Stan na dan Dorćol

април 2, 2019
Stan na dan Dorćol

Teško da je neka opština u Beogradu legendarna koliko Dorćol, pa i opcija stan na dan Dorćol prednjači kada je u pitanju izdavanje apartmana u Beogradu.

Dorćol historical kako ga od milošte zovu njegovi stanovnici, svoju opštinu vole kao da je grad u malom. Tu su stanovi kod Kalemegdana, a jedina podela vrši se na Donji Dorćol i Gornji Dorćol. Tu su i sportski centri kao što je ,,Milan Gale Muškatirović“, blizina keja i šetališta, a kratkom šetnjom se lako stiže i do Beton hale i Savamale.

Dorćolska dunavska obala je uređena, sa dugačkom biciklističkom stazom, šetalištem i splavovima. Dorćol ima neku svoju dušu, a uličice između Francuske i Tadeuša Košćuška su intimne, prepune kafeterija, restorana, malih dućana, salona modernog dizajna, prodavnica obuće, odeće i nakita, čokolada, parfema, cveća, pa ovde možete naći sve od de luks svetskih brendova do malih radinosti i zanata. Tu su i kraft pivare i koktel barovi, Dorćol platz i izložbe, galerije i odlični restorani u Beogradu.

Dorćol ima i burnu istoriju. Samo ime Dorćol znači raskrsnicu četiri ulice, a odnosi se na raskrsnicu ulica Cara Dušana i Kralja Petra, odnosno Dubrovačke. Sama reč je iz turskog jezika (Dort = četiri, jol = put). Na području današnjeg Dorćola oduvek se nalazilo gradsko jezgro Beograda, još od vremena antičkog Singidunuma. Singidunum je dostigao svoj vrhunac dolaskom Legije IV Flavije 86. godine. Ova legija je izgradila kvadratni kastrum (utvrđenje), koje se nalazilo na Gornjem gradu današnjeg Kalemegdana. Studentski trg je bio rimski forum, okružen termama (koje su otkrivene tokom 1970-ih) i takođe je sačuvao orijentaciju koju su Rimljani dali Singidunumu. Dorćol je deo Beograda koji se nalazi u najstarijem gradskom jezgru u gradskoj opštini Stari grad. Ovde su živeli brojni znameniti Srbi i Jevreji, uključujući Karađorđa, Dositeja Obradovića, a tu su i neki od muzeja u Beogradu i dan danas.

Linije koje saobraćaju kroz Dorćol su: 24 (Dorćol–Neimar), 26 (Dorćol–Braće Jerković), 79 (Dorćol–Mirijevo), noćne linije 26 (Dorćol–Braće Jerković) i 401 (Dorćol–Pinosava).

GUNDULIĆ , 2-SOBAN STAN , BEOGRAD 60M2

U mirnoj ulici Gundulićev venac, kod Botaničke bašte se nalazi ovaj stan sa dve spavaće sobe i dnevnim boravkom, iz koga se izlazi na predivnu i prostranu terasu, kompletno opremljenu za uživanje u letnjim mesecima. Lokacija stana omogućuje lagane šetnje do boemske četvrti Skadarlija, Kne[...]
Price:
45€/day
60 m2
3
1

MILANO LUX, 1-SOBAN STAN, BEOGRAD 60M2

Izuzetno luksuzan apartman u novoizgrađenoj zgradi na Dorćolu, na prvom spratu sa dve terase. Stan je kompletno opremljen nameštajem iz poznatog salona "Kare". Namenjen za boravak maksimum tri osobe kako za kraći, tako i za duži boravak. Stan je po strukturi jednosoban. U spavaćoj sobi je b[...]
Price:
50€/day
60 m2
2
1
Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.