IZNAJMLJIVANJE VIKENDICA

Beograd je grad koji nudi bogat sadržaj i u kome se uvek nešto dešava bilo da su u pitanju kulturna, sportska ili neka druga dešavanja i može se reći da je grad koji nikad ne spava. Često stanovnici glavnog grada imaju potrebu da pobegnu na kratko od gradske gužve i brzog načina života. Rešenje je iznajmljivanje vikendica na mirnim mestima, nedaleko od grada i gradske buke.

Vikend kuća, letnjikovac ili popularnije vikendica je manja kuća koja je izmeštena od većih gradova i naselja, a čiji je glavni cilj odmor i relaksacija. Izvorno, vikendica potiče iz Engleske arhitekture, a predstavljala je malu staru kuću ili pak staromodnu zgradu. Danas, kada kažemo vikendica prva asocijacija je na manju kuću čija je namena da se koristi van mesta u kome se svakodnevno živi.

Izdavanje vikendica na dnevnoj bazi osim što za cilj ima opuštanje i relaksaciju, takođe doprinosi razvoju ruralnog turizma, kao i upoznavanju sa prirodnim lepotama koji su nadomak nas, a kojih nismo svesni.

Svaka vikendica nudi različit sadržaj, zato je bitno da prilikom iznajmljivanja vikendice na dan unapred znate koji način relaksacije bi vam najviše prijao, kao i lokacija na kojoj želite da boravite. Da li ćete iznajmiti vikendicu na dan ili na duže, da li će to biti vikendica koja ima bazen, košarkaški ili teren za mali fudbal, voćnjak, letnjikovac, roštilj na otvorenom, da li će vikendica biti na obali jezera, reke ili duboko u šumi – zavisi isključivo od vaših potreba, a sve u svrhu opuštanja i odmora od svakodnevnih obaveza.

Pre nego što se odlučite da iznajmite vikendicu hajde najpre da se upoznamo sa nama najbližim, a ujedno i najatraktivnijim mestima nadomak Beograda.

Izdavanje vikendica Avala

Avala je godinama unazad privlačila planinare, arheologe, kao i ljubitelje netaknute prirode, a danas Avalu u velikom broju posećuju Beograđani željni odmora, mira i tišine. Ukoliko ste iz Beograda, Avala je pun pogodak za iznajmljivanje vikendice jer je to najbliža destinacija Beogradu na kojoj možete napuniti baterije (od grada je udaljena 18 km).

Odmor na Avali možete iskoristiti i za posetu njenih znamenitosti: televizijski toranj, spomenik neznanom junaku, muzej rakije. U zavisnosti od toga gde na Avali iznajmite vikendicu, imajte na umu da je bogata  i priodnim izvorima čiste vode od kojih je najpoznatiji izvor Sakinac (voda sa ovog izvora je korišćenja u fabrici piva Đorđe Vajfert).

Izdavanje vikendica Kosmaj

Kosmaj je nešto dalji od Beograda u odnosu na Avalu. Udaljen je oko 40 km od i nalazi se nadomak Mladenovca. Iznajmljivanjem vikendice na ovoj planini automatski ćete se naći u “vazdušnoj banji” jer se iznad sela “Babe” koji se nalazi u podnožju Kosmaja formira “ruža vetrova” gde se spajaju vazdušne struje sa Mediterana i Karpata.

Kosmaj je jedna od najnižih planina, a strme strane Kosmaja su obrasle, uglavnom, bukovom i hrastovom šumom dok su blage padine pod travnatom vegetacijom.

Što se tiče iznajmljivanja vikendice na Kosmaju, ponuda je raznolika. Ukoliko iznajmite vikendicu u podnožju planine bićete okruženi voćnjacima, a vikendica koja je locirana u planinskoj zaravni biće okružena proplancima. Kosmaj je poznat po izvoru lekovite vode (izvor koji se nalazi u podnožju planine), a na Kosmaju postoje i dva otvorena bazena (jedan u Koraćici, a drugi par km niže). Od rekreativnih aktivnosti na Kosmaju možete iznajmiti kvad, a možete otići do Vukovog imanja na kome se možete družiti sa najplemenitijom životinjom – konjem.

Izdavanje vikendica na Dunavu

Dunav. U istoriji poznat kao reka koja je delila carstva, a danas spona koja povezuje narode (protiče kroz deset država, a njegovom toku doprinose i druge reke iz čak 20 zemalja).
Druga reka po dužini u Evropi, kroz našu zemlju teče dužinom od 588.5 km. Beograd je jedan od 4 glavna grada koji se nalazi na obalama Dunava, a interesantna činjenica je da se na obalama Dunava nalazi i sedam srednjovekovnih tvrđava (od kojih su 2 tvrđave Kalemegdan i Petrovaradinska).

Iznajmljivanjem vikendice na Dunavu priuštićete sebi mir i uživanje. Za ljubitelje ribolova, vikendica na vodi, u ovom slučaju na Dunavu, predstavlja ribolovački raj jer je pun šarana, babuške, štuke, bele ribe ili smuđa. Prilikom iznajmljivanja vikendice na našoj najdužoj reci postoje dve varijante: vikendica na samoj obali ili nedaleko od Dunava ili splav. Ukoliko želite sve vreme da provedete na vodi onda je iznajmljivanje splava pun pogodak, a ukoliko želite da uživate i u prirodi onda je iznajmljivanje vikendice prava odluka. Bez obzira na to za koju varijantu iznajmljivanja vikendice se odlucčite, želimo da napomenemo, da od početka proleća pa do početka jeseni (sve dok to lepo vreme dozvoljava) postoje organizovana krstarenja Dunavom pa tako sebi možete pružiti i neopisiv osećaj upoznavanja grada iz druge perspektiva – sa vode.

Najatraktivnije lokacije za iznajmljivanje vikendica na Dunavu, a da nadomak Beograda su: Grocka, Vinča…

Izdavanje vikendica na Fruškoj gori

Fruška gora je udaljena 103 km od Beograda i samim tim omogućava pravi beg od Beogradske gužve i brzog načina života.

Fruška gora je jedan od naših najlepših nacionalnih parkova, a prvobitno je bila ostrvo u Panonskom moru. Nestajanjem Panonskog mora, oblikovala se planina, a sam process je doveo do toga da je danas Fruška gora jedna od retkih planina koja je sastavljena od kamenja čije poreklo vodi iz različitih perioda.

Fruška gora bogata je veštačkim jezerima što znači da možete iznajmiti vikendicu u blizini jednog od 14 veštačkih jezera. Prethodno smo pomenuli iznajmljivanje vikendice na Dunavu, a zanimljiv podatak je da Dunav jednim svojim delom protiče kroz Frušku goru, što znači da iznajmljivanjem vikendice u Fruškoj gori osim što možete da uživate u u pašnjacima, žitnim poljima, listopadnim šumama možete i da uživate u predivnom pogledu na Dunavu ispijajući omiljenu čašu vina uz zalazak sunca.

Jedna od autentičnijih stvari u Vojvodini su salaši. Salaš je tradicionalni tip panonske kuće sa imanjem i ekonomskim zgradama (ambari, staje, čardaci). Ukoliko želite da se vratite u pošlost i boravite u tradicionanlnom tipu panonske kuće sa kojom nemamo prilike da se susrećemo često onda je salaš pravi izbor za relaksaciju.

Na Fruškoji gori se nalaze mnoge zanimljive lokacije koje bi bilo interesantno posetiti prilikom boravka, a neke od njih su: zavičajni muzej Čerovića, Fruskać lubenice, Sofijini izvori, Vrdničke stepenice, 16 manastira.

WN APARTMANI, VIKENDICA ZLATIBOR, 70M2

WN apartmani su kompleks od 3 kuće, svaka sa zasebnim dvorištem, mestom za roštilj i odmor, 2 spavaće sobe sa bračnim krevetima i dnevnu sa krevetom na rasklapanje. Svaka kuća poseduje potpuno opremljenu kuhinju i kupatilo.  Nalazi se ispod samog vrha Čigote, u Gajevima, prema Krčmi Gaj.[...]
Price:
70€/day
70 m2
2
1