Željko Samardžić: koncert u Beogradu za kraj godine

Željko Samardžić: koncert u Beogradu za kraj godine

децембар 22, 2021

Pravo je vreme da se okupimo u jednoj super-prazničnoj atmosferi i da sa pravim merakom organizujemo probu za doček Nove godine. Željko Samardžić je prednovogodišnji koncert zakazao za petak 24. decembar u Kombank dvorani, biće prilika za to koju ne smemo da propustimo. Uz ritmove poznatih pesama i melodije čuvenih balada, pozdravimo našu veliku regionalnu zvezdu i podsetimo se starih, dobrih hitova. A i starih, dobrih vremena.

Biografija za divljenje     

Željka Samardžića znate još od 90-ih godina po pesmama „Slutim“, „Sipajte mi još jedan viski“, „Grlica“, a danas i po mnogim drugim. Rođen je 3. oktobra 1955. godine u Mostaru, ali se 1992. sa suprugom Majom i ćerkama doselio u Beograd, gde i danas živi i radi.
U dosadašnjoj karijeri snimio je neverovatnih 18 studijskih albuma i sedam kompilacija. Sa svakog od njih izdvojilo se po nekoliko velikih hitova koje publika na koncertima iznova traži. Osvajao je nagrade na festivalima u Herceg Novom, Budvi, Zrenjaninu. Njegov album „Sentimentalan čovek“ je proglašen albumom godine. Nastupao je u velikim dvoranama širom regiona, a slušale su ga desetine hiljada ljudi. Osvojio je prestižne nagrade „Oskar popularnosti“ i „Zlatni melos“, i više puta potvrdio status jednog od najboljih pop izvođača sa ovih prostora.

Više nego dovoljno za dobar provod.

Početak karijere


Željko Samardžić je rođen u Mostaru, a kako mu je otac bio vojno lice, bili su prinuđeni da često menjaju mesto boravka. Poput mnogih dečaka želeo je da bude pilot, lekar, glumac, ali je muzika ipak bila njegova najveća strast. Talenat je nasledio od majke koja je lepo pevala sevdalinke, dok se otac nije slagao s njegovom odlukom da život posveti pevanju. Otac, strogo vojno lice, želeo je da mu sin studira, ali su Željkove namere bile drugačije. Možda je oca omeškao Željkov nastup pred Josipom Brozom, pa se i on pomenio po tom pitanju.

Prvi albumi i festivalski šlageri

Godine 1974. Željko Samardžić je snimio dva singla – „Tužna je bila Ana“ i „Moja Marija“ čime zvanično započinje njegova pevačka karijera. Pevao je i na festivalima „Vaš šlager sezone“, ali nije osvajao nagrade. Prvu ploču pod nazivom „Imena nisu važna“ Samardžić je izdao 1984. godine za Diskografsku kuću „Diskoton“.

Tri godine kasnije snimio je drugi album pod imenom „Jednom kad nam dođu sijede“. Naslovnu pesmu napisali su Kemal Monteno, Ivan Vinković i Mišo Marić. Na pesmi „Spopala me jedna žena“ sarađivao je s Montenom, Vinkovićem, Aleksandrom Radulovićem Futom i Dobrivojem Šešlijom.

Dolazak u Beograd i saradnja sa Marinom Tucaković


Kada je na prostoru bivše Jugoslavije počeo rat, Samardžić je sa porodicom iz Mostara otišao u Nikšić. Na poziv prijatelja iz Beograda je 1992. godine doselio u prestonicu. Uz pomoć prijatelja i poznanika uspeo je da sledeće godine snimi album „Oko tvoje neverno“ na kome se našlo devet pesama,ali one nisu našle put do šire publike.

Nakon toga počinje saradnja sa Marinom Tucaković i hitovi počinju da se nižu. Snimio je album „Sećanje na ljubav“ na kome su se našle pesme „Da me nije“, „Oprosti, izvini“, „Dobar dan tugo“, „Grlica“, kao i četiri najpopularnije pesme s prethodnih albuma. Tek nakon velikog solističkog koncerta pod imenom „Beogradu s ljubavlju“ koji je 1996. godine održao u beogradskom „Sava centru“ shvatio je da je publika s oduševljenjem prihvatila njegove pesme. Emotivni tekstovi i dobra muzika, ali i način na koji je Samardžić interpretirao svoje pesme publici naišli su na dobar odjek u celoj Srbiji i regionu, pa je počeo da nastupa i u BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.
Na albumu „Sve je moje tvoje“ koji je izašao 1999. godine su, osim naslovne pesme bile i numere „Nemam ja toliko kofera“, „Anđele moj“ i druge.

Period od 2000. do 2006. godine

Koncert koji je održao sa Mega bendom objavljen je 2000. godine na CD-u „Uživo“. Dvadesetak najvećih hitova u dotadašnjoj karijeri Samardžić je otpevao u pratnji ovog benda, a snimak je poklonio publici u vidu albuma.

CD „Sentimentalan čovek“ objavio je 2001. godine. Mnogi ga smatraju njegovim najboljim albumom jer su se na jednom mestu našle pesme „Mogu još da poludim“, Živim u blizini“, „Bezobrazno zelene“, „Prava ljubav godine ne broji“, „Pređi preko svega“, „Dajte jednu lošu“, „Detelina s četiri lista“, „Sve je surovo“. Taj album je proglašen albumom godine. Publika je veoma dobro prihvatila pesme koje su bile potpuno drugačije od svega što im je muzičar do sada ponudio.

Saradnja sa Miligramom

Godine 2010.  je sa grupom Miligram snimio pesmu „Zato kradem“. Na CD-u „Miligram“ našle su se pesme koji su članovi benda snimili sa drugim izvođačima poput Željka Joksimovića, Saše Matića, Severine, Tife, Jelene Rozge, Emine Jahović i Kaliopi. Tokom 2013. godine objavio je pesme „Kameleon“, „Kompas za ljubav“, „Sve što imam nemam“, te duet sa Igorom Garnijerom pod nazivom „Marija“ za koji je snimljen i spot. Sa Tamburaškim orkestrom Ringišpil je 2014. godine objavio pesmu „Jesenja balada“ i samostalni singl „Duša“, a 2016. godine je snimio još jedan duet, i to sa pevačom Zoranom Dragovićem pod naslovom „Laganini“.

Singl i album

Poslednji singl „Nisi ti za male stvari“ je objavio 2016. godine i vrlo brzo je pronašao put do brojnih obožavalaca, pa tako na „Ju Tjubu“ broji nekoliko desetina miliona pregleda. 25. album pod naslovom „Mila“ izašao je 2017. godine. Sa njega su se izdvojile pesme „Baš šteta“, „Što si tako luda za mnom“, „Javi se“, Zrno ljubavi“….

Koncert u Beogradu

Upišite petak 26.12. u vaše kalendare, jer nam Željko Samardžić priprema sjajan koncert u Kombak dvorani. Uživaćete u najvećim hitovima, razmrdaćete se uz poznate melodije i pevati zajedno sa autorom uz sve pesme. Uz sve preduzete mere o zaštiti (kao što su kovid sertifikati i poštovanje ograničenja u publici), možete biti potpuno opušteni i sigurni da ćete se dobro provesti..

Ako putujete u Beograd zbog ovog događaja, ne morate iste večeri da žurite nazad. Biće vam mnogo lepše ako provod produžite do kraja vikenda. Pogledajte ponudu Belano apartmana za savršen smeštaj i poslušajte naš savet. Nećete se pokajati.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.