Italijanski restorani u Beogradu – užitak po svetskim standardima

јануар 8, 2018
Некатегоризовано

Nekoliko svetskih kuhinja dominira svetskim metropolama, ali ona koja jedina spaja koncepte fast food-a i vrhunske otmenosti zasigurno jesu upravo italijanska kuhinja i italijanski restorani.

Italijanska kuhinja je ono poznato, ono utešno i jednostavan izbor kako za lokalne gurmane tako i za posetoce koji se u Beogradu nađu i smeste na dan ili dva. Gastronomska ponuda je ono što predstavlja jednu od prednosti i privlačnosti neke destinacije, a o Beogradu se već širom Evrope priča kao o gradu koji nudi ne samo dobar provod, već i vrhunsku hranu i uslugu.

belano apartmani stan na dan

Međutim, teško je proceniti koji su to restorani koji su po najvišim standardima, koji donose autentičan ukus i arome. Ovo nije lako izvodljivo kako zbog namirnica neophodnih za pravi doživljaj, tako i zbog toga što se mnogi kuvari odlučuju da prilagode jela lokalnim ukusima. I ovo može da se tumači dvojako, no zato veliki izbor italijanskih restorana pomaže cilju, a to je pronaći ugodan kutak i uživati uvrhunskoj hrani, ambijentu i doživljaju. Posebno se analizira pizza, ali svakako i pasta, pa ko šta više voli.

Evo našeg izbora.

 

5) Italijanski restoran La Piazza

Italijanski restorani su po svojoj prirodi romantična mesta, a tu na scenu stupa ambijent jednako kao i hrana. Ako tragate za autentičnim ukusima, možete ih pronaći u restoranima La Piazza i Druga Piazza u Beton Hali. Domaći hleb, verodostojna pica, odlični dezerti, ugodno osvetljenje i brižljivo osoblje su ono što svakako prija svima. Ne morate na ovakvim mestima previše eksperimentisati. Italijanski restorani imaju svoje specijalitete, a sa njima teško da ćete pogrešiti. Iako verovatno volite ponekad i biftek ili tunu, probajte njoke od ručno spremanog testa, miks tri pice ili izvanredan tiramisu.

Italijanski restoran La Piazza

 

4) Italijanski restoran Trattoria Pepe

Ušuškana u srcu Dorćola u blizini ulice Kralja Petra nalazi se ovaj maleni restoran prepun duše i iznenađujuće izvanrednih jela. Posvećenost autentičnosti ogleda se i u usluzi i u dodacima koji su brižljivo birani i uvek sveži.
Umetnička dela na zidovima pomoći će da se osetite kao u galeriji, muzika kao da se nalazite na obali Sorenta, a domaćinski odnos doprineće da svako jelo zaživi pozitivnom energijom. S obzirom da se veliki broj stranaca koji dolaze u Beograd odlučuje za apartmane na Dorćolu ili smeštaj u centru, često biraju upravo ovo mesto za jutarnji espresso ili kapućino.

Italijanski restoran Trattoria Pepe

 

3) Italijanski restoran Amici

Sa prelepim pogledom na park, smešten u blizini brojnih udobnih apartmana u okolini Hrama i Neimara, sa osunčanom terasom ali i prešarmantnim enterijerom, velikim pećima i fantastičnom ponudom, Amici je restoran picerija koji nudi svu  autentičnost ukusa, a to smo proverili u društvu upravo Itaijana, ali i Francuza, Čeha, Nemaca…
Karirani stolnjaci i prijatan ambijent, ljubazno osoblje i pogled, sve su sastojci idealni za romatično veče, porodični dnevni ručak ili poslovni predah. Ovo je kutak za prave hedoniste, a ne zaboravite da probate i izvrsne dezerte.

Italijanski restoran Amici

 

2) Italijanski restoran Botako

Kultne pice picerije Botako obavezna su stanica za sve ljubitelje dobrog testa i zanimljivih nadeva. Veliki izbor prilagođen i vegetarijancima, deci i porodicama. Atraktivno servirane, ove pice, ali i paste su tu da oduševe svakoga. Zato ćete ovde sresti nasmejane ljude za punim stolovima, vedre konobare i divnu baštu posebno tokom vrelih letnjih dana, kada postaje ušuškana oaza i sklonište u hladu. Posebno je zgodno to što se nalazi u blizini Hrama i na Vračaru.

Italijanski restoran Botako

 

1) Italijanski restoran Lorenzo & Kakalamba

Retko ko nije čuo za ovo autentično i sasvim originalno mesto. Sve od ulaza do usluge predstavlja pravi doživljaj, te nije čudo što se ovaj italijanski restoran nalazi na samom vrhu beogradske gastronomske usluge.
Koloritan ambijent, prijateljski nastrojeno osoblje, prostor prepun detalja, originalnih suvenira i zabave. Spoj italijanske ali i srpske kuhinje čini posetu ovom restoranu doživljajem, a i iskustvom kojem se iznova vraćate.
Gosti koji se smeste u apartmane na Paliluli svakako su u blizini jednog od originalnijih mesta u Beogradu, ali i šire.

Italijanski restoran Lorenzo & Kakalamba

 

Nadamo se da će vam ova lista pomoći makar da počnete da istražujete divne ukuse glavnog grada Srbije, ali i svoje preference po pitanju hedonističkih kutaka za idealne zalogaje.

Prijatno.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.