Indijski restorani u Beogradu: Kad dosade pečenje, roštilj i ruska salata

јануар 4, 2018
Некатегоризовано

Ako biste pitali turiste šta im je u Beogradu ostavilo najjači utisak, u prve tri stavke će se definitivno naći hrana. Ne samo da je administrativna i kulturna prestonica zemlje, Beograd je takođe prestonica dobrog zalogaja. Sve ono što je osobeno za različite krajeve Srbije i regiona, može se naći u mnogobrojnim beogradskim restoranima. Setimo se samo koliko vrsta ćevapa se može probati: sarajevski, leskovački, banjalučki, pazarski…

Ako u Beograd planirate da dođete kao gosti, nakon što potražite stan na dan, dva ili na duži vremenski period, odmah će vas zanimati gde se dobro jede.

belano apartmani stan na dan

Sigurno će vas prvo uputiti na dobar roštilj, sarme, podvarak ili pečenje. Međutim, Beograd je pun fantastičnih restorana internacionalne kuhinje, koji imaju sjajnu ponudu hrane. Naravno, slažemo se da je domaća kuhinja na prvom mestu. Međutim, ako volite da malo promenite, da probate nešto egzotično, onda su indijski restorani u Beogradu odličan izbor za vaša nepca. U Beogradu ih nema mnogo, ali svakako vredi svakog zalogaja.

 

DIWALI indijski restoran

Ovo je najpoznatiji restoran indijske kuhinje u Beogradu. Ako ste već probali egzotičnu hranu ove zemlje, verovatno ste bili upravo u Diwaliju. Lokacija je pomalo neočekivana i nije ga baš lako naći ,,iz prve.” Restoran se nalazi na Dušanovcu, u Ljubićkoj 1b. Prvi utisak je potpuno očekivan – prijatna atmosfera, sa zanimljivim osvetljenjem i nezaobilaznim motivima Indije kojim je prostor dekorisan. Drugim rečima, i da ne znate gde ste ušli, posle par sekundi biste sigurno shvatili. Meni je bogat i lepo objašnjen, tako da svako ko ne poznaje ovu egzotičnu kuhinju lako može da shvati šta je na meniju.

DIWALI indijski restoran beograd

Osoblje je ljubazno i vise nego spremno da vam da dodatna objašnjenja i posavetuje vas u odabiru jela. Ono što morate probati u ovom indijskom restoranu  je definitivno pileći kari, u koji ćete umakati specijalni, tanki indijski hleb. Samo pazite, kari je poprilično ljut, pa ako niste ljubitelj, naglasite da želite manje ljut. Ako idete u većem društvu, obavezno naručite ,,Tandoori miks.” To je miks mesa koje je ispečeno u posebnoj, tandoori peći, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime.

Pored glavnih jela koja su odlično spremljena i super začinjena, najjači utisak je ostavila egzotična salata, napravljena od šargarepe, kupusa, meda i prepečenih semenki. Možda će vam ova slatko-slana kombinacija zvučati čudno, ali verujte nam na reč – oduševiće vas!

 

Indijski restoran MUMBAI

Smešten u centru grada, u Palmotićevoj ulici br. 5, restoran Mumbai je idealan izbor za klopu nakon šetnje po centru grada. Inače, restoran je vegetarijanski, pa ne očekujte meso i indijske specijalitete koji se od njega prave. Restoran je za sve one koji vole zdravu hranu, ali začinjenu na indijski, egzotičan način. Ono što je najjači utisak kod ovog snek bara jeste raznovrsnost ,,zalogajčića” od povrća, koji su uvek servirani na zanimljiv način. Za ljubitelje salata, koji bi da probaju neke egzotične ukuse, ovo je pravo mesto. Idealno vitaminsko okrepljenje u pauzi obilaska centra grada.

Indijski restoran MUMBAI beograd

 

SWAD TASTE OF INDIA indijski restoran

Ovaj indijski restoran je otvoren 2014. godine, a nalazi se u Đušinoj ulici br. 10. Kao i ,,Mumbai,” nalazi se u centru Beograda, pa je idealan za one koji smeštaj u Beogradu nađu u ,,krugu dvojke.” Lokal je elegantno uređen, sa prepoznatljivim indijskim motivima, a atmosfera je vrlo prijatna. U ovom restoranu možete probati tradicionalna jela sa različitih podneblja Indije, lepo začinjena i obogaćena modernim elementima. Za sve one koji se boje da probaju egzotičnu hranu, ali su ipak radoznali, Swad je idealan izbor.

SWAD TASTE OF INDIA indijski restoran beograd

 

Prijatno!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.