10. Međunarodni sajam vina – BEOWINE 2019.

фебруар 4, 2019
beowine

KADA: 21 – 24. februar 2019.

GDE: Beogradski sajam

Kada: 21. do 24. februara 2019. godine

Gde: Beogradski sajam, Hale 3 i 3A

Zajedno sa 41. Međunarodnim sajmom turizma15. Međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA na Beogradskom sajmu organizuje se jubilarni 10. Međunarodni sajam vina BeoWine.

Ova manifestacija je najveći sajam vina u Srbiji i jedan od najznačajnijih u regionu.

Jedna od najekspanzivnijih proizvodnih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine na Sajmu BeoWine.

Neprekidnim usavršavanjem programskog i organizacionog segmenta manifestacije, dugoročnim planom i strateškim radom, ostvarene su planirane projekcije i događaj se u svom žanru pozicionirao kao najznačajnija manifestacija u Srbiji i regionu.

Usmeren je ka poslovno orjentisanoj publici, a ujedno atraktivan i za najširu publiku, ljubitelje vinske kulture i vinskog turizma.

BeoWine je danas nezamenljivo mesto za plasiranje poznatih i novih vinskih ukusa. Na Sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“, a u ponudi je i najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

 

 

Vino, profit i život

 

Kada je vino u pitanju, Evropska Unija je najveći proizvođač vina na svetu. Ona je takođe i vodeći izvoznik vina i vinskih proizvoda na svetu. Sam vinski sektor doprinosi oko 15 milijardi eura godišnje za ekonomije zemalja EU što svakako nije iznenađenje. U duhu evropske tradicije i istorije, kao i po temperamentu jeste uživanje u suptilnim notama ukusa, esencije i kombinacije vina sa hranom, poreklom i hedonizmom.

Jednako tako, u toku Sajma vina BeoWine, ali i tokom cele godine, pored očekivane, nezaobilazne i obavezne rakije, prvo što gosti Beograda žele da iskuse u toplini svojih apartmana u centru grada ili smeštaja oko Skadarlije ili pak odlazeći u neki od restorana jeste kombinacija lokalnih ukusa, sireva, ponuda najboljih italijanskih restorana, sireva i upravo – reprezentativnih domaćih i internacionalnih vina.

Zato i ne čudi logistička povezanost tradicionalnih manifestacija koje se iz godine u godinu održavaju zajedno na jednom mestu. Uz 41. Međunarodni sajam turizma, 15. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA na Beogradskom sajmu, kao i jubilarni 10. Međunarodni sajam vina BeoWine, posetioci mogu biti sigurni da će se naći na jednom spektakularnom festivalu ukusa i hedonizma, bilo da dolaze kao profesionalni posetioci ili regularni gosti Sajma.

Sajmovi generalno, čime se god bavili, sve češće i više prepoznaju i da postoji određena mračna strana zavisnosti, nekako skoro pa uvek, ali posebno je lako da se desi kod prekomernog konzumiranja ma kog pića. Tu negde jeste i činjenica da nije preterano teško skrenuti sa puta i otići u probleme. Oni koštaju društveni sistem i pozivaju na lečenje, kao što su alkoholizam, štete, nasilje i fizičke povrede. Zato je sastavni element svih promocija, ali i Sajmova vina uvek i edukacija, savet i promocija bezbednosti i uživanja, posebno među mladima. Kao i uvek, treba u svemu imati meru.

 

10. BeoWine – novi koncept i proširen izlagački prostor

 

Različite inovacije pratile su Sajam vina iz godine u godinu, ali deseta manifestacija biće organizovana na drugačiji način.

Događaj kojim počinje vinska sezona, BeoWine, trajaće četiri dana, od 21. do 24. februara, u proširenom izlagačkom prostoru u halama 3 i 3A, a obeležiće ga značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca koji su pokazali interesovanje za dolazak i prezentaciju svojih proizvoda.

 

Gastro segment na Sajmu vina

 

Doprinos neprekidnom usavršavanju uklapanja hrane i pića, Sajam vina pružiće programskim delom u kome učestvuju proizvođači vrhunskih sireva, pršuta i suhomesnatih proizvoda, maslinovog ulja i ostalih gastronomskih specijaliteta.

 

Srbija na vinskoj mapi sveta

 

Sajamska atmosfera je nezamenljiv ambijent u kome se inostranim učesnicima i posetiocima prikazuje jasna slika vinske karte Srbije, najboljih proizvoda sa bogatom tradicijom i spremnost za plasman na svetsku scenu.

 

 

Uz sve uslove da postane značajna destinacija na vinskoj mapi sveta, Srbija pokazuje vitalnost ka unapređivanju grana voćarstva i poljoprivrede i komercijalnog aspekta koji je neophodan za omasovljavanje i veću ekspanziju proizvoda.

Sajam vina BeoWine iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje i u novom izdanju ide u korak sa globalnim trendom – ekspanzijom konzumiranja vina, promovisanja vinske kulture i vinskog turizma u cilju podsticaja razvoja vinarstva i vinogradarstva.

Manifestacija je šansa da se proizvođači sretnu i umreže sa distributerima i izađu na nova tržišta. Uz nastojanje organizatora da unapredi poslovnu posetu, atraktivnom promocijom ponude daje se doprinos kvalitetnom predstavljanju učesnika i njihovog poslovnog imidža.

 

Sobe za degustaciju – prvi put na sajmu

 

Pravilo dobre procene kvaliteta vina nalaže da se u prostorijama za degustaciju pripremi atmosfera koja ne odvlači pažnju stručnjaka. Ove godine na BeoWine-u u specijalnim sobama za degustaciju uživaće se svim čulima do objektivne procene arome i ukusa vina.

 

Suorganizatori manifestacije

 

Srpsko vino

Udruženje vinara i vinogradara Srbije – „Srpsko vino“

Oficijalna stranica: http://beogradskisajamturizma.rs/o-nama/sajam-vina-beowine

 

BELANO Kontakt

 

A ako tražite komforan smeštaj u Beogradu, dolazite na Sajam turizma, neki kongres ili neki događaj, poslom ili samostalno, tu smo za vas. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u luksuznim stanovima u Beogradu, pronađete svoje nove poslovne partnere, unapredite svoj biznis, a slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: http://www.belano.rs

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.