MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA – MOTOPASSION

март 25, 2019
sajam motocikala

Šta: Sajam motocikala

Kad: 22 – 31. mart 2019.

Gde: Hala 2C Beogradskog sajma

www.sajamautomobila.rs

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.

Ova specijalizovana, atraktivna i sadržajna sajamska manifestacija, namenjena ljubiteljima dvotočkaša, bavi se afirmacijom i promocijom moto sporta. Uz predstavljanje dostignuća svetske motoindustrije, posebna pažnja posvećuje se i pratećoj opremi, neophodnoj za bezbedno učešće motociklista u saobraćaju.

Neposredno posle legendarnog Ženevskog salona automobila, Motopassion preuzima slična pitanja i izazove, baveći se jednako pitanjima luksuza i elegancije, unapređenja u tehnološkom i elektronskom smislu, ali i pitanjima ekologije i izazova vremena.

U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova na Beogradskom sajmu se tradicionalno  tokom ovih sedam dana  publici i postiocima predstavi rekordan broj automobilskih brendova. Ovo uključuje jednako renomirane moto brendove spremne za Motopassion, ali i laka privredna vozila.

Kao i obično, ekskluzivni i luksuzni primerci su oni koji privlače najviše pažnje.

S obzirom da je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, te nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.

Beogradski  Sajam automobila i Motopassion standardno uključuju i promociju najrazličitijih vozila. Publici će biti prezentovana i terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja… Podrzumeva se da će posetiocima biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

sajam motocikala 2019

Kao i obično, za posetioce sajma, odnosno potencijalne kupce, i za uvoznike i distributere, pravi izazov biće formulisanje najpovoljnijih mogućih sajamskih i predsajamskih posebnih pogodnosti prilikom kupovine.

Šta je zapravo motor?

Motor (od latinskog movēre, mōvī, mōtum – pokretati) je pogonska mašina koja neki vid energije kontinuirano pretvara u mehanički rad. Ako pretvaranje energije nije kontinuirano, mašina se naziva aktuator.

U današnje vreme se pod nazivom motor obično podrazumeva motor sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS) koji se koristi u automobilima, ali svi motori rade po principu zakona termodinamike.

Istorija motora

Prvi motori su nastali kao čovekova eksploatacija prirodnih procesa. Recimo, čovečanstvo je koristilo snagu vode i vetra u mlinovima, a prvi motor koji je zaista bio nezavisan od snažnih sila prirode bila je parna mašina. Ova vrsta motora se zasniva na proizvodnji pare koja pokreće klip u cilindru.

U 19. veku nastali su motori u kojima gorivo sagoreva u kontrolisanim eksplozijama koje se periodično izazivaju varnicama. Ovakva vrsta motora (sa unutrašnjim sagorevanjem) pokreće automobile i avione, a kroz istoriju je više puta unapređivana i usavršavana. Prvu teoriju motora je zasnovao Sadi Karno 1824. Karl Benc je krajem 19. veka razvio automobilski motor polazeći od Otovog četvorotaktnog motora, što je postao višedecenijski standardni dizajn.

Zbog rastuće potrebe za snažnim vojnim avionima i raketama za vreme Drugog svetskog rata, inženjeri su razvili mlazne i raketne motore.

Motor kao stil života

Možda je motor prevozno sredstvo, ali za one koji su na njemu svakodnevno, ne smatra se bez razloga ljubimcem.

Motori imaju određenu moć da govore o svojim korisnicima, da ih predstavljaju. Oko njih se okupljaju čitave ideologije, grupe ljude, a zatim i brendovi, stil života i industrije. Upravo su zato sajmovi kao što je Motopassion važna spona za one koji vole da saznaju novosti, da se povežu sa istomišljenicima i onima koji na naše tržište donose novitete koji mogu da posepeše suštinu vezanu za motore. Kao i kada su automobili u pitanju, mašine generalno nisu vezane samo za moć transporta i prebacivanja putnika od tačke A do tačke B. Mašine su strast, izvor sreće, lični pečat, simbol ličnog stava i karaktera. Nije samo boja, kubikaža ili dodatak koji možete nabaviti ono što je u fokusu. Negde u korenu svega je sloboda, praktičnost, posebno ako govorimo o parkingu u Beogradu. A oni koji voze motore reći će vam da drugačije prosto-ne može. Osim zimi. Zimi ipak-mora.

sajam motocikala 2019 beograd

Korisne informacije

RADNO VREME

22 – 30. mart      10:00 – 20:00

  1. mart 10:00 – 19:00

ULAZNICE

pojedinačna ulaznica      400 RSD

grupna ulaznica *             300 RSD

grupna ulaznica za učenike i studente * 200 RSD

parking (po satu)              150 RSD

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Zoran Lupšić, projekt menadžer

Danijela Aleksić, market menadžer

Vesna Dimitrijević, market menadžer – asistent

Tel: +381 (0)11 2655-917; 2655-517; 2655-617

Tel./fax: +381 (0)11 2655-317

e-mail: auto@sajam.rs

BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu jer dolazite na 13. Motopassion Sajam, Sajam automobila ili pak neki drugi od brojnih aktuelnih kongresa ili događaja, bilo poslom ili samostalno, tu smo za vas. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u luksuznim stanovima u Beogradu, pronađete svoje nove poslovne partnere, unapredite svoj biznis, a slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.