Veliki solistički koncert Goce Tržan 23. maja 2024. u MTS dvorani

април 8, 2024
Veliki solistički koncert Goce Tržan 23. maja 2024. u MTS dvorani

Najava koncerta Goce Tržan u Beogradu

U MTS dvorani nas ovog proleća očekuje koncert jedne od najznačajnjijih pop pevačica sa ovih prostora, Goce Tržan. Ako volite njene pesme pune pozitivne energije ili emotivne balade pre svega posvećene ženama, onda vas 23. maja očekuje nešto fenomenalno. Bez obzira na to da li ste bili fan pevačice dok je bila u mladalačkoj grupi Tap 011 ili kada je počela sa samostalnom karijerom, ove večeri ćete sigurno uživati.

Koncert Goce Tržan počinje u 20 sati, a karte možete nabaviti na blagajni MTS dvorane ili na njihovom sajtu. Ako dolazite na nastup Goce Tržan i u potrazi ste za proverenim smeštajem u Beogradu, pogledajte ponudu stanova na dan na našem sajtu.

Počeci Goce Tržan u kultnoj grupi TAP 011

Mada je Goca Tržan imala brojne nastupe i pre nego što je pristupila grupi Tap 011, ipak smo gotovo svi čuli za nju onda kada nas je sa malih ekrana zahvatila prava magija u vidu pesme i spota Bunda. Ova grupa je tmurnih devedesetih, kada je muzika bila uglavnom turbo i testovi bili vrlo nekvalitetni, ponudila nešto sveže i novo. Osim neverovatnim tekstovima i zanimljivim melodijama, grupa Tap 011 se istakla i glavnim vokalima u grupi, Ivanom Pavlović i Gocom Tržan.

Grupa Tap 011 je bila aktivna između 1994. i 2002. godina, pa je ponovo počela da drži koncerte 2011, na veliko zadovoljstvo svojih tvrdokornih fanova. Mada je među njihovim obožavaocima dosta mlađe populacije, ipak je većina ona koja je ostala opčinjena njima još od vremena kada su bili nešto drugačije na našoj muzičkoj sceni. Prethodnik Tap 011 bila je rep grupa Tapiri koju su činili Milan Bojanić, Đorđe Pajović-Đole, Petar Stupar-Pera i još neki promenljivi članovi. Međutim, grupa menja svoj pravac 1994. i dovode dve pevačice. Ivana i Goca su najzaslužnije što je ova muzička grupa promenila svoj muzički žanr. Skratili su ime Tapiri i dodali 011 jer su svi poreklom iz Beograda i ostalo je istorija.

Svoj prvi album grupa Tap 011 izdaje sada već daleke 1995. godine. Album je nosio naziv Novi svet i vrlo brzo postaje najprodavanije izdanje zabavne muzike. Svi su pevušili Bundu, a sa ovog albuma se izdvajaju i Opasna po život, Pekara, Bez tebe i Šume.

Sledeći album je usledio posle mnogobrojnih uspešnih koncerata. Te 1996. godine najveći hit je bila upravo njihova pesma Gaće. Naravno, svuda su se mogli čuti i Televizor, Vrapci,Vuk, Žene, Sanjaj me i Tvoja mala lujka.

Uslediće uspešni singlovi Moda od labuda, Model iz sna i Možda ti se vrati kao Lesi. Naredni album će, nažalost, biti i poslednji izdat u ovom originalnom sastavu. Okreni broj 95, Sto dana u mesecu, Šta to beše mozak, Mentol, Laži me i Dosadan dan će biti poslednje pesme koje su otpevali zajedno jer će ih Goca Tržan napustiti 1999. godine i otpočeti samostalnu karijeru.

Solo karijera Goce Tržan

Sigurno je da je grupa Tap 011 obeležila veliki deo karijere Goce Tržan i može se reći da te pesme sigurno ne bi doživele takvu popularnost da ih ona nije interpretirala sa Ivanom. Ipak, njen prvi solo album je album koji je najvažniji za njenu karijeru. Album izlazi 1999. pod imenom U niskom letu i može se reći da je jedan od najznačajnjijih albuma koji je izdala neka pop pevačica na ovim prostorima. Album je bio revolucionaran jer je jedan od prvih koji je u našoj zemlji plasiran na CD-u, a sadržao je mnoštvo hitova. Ovaj debi album je, osim pomenute balade U niskom letu, imao i Stoperku, Dostanu, Čujem da za mene pitaš i Zagrli. Gotovo sve pesme su slušane i dan-danas.

Naredni album se takođe smara jednim od najkvalitetnijih pop albuma na ovim prostorima. Želim da se promenim izlazi 2001. godine i donosi Konobaricu, Ni na zemlji ni na nebu, Ćutanje, Ako je bog dozvolio i toliko voljeni duet sa nikad prežaljenim pevačem Tošetom Proeskim, 1200 milja.

Uslediće albumi Peta strana sveta 2002, Otrov u čaj 2004 i Plavi ram 2008. godine. Svoj prvi solistički koncert Goca Tržan je održala 2009. godine, kao krunu svog petnaestogodišnjeg rada.

Festivalska karijera

Goca Tržan ima iza sebe bogati staž učešća na muzičkim festivalima. Mada se može reći da nije nosilac velikih priznanja niti dobitnik nagrada na istim, njene pesme su zahvaljujući ovim festivalima postale veliki hitovi. Svi pamte pesmu Haljina i ples Goce Tržan koji ju je pratio. Iako nije dobila prvu nagradu za ovu pesmu na Sunčanim skalama, ostala je moralni pobednik, budući da se ova pesma nakon festivala najviše pamti.

Narednih godina Goca Tržan će učestvovati na festivalima sa pesmama Hormoni, Hotel, U tebe me ne diraj i Gluve usne, koje će zaživeti nakon toga.

Prilično je zapaženo njeno učešće u Prvoj sezoni spektakulatne TV emisije Tvoje lice zvuči poznato. Goca Tržan je pokazala raskošan talenat, ne samo u pevanju, već i u plesu i glumi, što je naišlo na brojne pozitivne kritike. U poslednje vreme je možete gledati kao voditeljku jedne TV emisije, a ima i svoj rijaliti show.

Koja vam je omiljena pesma Goce Tržan?

Goca tržan ima iza sebe karijeru vrlo bogatu hitovima. Nije lako izdvojiti jednu u moru pesama koje su pevale sve generacije.

Oni koji vole balade, uživaju u pesmama Zagrli, U niskom letu i Čujem da za mene pitaš. Ljubitelji brzog ritma preferiraju pesme Voleo si skota, Ljubav, ti i ja, Bumerang, Hormoni, Stoperka. Novije generacije vole duet Pozovi ga ti i Volim do kraja, a stariji i nostalgični pate uz 1200 milja. Odličan je ritam za ples pesme Haljina, a Konobarica vas prosto mami na igru.

Šta nas očekuje na koncertu Goce Tržan?

Goca Tržan je, nesumljivo, jedna od najpopularnijih pop pevačica na ovim prostorima. Svoju karijeru je gradila na prepoznatljivom glasu i fenomenalnim pop pesmama. Bilo da dolazite na koncert kako biste đuskali uz Bumerang ili Stoperku ili ćete pustiti suzu uz Zagrli i Čujem da za mene pitaš, ovo će biti veče za pamćenje. Goca Tržan vas očekuje uz mnogo pozitivne energije i hitova 23. maja u MTS dvorani, a vi požurite sa kupovinom karata.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.