Top 5 mesta za zaljubljene u Beogradu

август 27, 2018
mesta za zaljubljene u beogradu

Bilo da se zaljubljujete sa 15,25 ili 55 (ili i više) godina, neka mesta u Beogradu su prosto stvorena za zaljubljene.

Mesta za zaljubljene čine da se osećate prijatno sa voljenom osobom i doprinose razvoju i nastanku romantične atmosfere i romantičnog odonosa. Iako nema svako luksuz da se relaksira u našim apartmanima za dnevni odmor sa voljenom osobom, možda je lagana šetnja ili neka večera u jednom od najboljih restorana u Beogradu upravo ono što vam treba za jedno lepo provedeno vreme za pamćenje.

U zavisnosti od toga da li tražite relaksaciju li zabavu ili pak želite da nadoknadite propušteno vreme, popričate na miru i pobegnete od svega, možda odaberete neki od predloga sa spiska. A mi vam želimo da stvarate samo lepe uspomene u gradu koji je stvoren upravo za to. Beogradu.

 

  1. Kalemegdan

 

 

Istorijska avantura za lokalce, mlade i turiste

Apsolutni primat za ljude svih uzrasta i doba ima Kalemegdan. Lepota parka i prostranost tvrđave idealni su za jednu laganu šetnju. Blizina centralnim lokacijama, rekama i Knez Mihailovoj ulici takodje su prednost jer lako možete ovde stići. U blizini se nalaze mnogi apartmani na Dorćolu, smeštaj u centru grada, pa je ova lokacija i turistička atrakcija, a tu je i Rajićeva Šoping Centar kao i brojni kafići u Beogradu.

 

  1. Košutnjak

 

 

Šumska utočište za povratak sebi i ljubavi

Malo ušuškaniji, Košutnjak je za one koji požele da pobegnu naizgled iz grada. Prava šumska prostranstva, restorani iz kojih puca pogled ili koji pak nude potpunu osamu, kvalitetni restorani nacionalne kuhinje, prostor za piknik, izletišta, rekreaciju. Protrčite stazama, osvežite se na ručku, a ako ste u prolazu, neki od luksuznih stanova u Beogradu pomoći će vam da se odmorite i opustite kao kod kuće.

 

  1. Ada Ciganlija

 

 

Aktivan život i vreme koje nas spaja

Za dan hedonizma, posebno tokom leta, ali i zimi, lako dostupna i u blizini mnogih Belano apartmana nalazi se Ada Ciganlija. Ovaj deo grada obiluje sadržajima. Tu su brojni kafići na Adi Ciganliji, sportske aktivnosti koje možete isprobati, od veslanja na dasci, jet skija, veštačkih stena i penjanja, pedalina, odbojke na pesku, domaće kuhinje, italijanske hrane, parkova za decu, staza za biciklizam i trčanje. Probajte. Pronađite neku od ljuljaški kraj vode, okupajte se, plivajte zajedno i relaksirajte se. Ovde vas čeka provod za celu porodicu.

 

  1. Avala

 

 

Lepota visina za ljubav koja poleće

Logistički nešto zahtevnija, ali Avala je idealan dnevni izlet za zaljubljene. Što se i vidi kad odete tamo. Pored prirode, Avala nudi i istoriju i umetnost. Avala ima nadmorsku visinu od 511 m i smatra se jednom od najpopularnijih odredišta za duži boravak u prirodi i na čistom vazduhu. Ova planina je udaljena od centra Beograda samo 17 km. Obrasla je listopadnom šumom u centralnom delu i četinarskom šumom takođe. Prirodni kompleks Avale zaštićen je od 1859.god.

U srednjem veku na vrhu Avale nalazio se grad Žrnov, koji je i kontrolisao prilaz Beogradu.Turci su ga osvojili u 15. veku i preuredili ga za svoje potrebe. Napušten je i u ruševinama od 18. veka, a 1934. ostaci grada su porušeni da bi se na njegovom mestu podigao spomenik Neznanom junaku.

Sam naziv Avala potiče iz 14.tog veka Avali (arap.) „Golo brdo“ u 19 veku je pošumljena planina Avala. Na vrhu planine podignut je 1938. mauzolej, Spomenik Neznanom junaku, delo Ivana Meštrovića posvećeno srpskim junacima iz Prvog svetskog rata.

Pre samog vrha Avale postoji još jedan monumentalni spomenik tragično stradalim Rusima 19. oktobra 1964.

 

  1. Spa centri u Beogradu

 

 

Relaksiranje opušta i telo i duh

Beograd nudi svima, pa i turistima koji su u njemu pronašli idealan, povoljan ili luksuzan smeštaj na dan ili dva veliki izbor različitih spa centara. Od celih lanaca, do malih apartmana sa saunama i đakuzijem, ili centara profesionalne masaže, u zavisnosti od afiniteta, ali i zdravstvenih potreba, možete pronaći upravo ono što vam treba. Ukoliko ne boravite više od mesec dana u Beogradu, opcija su vam i dnevne karte za wellness usluge, ali ukoliko dolazite u ovaj divni grad na duže, možda se odlučite i da uzmete mesečnu člansku kartu.
Uvek nas možete kontaktirati kako bismo vam pomogli i pronašli možda i fizikalnog terapeuta koji dolazi na samu kućnu adresu, odnosno adresu lokacije vašeg apartmana.

Jer svaki odmor je lepši ako se deli, svaki trenutak idealan kad je s pravom osobom, a vreme provedeno bez stresa i opterećenja jeste ono koje pamtimo.

BELANO Kontakt

 

A ako dolazite u Beograd sa voljenom osobom, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.