Ulica otvorenog srca u Beogradu za sve generacije 2018.

децембар 13, 2017
Некатегоризовано

,,Na radost deci“, ,,Nek nas ljubav greje“ samo su neki od prošlogodišnjih slogana jedne od najomiljenijih manifestacija glavnog grada poznate pod imenom Ulica otvorenog srca.

ulica otvorenog srca beograd

Simbolizam i lepota ovog zajedničkog slavlja oslikava se u mnogim porukama i organizovanim aktivnostima i sve to u samom srcu grada, a poslednjih godina i na nekoliko drugih gradskih opština. „Srce otvaraju“ i priređuju radost deci na specijalnim događajima stanovnici Čukarice, Palilule, Rakovice, Surčina, Mladenovca, Obrenovca, Novog Beograda i Savskog venca.

 

Šta nas to čeka svake godine na Ulici otvorenog srca?

 

Druženje i smeh u beogradskom stilu

Ne samo lokalno stanovništvo, a naročito porodice, već i mnogi turisti koji sve više dolaze u Beograd i posle burne noći i odmora u svojim toplim smeštajima u centru ili šire, žele da iskuse autentično lokalno iskustvo. Ulica otvorenog srca je upravo to. Nasmejana lica, porodice na okupu, mir nakon burne noći.

Program se otvara novogodišnjom čestitkom i obraćanjem gradonačelnika. Nakon toga, mali vatromet simbolično označi početak „Ulice otvorenog srca“. Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači Ulice Otvorenog srca, a gosti posle šetnje „Ulicom otvorenog srca“ ulaze u Srpsku kafanu – na tradicionalni svečani ručak. Goste, tradicionalno, služe glumci Ateljea 212.

 

Crveni nosići

Tradicionalno se na Ulici otvorenog srca rado nose crveni nosići koje naravno možete kupiti na licu mesta. Biti vedar i veseo, malo blesav i pomalo rasterećen, makar tih nekoliko sati svakako je odličan momentum za predstojeću godinu i vedrinu u istoj. Tu su i mađioničari da se pobrinu za sveopšti utisak magičnosti, čemu se svakako najmlađi posetioci najviše i raduju. Ali nije zgoreg da se i odrasli malo opuste i prepuste magiji.

 

Humanost

Humanitarni program, koji, od prethodne godine okuplja veliki broj gradskih opština sa zajedničkom idejom da se brojnim akcijama i poduvatima građani uključe u prikupljanje sredstava za najugroženije. Humanitarne programe prate i brojni kulturni programi na više punktova. Novitet su džinovske svetleće DUNDU lutke, koje su posebna atrakcija za sugrađane i turiste.

Osnovno obeležje „Ulice otvorenog srca“ su već spomenuti crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

 

ulica otvorenog srca beograd

Humanitarna akcija ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ posvećena je ciljano organizacijama kojima najviše treba naša pomoć.

Zato, obucite svoju najcrveniju odeću, stavite crveni nos na radost deci i pridružite se Ulici otvorenog srca! Na taj način simbolično se šalju poruke ljubavi i solidarnosti, sa željom da sva deca kojoj je neophodna pomoć, zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.

 

Kuvano vino, rakija i slatkiši

Naravno, prvi januar je jek zime, i mada prethodnih godina nismo imali toliko baš hladne dane, svakako prija ugrejati se uz tradicionalno kuvano vino ili rakiju. Svakako ovo nije baš za najmlađe. Za njih su tu beskrajni izbori slatkiša, liciderskih srca, lizalica, kolača i bombona.

 

Horovi i muzika

Bez premca su predivni horovi na svakom ćošku koji donose božanstvene melodije ne samo duž ulice otvorenog srca već i do okolnih kutaka odjekujući svojom lepotom i snagom. Mnogi bendovi, umetnici i solisti se takođe priključuju aktivnostima stvarajući pravo muzičko putovanje za svačiji ukus. Posebno mesto zauzimaju dečji horovi i ansambli, vokalni ansambli, a capella horovi i omiljeni gradski bendovi. Tu su i glumci i voditelji koje znamo i pratimo putem malih ekrana.

ulica otvorenog srca beograd

Centralne lokacije i druge opštine

Program Ulice otvorenog srca obuhvata centralne lokacije, pri čemu svaka ima svoj deo programa i specifikum pa možete pratiti i birati koji vam je bliži ili više po volji. One su:

  • PJACETA ATELJEA 212
  • SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD
  • SKADARLIJA, SCENA KUĆA ĐURE JAKŠIĆA
  • DOM JEVREMA GRUJIĆA(SVETOGORSKA 17)

Pored toga, kao što smo spomenuli, tu su i nove lokacije po gradu, pri čemu svi programi u vancentralnim opštinama počinju u 11 časova, dok centralna manifestacija počinje u 12 časova.

belano apartmani stan na dan

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.