Games.Con – fešta za gejmere i ljubitelje stripova

децембар 3, 2018
game con

Games Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi.

Ideja Games Con -a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, online i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize.

Kao prateći programi Games.Con-a u planu su i nastupi najpoznatijih gameplay Youtubera, kao i drugih teenage zvezda pop kulture. Beograd i apartmani u Beogradu biće puni posetilaca, ljubitelja gejminga i izlagača. Deluje kao dobra zabava za sve gikove i ljude svih generacija uopšte.

 

 

GDE: Beogradski Sajam

HALE: 1, 1A i 2

KADA: 30.11-02.12.2018.

Zauzmite svoja mesta, jer vas čekaju sjajna takmičenja, svečano otvaranje, giveaway-evi, kvizovi, voljeni zombiji, najbolji kosplejeri i ko zna šta još!

PETAK, 30.11.

18:00 – Giveaway (TBA)

19:00 – Svečano otvaranje Games.con festivala

SUBOTA, 01.12.

14:00 – Giveaway (TBA)

15:00 – Giveaway (TBA)

16:00 – Druga Bitka za Main

17:00 – Cosplay All-Stars takmičenje

20:00 – Pab Kviz

NEDELJA, 02.12.

14:00 – Giveaway (TBA)

15:00 – Giveaway (TBA)

15:30 – Cosplay: Predstavljanje gostiju

17:00 – Zombiji Napadaju Main (TBA)

18:00 – Revija (TBA)

20:00 – Pab kviz

TURNIRI:

PC

Konzole

Mobile games

Boardgames

Card gaming

Wargaming

Games.con i CD Media će ove godine dovesti sam vrh svetske gejming scene. Tu su Blizzard koji jeoduvek bio veličina za sebe, a sada dobija polako ozbilju konkurenciju. Obavezno odvojite dovoljno vremena za izazove tokom turnira u velikoj Blizzard Areni. Ovo bi trebalo da bude posebno zanimljivo jer kako organizatori navode, na Games.con ove godine stižu:

 

 

RED DEAD REDEMPTION 2

 

Ekipa Rockstar-a zaslužna je za jednu od najvoljenijih gejmerskih franšiza u istoriji – besmrtni Grand Theft Auto serijal. Međutim, Rockstar nam ove godine kao „znak pažnje“ šalje svoje drugo čedo, novog šampiona, najbrže i najviše prodavanu igru u istoriji PlayStation 4 konzole.

Bićete dobrodošli u kaubojski salun Red Dead Redemptiona 2. Iskoristite priliku jer ćete moći da isprobate igru koja je sa svojim prelepim svetom, po mišljenjima mnogih, vizuelno nadmašila čak i Witchera 3!

 

TAKE TWO

 

Zvanični vlasnici gore spomenutog Rockstara i legende među izdavačima igara imaju u svom „prodajnom portfoliju“ neke od najboljih i najdugotrajnijih serijala. Među njima nalaze se kultne igre kao što su Bioshock, Civilization, Mafia, Max Payne, Borderlands, ali i sportske igre.

Upravo će sa poslednjim navedenim simulacijama T2 nastupiti na Games.conu! Birajte – krv, znoj, skriptovana drama i leteći nameštaj sa dobrim, starim kečerima u WWE 2k19, ili malo manje krvi, mnogo više znoja, akcije, driblanja, zakucavanja i generalno ponižavanja protivnika u NBA 2k19!

 

BETHESDA

 

Majstore modernog gejminga iz studija Bethesda znamo po igrama iz Elder Scrolls serijala, počev od trećeg dela Morrowind, preko Obliviona, sve do kultnog Skyrima. Broj 3 im je, čini se, srećan jer su takođe nastavili život Fallout franšize, od Fallouta 3, Fallouta 4, sve do najnovijeg Fallouta 76.

Upravo će Fallout 76 biti tema Bethesdinog štanda na Games.conu! Moći ćete da “obrnete” najnoviju RPG avanturu nesretnih preživelih nakon nuklearnog rata… rata koji se nikada ne menja.

Ovaj put izbauljaćete iz prestižnog Vaulta 76, jedinog skloništa u kojem nije sproveden nijedan sumanuti eksperiment, već su njegovi stanovnici “najbolji od najboljih”, predodređeni da budu pioniri civilizacije nakon što se spaljena Zemlja ohladi.

 

 

CAPCOM

 

Legende iza serijala Resident Evil i voljene “tabačine” Street Fighter posebno su zadovoljni 2018. godinom, a na Games.conu ćete saznati i zašto, kada odigrate Monster Hunter: World na njihovom štandu!

Monster Hunter: World je nedavno stigao i na PC, i svi rekordi prodaje su odavno oboreni, a izuzetno zabavna igra u kojoj ganjate zverinje svih vrsta, oblika i afiniteta definitivno je postala najprodavanija Capcomova igra svih vremena.

MH:W je franšiza sa toliko brzim rastom da se uveliko snima i filmska adaptacija sa Milom Jovović u glavnoj ulozi!

 

 

Šta je FREE GAMING ZONA?

 

Festival igara i pop kulture se ne može tako nazvati ako ne pruža svima mogućnost da se dobro zabave, zar ne? Zato je politika organizatora jednostavna: Jednom kada kupite kartu i uđete na Games.con, sve aktivacije, sve vrste igara i zabavnih sadržaja koje naši sponzori, saradnici i prijatelji nude na svojim štandovima, svi njihovi programi su besplatni. Od ovog pravila izuzimamo isključivo humanitarne akcije poput one koju airsoft ekipa organizuje u saradnji sa Crvenim krstom, a koja iz godine u godinu prolazi jednom rečju fenomenalno.

Ipak, u takvoj situaciji mora se znati red.

Jednom kada sednete za PlayStation, VR uređaj ili nešto šesto, morate imati u vidu da niste sami u našoj hali i da hiljade posetilaca čekaju da isprobaju najnovija čuda gejming industrije – imajte razumevanja za njih i ograničite sebe na partiju-dve, ili na desetak minuta isprobavanja. Ove godine očekujemo preko pedeset hiljada posetilaca, i treba imati obzira prema drugim posetiocima i ovaj događaj iskoristiti za probu, a ne igru do u nedogled.

 

ORGANIZATOR

 

Digital&Entertainment Festivals d.o.o

Adresa: Ruzveltova 1, lok.15, 11000 Beograd, Srbija

e-mail: defestivals@gmail.com

 

game con

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.