se u ulici Omladinskih brigada broj 18a. Kafana Lepeza, čija je vlasnica poznata pevačica Zorica Marković, smeštena je u prostoru restorana Perper, pa je tako i nastalo ime Lepeza u Perperu. Kafana Lepeza u Perperu ima bogatu ponudu koja garantuje dobar provod i nezaboravno druženje u pravoj kafanskoj atmosferi.

Kafana Lepeza se prvobitno nalazila u naselju Jajinci, a sada je promenila lokaciju dok je kvaliet usluge ostao nepromenjen. Kafana Lepeza u Perperu nudi svojim gostima pre svega dobru zabavu uz izuzetno kvalitetan muzički program. Goste zabavljaju poznate estradne ličnosti, koje znaju da rasplamsaju atmosferu i ludi noćni provod dovedu do usijanja.

Dobar provod, dobra zabava i veselje do ranog jutra su vam zagarantovani. Da sve bude baš onako kako treba i kako dolikuje pravoj kafanskoj atmosferi, pobrinuće se vlasnica restorana Lepeza u Perperu – Zorica Marković poznata pevačica narodne muzike. Kafana Lepeza u Perperu nalazi se u zanimljivom enterijeru koji odaje utisak prave kafane u koju dolaze boemi sa merakom. Mesto je veoma prijatno, a domaćinska atmosfera nateraće vas da se ponovo vratite.

Kafana Lepeza u Perperu je velika i lepo osvetljena, a zidovi su obojeni mirnim tonovima kako bi se ostavio utisak svežine. Uvek pozitivna atmosfera razlog je da dođete u noćni provod ili da baš ovde proslavite neki značajan trenutak. Ljubazno osoblje na najbolji način izaći će u susret svakom gostu, pa ćete imati utisak da ste kod svoje kuće.

Opuštena, domaćinska atmosfera, oseća se već pri samom ulasku u kafanu. Kafana Lepeza u Perperu nudi najkvalitetniju kafansku zabavu u gradu uz narodnjački repertoar koji svakoga gađa u srce. Idealno mesto za nezaboravan provod.

Omladinskih brigada 18a, Beograd

TELEFONI ZA REZERVACIJE: 063 34 34 33; 063 33 33 44

Napomenuli bismo i da duž obala reka, posebno u Bloku 45 i na Savskom keju možete pronaći veliki broj restorana kojih ni nema na internetu, čime je možda još veća njihova draž. Izvrsni mali lokali, privući će vas posebno u letnjim dnaima već i mirisom divne hrane. Isto važi i za lokale sa Dunavske strane, kao i najbolje riblje restorane u Beogradu i restorane u Zemunu koji se nastavljaju na tu divnu šetnju beogradskim obalama.

Kafana Lepeza u Perperu

BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete idealnu kafanu na Novom Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, pogledajte na našem blogu gde da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili. Mi smo tu za vas.

stan na dan u beogradu

Ne morate gubiti vreme ukoliko ste u žurbi ili vam je nezgodno, iskoristite neke od usluga koje vam nudimo kao sto su transfer sa aerodroma, pronađite idealan prevoz u Beogradu ili posetite neke od spa centara. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima na Novom Beogradu, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, pronađete rešenje u vašoj potrazi za stanom na dan, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se i o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.