Kako provesti leto u Beogradu?

јун 26, 2018
Leto u Beogradu

Leto u Beogradu je iskustvo samo po sebi. Kao veliki studentski grad, leti se njegova dinamika promeni na neki način, skoro neosetno. Studenstski domovi se isprazne, a apartmani u centru grada se popune.
Popularne gradske zone vrve od gostiju, tokom festivala u okolini sve vrvi od posetilaca, a život u Beogradu se ne usporava, već nekako prepakuje i redizajnira. Taman tako da postane novo iskustvo svaki put svakome od nas.

Šta sve možete raditi u Beogradu tokom leta?

 

1) Posetite najbolje festivale u regionu

Mnogi dolaze u smeštaje u Beogradu, odakle posećuju koncerte i festivalske dane na jednom od najboljih evropskih festivala koji se svake godine održava u Novom Sadu – EXIT-u ili pak Guči, Festivalu trubača nezaobilaznog za sve ljubitelje gurmanluka, najboljih kafana i dobre vesele muzike i atmosfere. Posebnu pažnju privlači i BeerFest, gde sve ljubitelje piva uvek čekaju i raznovrsni koncerti, dobra zabava i naravno – tradicionalni srpski domaćinski duh.

EXIT festival

 

2) Odmorite se na Adi Ciganliji

Ada Ciganlija je zaista letnja oaza. U neposrednoj blizini mnogih Belano stanova, nadomak  apartmana na Novom Beogradu ili stanova na Slaviji, udobno se smestite i za kratko vreme ste kolima ili taksijem na putu ka potpuno drugačijem iskustvu jedne prestonice.

Ada Ciganlija

Mnogi su navikli već na brojne sportske aktivnosti na Adi, golf, košarkaške i druge terene, odlične kafiće i restorane na Adi, jednako sa Makiške kao i sa strane bandžija. Ada Ciganlija je odlično povezana sa svim delovima grada, a ima i parking uz koji dobijate besplatno iznajmljivanje bicikala. Povezana je i sa Novim Beogradom i brodićem, idealna je za bekstvo od gradske vreve, mada sunce i vrelina leta u Beogradu stižu i ovde. Tu je i Ada Safari ako volite malo više da se ušuškate.

 

3) Iskoristite noćni provod u Beogradu

Noćni provod u Beogradu je poznat sad već i širom sveta. Možda ga mi nekad uzimamo zdravo za gotovo, ali ono što turisti koji dolaze u naše smeštaje na dan ili dva, pa i duže primećuju jeste energija, otvorenost i veliki izbor, kao i specifičnost raznih delova grada. Definitivno Beograd nudi ponešto za svakoga. Nisu Beograd samo splavovi i kafići. Tu su i barovi sa živom muzikom, Cetinjska, Košutnjak, Ada i noću, novobeogradski lokali, koncerti i ono najlepše-duge šetnje pored keja u svežim letnjim noćima.

Freestyler splav beograd

 

4) Osveženje na Avali

Pobegnite od žege asfalta na Avalu. Naša mala planina idealna je za jedan lep porodični izlet. Uvek impresivne skulpture Meštrovića, mirisna priroda, restorani, i naravno – toranj na Avali učiniće da se opustite i zaboravite da ste i dalje nadomak grada. Pored Avale, nije daleko ni Kosmaj, Bojčinska šuma, Banovci ili Fruška gora. Ali izleti i skrivena mesta nadomak Beograda su druga tema.

Avala

 

5) Iskoristite vreme sa najdražima

Šetnja. To je toliko beogradska stvar. Posebno kada je parking u Beogradu uvek izazov, a prevoz ume da pomalo uguši. Ukoliko je moguće iskoristite priliku da obiđete gradske ulice i da uživate u arhitekturi i pogledate na Beograd iz nekog drugog ugla. Iznenadiće vas čega sve ima. Na svakom ćošku postoje neki lokali i mestašca, bašte i nasmejani i gostoljubivi ljudi zbog kojih se i naši gosti vraćaju iznova i iznova u svoje omiljene i povoljne stanove u Beogradu. Kad je turistima već nekako lako da upoznaju lokalce, a naši stranci u Beogradu se veoma lepo integrišu u život prestonice, ni mi ne smemo zaboraviti da je vreme sa najmilijima najdragocenije. Ne planirajte previše, samo krenite. I samo napred.

Knez Mihajlova ulica Beograd

 

6) Shopping u Beogradu

Ne smemo zaboraviti na shopping. Jer za to je uvek vreme, a posebno što se u Beogradu nalazi veliki broj tržnih centara tj shopping molova. Bilo da ste fan Rajićeva šoping centra, ili ste na Karaburmi pa vam je zgodnije da svratite u BIG Fashion tržni centar, tu su još i TC Stadion tržni centar, kao i naravno Ušće tržni centar i Delta City. Osvežite se u njihovim klimatizovanim prostorima, osvežite garderobu ili cipele, pronađite neku dobru knjigu ili prosto popijte kafu, pogledajte neki film. Spremite se za zabavu i nove trendove i modne detalje, pronađite opremu koja vam treba ili pak ni ne treba, ali što da ne… Pre svega-uživajte.

Usce shopping centar

 

Šta god da izaberete, a ideja ima još mnogo, suština Beograda je u njegovoj beskompromisnoj kombinaciji izazova i ugođaja. Iznerviraće vas prevoz, cene taksi prevoza u Beogradu, možda nećete svuda naći mesta za parkiranje ili će svi stolovi biti rezervisani, ali ako ste fleksibilini i dopustite- Beograd će vas oduševljavati i voditi sam. Naravno, ako planirate unapred, svratite do nekih od bazena u Beogradu, sajma, kafane.

Ono što je sigurno jeste-Beograd vas neće izneveriti. Ako volimo Beograd iskreno, ako ga upoznajemo onakvog kakav jeste, sa njegovim borama, ispucalim asfaltom i ranama, prebukiranim ulicama i pustim sokacima, ako čuvamo njegove parkove i krošnje i miris lipe u junu, žege u avgustu, trulog lišća na jesen i oštrog vazduha zimi…ako dopustimo sebi da Beograd volimo…on će višestruko uzvratiti nama.

Beograd je grad za uspomene i za svakoga. Beograd je grad za tebe i mene i sve nas.

Dobrodošli u Beograd!

Vaš Belano

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.