Božićno seoce kod Hrama donosi u Beograd pravi duh praznika

децембар 19, 2017
Некатегоризовано

Novogodišnji i Božićni praznici se bliže, a u našoj prestonici polako počinje da se oseća euforija. Grad je okićen, program ,,Beogradska zima“ je već uveliko u toku, a kao i svake godine, na dočeku Nove godine će nam se pridružiti i brojni turisti. Bilo da žele da ostanu u Beogradu nekoliko dana, ili pak traže smeštaj na dan, sigurni smo da će svi kapaciteti biti popunjeni.

Božićno seoce kod hrama

Pored već standardnog programa, početak ove godine biće poseban po jednoj manifestaciji. Od 4. do 28. januara 2018. godine, u Beogradu će se po prvi put održati ,,Božićno seoce kod hrama,“ kome neće odoleti ni Beograđani, a ni turisti. Ovom prilikom, organizovani su mnogobrojni koncerti, pozorišne predstave, kao i priredbe folklornih ansambala.

 

Božićno seoce će postati tradicionalno   

Gradske vlasti, SPC, Omladinsko pozorište Dadov, zatim ,,Color Media Communications“ i ,,Ninamedia“ koji se potpisuju kao organizatori, najavili su da im je cilj da Božićno seoce kod Hrama postane tradicionalno. Počev od 2018. godine, svi koji se u januaru zateknu u Beogradu, moći će da uživaju u čaroliji verskih praznika – Badnjeg Dana, Božića, Svetog Stefana, pravoslavne Nove godine, Svetog Vasilija i Svetog Save. Manifestaciju će otvoriti patrijarh srpski Irinej koji će deci podeliti paketiće, nakon čega će započeti program. Na Božić, tačno u podne, na platou ispred Hrama biđe održano lomljenje česnice, koju će obezbediti ,,Unija pekara.“

Božićno seoce hram sveto save

Raj za decu  

Najznačajniji deo programa ,,Božićnog seoceta kod Hrama“ posvećen je najmlađima. To je divan gest, jer svi znamo koliko se samo mališani raduju praznicima. Na platou ispred Hrama biće postavljene kućice, a najmlađi će se najviše obradovati ,,raspevanoj jelci“ i brojnim predstavama koje su namenjene upravo njima. Ono što će ih sigurno zaintrigirati, jeste kamion Centra za promociju nauke, koji će tokom manifestacije biti na raspolaganju svim malim, ali i velikim radoznalcima.

 

Bogat kulturno-umetnički program

Pored dece će i odrasli moći da uživaju u programu ,,Božićnog seoceta“ kod Hrama Sveto Save. Ove godine, za širenje dobre atmosfere biće zaduženi Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Lena Kovačević, Filip Žmaher, Bojana Stamenov, Dušan Svilar, bendovi ,,Neverne bebe,“ ,,Bistrik“ i ,,357,“ horovi ,,Jedinstvo iz Kotora i ,,Mokranjac,“ dečji hor ,,Rastko,“ kvartet ,,Sveti Roman,“ etno grupa ,,Trag,“ dirigent Herard Estrada, ali i mnogi drugi. Pored muzičkog programa, posetioci će imati priliku da pogledaju i razne pozorišne predstave, izložbe i filmove. Inače, predviđeno je da program svakog dana traje od 17 do 21 sat.

hram svetog save vracar

Očekuje se i veliki broj stranih turista

,,Božićno seoce kod Hrama“ će svakako biti mesto okupljanja Beograđana, a naročito onih najmlađih. Međutim, gradske vlasti su ovu manifestaciju organizovale delom i zbog stranih turista, kojih iz godine u godinu ima sve više. U 2017. godini, Beograd je ugostio čak 20% više turista u odnosu na prethodnu. Neki od njih su na proputovanju, ali se većina turista zadrži po nekoliko dana, kako bi imali priliku da na pravi način upoznaju čari Beograda. Novogodišnji praznici, a sa njima i ,,Seoce kod Hrama,“ zaokružiće na pravi način uspešnu turističku godinu i započeti novu.

Vidimo se kod Hrama!

belano apartmani stan na dan

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.