Zašto su beogradske kafane ubedljivo najbolje za provod?

фебруар 8, 2023

Beogradske kafane su zaslužne što je noćni provod u Beogradu na dobrom glasu. Mislim da niko ne bi umeo da da tačan odgovor kad su nastale, kažu da su na naše prostore koncept kafana doneli Turci početkom 16. veka, ali to je i manje bitno, jer je subjektivni osećaj svakog posetioca da su tu oduvek.

Beogradske kafane su zaštitni znak grada. Kafane u Beogradu su mesta gde se stvarala istorija. Kafane u Beogradu su poznate po čuvenim poznatim boemima. Kafane u Beogradu su spojile mnoga prijateljstva. Kafane u Beogradu su izrodile  mnoge ljubavi. Kafane u Beogradu su zaslužne što su mnogi došli na ovaj svet. Kafane u Beogradu su tradicija.

Bilo da nešto slavite, bilo da tugujete i patite, bilo da ste turistički u Beogradu, jedna rečenica je gotovo obavezna „Hoćemo li u kafanu?“

Svaka Beogradska kafana je puna tajni. Prvim korakom osetićete spoj tradicije, umetnosti, iskrene emocije i pomislite šta bi ti svi zidovi umeli da Vam ispričaju. Koliko se u njoj puta plakalo, koliko puta smejalo, koliko čaša razbilo.

Još po jedna

Senzacionalna činjenica beogradskog noćnog života je što u kafanama možete uživati tokom celog dana i noći. Postoje kafane u kojima muziku možete slušati tokom dana i večeri, pored njih postoje i one u koje prvi gosti dolaze nešto pre ponoći, kao i jedan broj onih koje se otvaraju u ranim jutarnjim časovima kada se sve ostale kafane zatvore, kada se i pogasi ulična rasveta, kafane u koje čak ni gazde i osoblje ne stignu pre nego što sat oglasi ponoć … Kafane u koje možete svratiti na čuvenu „još po jednu“ pre polaska kući. 

Ukoliko planirate da posetite Beogradske kafane možemo Vam ponuditi smeštaj u blizini Vaše omiljene kafane. Pogledajte ponudu na belano.rs i odaberite svoje parče mira u kom ćete sumirati utiske.

Predstavljamo vam najbolje kafane po našoj preporuci.

DVA JELENA

Ako niste posetili Dva Jelena, niste bili u Beogradu. Osnovana je davne 1832. Kafana koja radi dva veka je tradicija. Kako i sami za sebe kažu ona je čuvar boemskog duha i čim u nju zakoračite to ćete i osetiti. Mnoga poznata slavna domaća kao i svetska imena bili su redovni gosti ove kafane.  Nalazi se u samom srcu najpoznatije boemske četvrti – Skadarilije. Beograđani kao i turisti je prosto obožavaju.  Iako radi svih sedam dana u nedelji, ukoliko na vreme ne rezervišete sto, jako su male šanse da ćete uspeti da pronađete slobodan sto.  Ukoliko Vam se posreći moći ćete uživati uz neverovatne specijalitete, tamburaše i starogradsku muziku.

GRADSKA KAFANA

Ljubiteljma kafanskog noćnog provoda izlazak u ovu kafanu je prava poslastica. Iako spada u  moderne kafane, kako svojim konceptom, tako i svojim enterijerom, jedna je od najpopularnijih Beogradskih kafana. U nju možete doći sa društvom ili ukoliko dođete sami, izaći ćete sa bar tri potencijalna kuma. Ona je mesto gde se uz vrhunske muzičare pevaju omiljene pesme do ranih jutarnjih časova. U Gradskoj kafani ćete imati priliku da slušate najpopularnije izvođače domaće muzičke scene i uživate u neverovatnoj atmosferi. Radi šest dana u nedelji, nalazi se na Novom Beogradu u blizini Starog sajmišta, pa je i vrlo jednostavna za dolazak. Potrudite se da na vreme evidentirate svoju rezervaciju jer Vas čeka nezaboravno iskustvo. Takođe Gradska kafana je mesto koje ćete sigurno preporučiti svojim prijateljima.

SIPAJ, NE PITAJ

Ako su Vam prijatelji rekli da su iz kafane izašli nikad raspoloženiji, puni pozitivne energije sa neverovatnom uslugom i da nikad se nisu tako dobro proveli, vrlo je verovatno da su noć proveli u kafani Sipaj, ne pitaj. Tragom novih izazova vrlo lako ćete je pronaći. Smeštena je ispod mostarske petlje i brzo se stiže iz kog god dela grada dolazite. Sipaj, ne pitaj je moderna kafana u kojoj svakoga dana možete uživati u fenomenalnoj izvedbi naboljih pop i narodnih muzičkih hitova koje izvode najpopularniji izvođači Beogradskog noćnog života.

BRODARAC

Svi putevi vode na Brodarac. Kada u najvećem broj kafana i klubova se upale svetla, kada konobari izbroje svoje pazare, kada se poslednji gosti isteturaju preko pragova kafana u kojima su proveli veče, u ovoj kafani tek kreće provod. Iako svoja vrata ona otvara oko ponoći, ova kafana je poznata po tome da u njoj je najpopularniji after u gradu. Radi sedam dana u nedelji i u njoj možete uživati u muzici sve do 7h ujutru. Kafana Brodarac se nalazi na Starom sajmištu i poseduje svoj parking. Ona je jedna od onih kafana u koju se svraća na još jedno piće pre polaska kući. Obavezno posetite ovu kafanu i bar doživite osećaj  vraćanja kući u vreme jutarnjeg sunca.

Ukoliko nemate smeštaj, nakon zatvaranja i ove poslednje Beogradske kafane možete prespavati u nekom od velikog broja apartmana na Novom Beogradu koju je u svoju ponudu uvrstio belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.