Burgeri: Najboljih 8 u Beogradu po našoj preporuci

Burgeri: Najboljih 8 u Beogradu po našoj preporuci

септембар 13, 2022

Najpoznatije jelo na svetu i prva asocijacija na „brzu hranu“ je hamburger. To je, može se slobodno reći, internacionalno jelo, sa svuda istim glavnim sastojcima – mlevenim goveđim mesom u okrugloj lepinji. Varijacije nastaju u prilozima, u vidu salate i raznih soseva. Najčešće se u lepinju dodaju listovi zelene salate, luk i kiseli krastavci. Zatim su tu majonez, kečap i senf od „prostijih“ soseva, a među popularnim burgerima posebno se izdvaja čizburger – sa topljenim siromkao obaveznim dodatkom.

Danas mnogi restorani brze hrane na hamburgerima temelje većinu svoje prodaje, a često ih poslužuju i uz porciju pomfrita. Kod nas se zovu pljeskavice i poslužujemo ih uz šljivovicu. Boravak u Beogradu nije ništa bez te autentične srpske kombinacije.

Što se hrane tiče, sigurni smo da nećete ostati gladni, ali evo nekoliko predloga gde možete zaista da uživate u dobrom zalogaju. Top 8 mesta gde se hamburgeri pretvaraju u pljeskavice na srpski način.

Burgers – Stepin Vajat

Ovo je od nedavno jedno od najpopularnijih mesta ljubitelja brze hrane iz prestonice. Šarmantni mali lokal, gde možete da ponesete hranu ili sesti tu da jedete. Njihov meni razlikuje se od svih drugih u gradu po tome što je inspirisan tradicionalnom srpskom kuhinjom. Transkribovan je na ćirilicu, a oni već na ulazu ponosno ističu slogan: „Prvi pravi srpski burger“. Unutra vas čeka predusretljivo, ljubazno osoblje, koje će vam odmah objasniti sve pojedinosti svoje ponude. Možete probati Đulburger, Paprikaner ili Šarganski osmerac.

Burger House

Iza ovog mesta krije se priča o prijateljstvu i bratstvu, ali i velika ljubav prema dobrom zalogaju. Naši momci, rođeni i odrasli u Čikagu, došli su pre skoro 10 godina u Srbiju i, kako kažu, „rešili da spoje čikašku burger kulturu i kvalitet domaćih sastojaka“. Upravo to je suština njihovih burgera: svetska hrana pripremana našim domaćim proizvodima – mesom, hlebom, salatama. Pored impresivne ponude raznih burgera, koji bi zadovoljili ukuse i najzahtevnijih gostiju, imaju i opciju da gosti sami kreiraju svoj burger, birajući dodatke koje žele.
Možete ih naći na dve lokacije: u Kralja Petra i Maleševskoj, a osim što možete jesti tamo ili poneti hranu, imaju i opciju dostave.

Bitni Špirs

Njihov slogan: „Jedan zalogaj je dovoljan da shvatite da su naši burgeri stvarno Bitni!“ potpuno opravdavaju brojni zadovoljni gosti. Posebno je hvale vredna njihova lepinja (takozvana brioš zemička), a ništa manje i sočno meso i neodoljivi sosevi i salate kao prilozi u burgerima. Nalaze se u Katanićevoj ulici, a imaju i mogućnost dostave na željenu adresu.

Smash burgers

Mnogi će reći da u celoj zemlji ne postoje bolji burgeri nego u Takovskoj 50, u Smash burgers-u. Pohvalama se pridružuju i brojni strani turisti i njihove burgere upoređuju sa originalnim MekDonalds-ovim burgerima, kakvih „kod nas nema“. Njihov glavni meni čine 4 vrste burgera, u 5 veličina („Koliko mesa, toliko sira“, kaže jedan od njihovih slogana). U obilnu porciju burgera staje i dodatak od pomfrita, koji se služi sa jedinstvenim sosom od pečuraka. Imaju opciju „naruči i pokupi“ – spremljenu hranu možete poneti ako ne želite da jedete u njihovom lokalu, a takođe imaju i opciju dostave na željenu adresu.

BurgerCraft

Ovo je nalik na jedan od lokala „u komšiluku“, koji osim dobre hrane kao važan argument za svraćanje, a i ponovnu posetu, ima prijateljsku atmosferu i ljubazno osoblje. Meni je sastavljen po uzoru na najbolje američke restorane brze hrane. Uz karakteristične bbq sosove njihovi burgeri predstavljaju jedinstveno iskustvo za sve istinske gurmane, za sve koji bi da uživaju u svakom zalogaju. Za osveženje, pored brojnih bezalkoholnih pića, tu je i odlično kraft pivo, koje se savršeno slaže uz njihove burgere.

Papas

Njihovi maštoviti kuvari trude se da naprave atraktivne burgere, koji će vas očarati svojim izgledom, a pogotovo ukusom. Papas restoran postoji više od 20 godina i na svom meniju ima mnoštvo pilećih i junećih burgera, sa originalnom kombinacijom salata i soseva. Nalaze se u Sarajevskoj 41, a omogućili su i dostavu svoje hrane na željenu adresu.

Burger Bar

U predivno uređenom, „instagramičnom“ ambijentu Burger Bara služe se potpuno originalni, pravi kraft burgeri. U čemu je tajna neponovljivog ukusa njihovih burgera? Strogo kontrolisana, sopstvena obrada mesa i mašina poslednje generacije kojom vode računa da svi burgeri budu iste gramaže i veličine. Obavezni su i uvek sveži sastojci njihovih priloga i autentičnih soseva.

Njihova priča počela je u Zemunu, u Cvetnoj 4. Uskoro otvaraju lokal i na Autokomandi. Dobra priča lako se širi!

PINÒT

Restoran internacionalne kuhinje, nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Novom Beogradu, u naselju West 65. Izuzetan ambijent i veoma ukusna hrana čine ovo mesto zaista posebnim. Pažljivo biraju svaki sastojak svojih jela, te je i njihov burger jedinstvena kombinacija salata i autentičnih soseva, neponovljivog ukusa. Mogu se pohvaliti izuzetno ljubaznim osobljem, a njihova kuhinja nudi i opcije pripremanja jela bez glutena.

Ukoliko vam je potreban smeštaj dok ste u Beogradu posetite sajt Belano apartmana i pronađite apartman koji vam najviše odgovara.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.