6 bitnih faktora koje treba imati u vidu prilikom kupovine veš mašine

март 26, 2024
6 bitnih faktora koje treba imati u vidu prilikom kupovine veš mašine

Istraživanja pokazuju na jednu informaciju koja vas u momentu može vrlo iznenaditi, a to je da prosečna porodica u toku jedne godine mašinu za veš uključi čak 270 puta. Verovali ili ne, 270 od 365 dana vi perete, odnosno to radi vaša mašina, što je već dovoljna činjenica koja ukazuje na potrebu da se prilikom njenog odabira i te kako povede računa o tome kojem brendu ćete pokloniti svoje poverenje, kakav model mašine za pranje veša ćete odabrati za svoj dom i sa kojim sve funkcijama.

Potraga za idealnim modelom veš mašine ume da potraje, a uglavnom se svodi na slušanje preporuka, pretragu po brendovima, kao i na odlazak iz radnje u radnju. Zato smo odvojili nekoliko stavkifaktora koji će vam pomoći da na bolji i jednostavniji način razmišljate o tome koji uređaj ćete na kraju odabrati za sebe.

Koju veličinu bubnja odabrati?

Prvo pitanje na koje će vam biti potreban odgovor jeste kapacitet pranja mašine za veš. Ovo je nešto što jeste najbitnije, ali i najlakše odrediti, jer je dovoljno da sagledate svoje potrebe i to koliko veša odjednom perete i na koliko vremena uključujete veš mašinu. Ukoliko se radi o višečlanoj porodici, porodici sa decom ili su vam potrebe jednostavno takve da skoro svakodnevno perete veš, onda što veći bubanj to je bolje. I uopšte, uvek je bolje odabrati veći bubanja, nego manji, jer će vam sigurno kad-tad veoma značiti.

Koliko programa pranja vam je potrebno?

Ono što svaka veš mašina nudi jeste nekoliko standardnih programa koji objedinjavaju neki kratki program za brzo pranje veša koji nije mnogo prljav, programe sa srednjim temperaturama, kao i onaj sa najvišom temperaturom. Tu se uglavnom nađu i neki programi za finije stvari, poput elegantnih košulja i haljina, za vunu i kašmir, te određeni program za nežne materijale. Van toga možete pronaći mnogo drugih programa pranja, od onih koji se tiču tkanina, do onih koji su vremenski sasvim različiti. Ponovo morate dobro sagledati svoje potrebe i zahteve, pa ćete znati da li su vam potrebni i neki ekstra programi pranja ili ste sasvim zadovoljni onim što predstavlja satndardne programe pranja.

Želite manje buke tokom rada?

Veš mašine umeju da budu nekada prilično glasne i bučne, posebno kada na red dođe centrifuga. Ne zaboravite da na to i te kako utiče činjenica da li je veš mašina postavljena na ravnu površinu sasvim, da li su joj „nogice“ iznivelisane, jer takvi propusti mogu da učine da se stvara bukva veća od one koju bi mašina inače stvarala. Međutim, ukoliko želite da buku u režimu rada svedete na minimum, birajte mašine sa inverter motorima, budući da oni jesu zaduženi za najmanju proizvodnju zvuka tokom rada.

Electrolux veš mašine kao preporuka?

Kada smo već kod vrste motora, Electrolux veš mašine pružaju izbor i kada su oni u pitanju, pa tako postoje mašine sa običnim i inverter motorima. Pored toga, Electrolux veš mašine u sebi spajaju moderan dizajn, vrhunsku tehnologiju i odličan kvalitet, što čini da mašine za pranje veša ovog brenda budu jedna od najčešćih preporuka svojih korisnika. Sa pristupačnim cenama, vrhunskim kvalitetom i dostupnošću velikog broja različitih modela, Electrolux veš mašine nikada ne mogu da budu loš izbor, a tu je i opcija biranja različitih dimenzija, tako da svako može da pronađe mašinu prema potrebama i mogućnostima svog prostora.

Napredne funkcije kod mašina za pranje veša?

Kada već imamo pametne televizore, robote usisivače i neverovatno pametne telefone, logično je da čak i veš mašine prate te trendove. Tako danas na tržištu imamo mašine za pranje veša koje imaju opciju povezivanja sa telefonima putem aplikacije. Ovo su odlične opcije kada ste retko kod kuće, imate ubrzan tempo života, pa vam je potrebno da mašinu za pranje veša pustite da radi u određenom trenutku kako bi se veš oprao, ali čak i onda kada niste fizički blizu nje. U ovom pogledu, veš mašine sa pametnim funkcijama mogu da budu jako veliko olakšanje u svakodnevnom funkcionisanju i ostvarivanju praktičnosti.

Haier mašine za sušenje veša – luksuz ili potreba?

Za nekoga luksuz, za nekoga nasušna potreba. Mašine koje suše veš predstavljaju ipak jednu od najvećih pomoći svakom domaćinstvu, a posebno u hladnijim i kišnim danima, kao i domaćinstvima koji nemaju opciju za sušenje veša izvan svog životnog prostora. Haier mašine za sušenje veša pružaju sve to uz perfektnu tehnologiju koja štiti veš tokom sušenja, čuvajući i „zdravlje tkanine, kao i miris nakon pranja. Kombinovanjem različitih programa za sušenje veša, Haier mašine za sušenje veša postavile su jako visok standard među drugim brendovima, što govori dovoljno o tome da je ovo brend kojem treba pokloniti dosta pažnje. A pored toga, sasvim je jasno da se ovakvom kupovinom dobija jedna od najvećih podrški svakom domaćinstvu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.