Top 7 najboljih škola za ruski jezik u Beogradu po našoj preporuci

август 26, 2022

Po zvaničnim statistikama, ruski jezik na svetu govori više od 500 miliona ljudi i ta brojka konstantno raste. Ruski jezik je jedan od šest zvaničnih jezika Ujedinjenih nacija, a krajem prošlog veka proglašen je za 4. najuticajniji jezik u svetu.

Kako smo sada svedoci pomeranja težišta moći i uticaja u svetu, nije na odmet znati i sporazumevati se i na ruskom jeziku.

Ruski jezik poslednjih nekoliko godina ponovo postaje veoma popularan kod nas. Sa dolaskom ruskih firmi i sve većim usmeravanjem poslovanja ka našem tržištu, raste i potreba za znanjem ruskog jezika pri zaposlenju.

Viševekovna kulturološka i jezička povezanost i srodnost umnogome doprinose lakšem učenju ruskog jezika, ali je veoma bitno i da izaberete dobru školu, gde će vam kvalifikovani naučni kadar pomoći da savladate početne prepreke ili pak unapredite prethodno stečeno osnovno poznavanje jezika.

Ovo je lista najbolje ocenjenih škola ruskog jezika u Beogradu. Kako se nalaze u različitim delovima grada, a vi ste smešteni u nekom od brojnih apartmana agencije za izdavanje Belano, možete se opredeliti za neku od njih i prema vašoj lokaciji.

Ru-Slovo

Ovo je škola ruskog jezika, književnosti i kulture. Iskusni profesori zajedno sa gostujućim predavačima i lektorima vode kurseve ruskog jezika – početni, srednji i viši nivo. Često organizuju predavanja iz književnosti, publicistike i kulture savremene Rusije. Visoko kvalifikovani nastavni kadar trudi se da ruski jezik predstavi svojim učenicima u punom sjaju, kao savremeni evropski jezik, koji je primenljiv u svim sferama delatnosti, pre svega kao poslovni jezik budućnosti.

Nastava se u velikoj meri odvija na ruskom jeziku, ali je prilagođena potrebama polaznika i njihovom nivou znanja. Savremenim pristupima i korišćenjem moderne opreme u nastavi predavači se trude da motivišu svoje učenike da što lakše i brže savladaju ruski jezik, preko predavanja, filmskih večeri, literature i časopisa o kulturi Rusije.

Ovi kursevi su efikasna priprema za ispit u Ruskom domu, na osnovu kojeg se može dobiti sertifikat Državnog instituta ruskog jezika „Puškin“ iz Moskve, koji je priznat i od strane Saveta Evrope.

Mogi

Škola stranih jezika Mogi postoji već 17 godina i predstavlja jednu od najinovativnijih škola stranih jezika u Srbiji. Mogi je pionir u brojnim inovacijama koje su vremenom postale standardna ponuda većine škola u Srbiji. Tokom svog dugog postojanja razvili su formulu brzog i jednostavnog učenja stranih jezika. Učenje stranih jezika unapređenom Mogi metodom – bez gramatike i pomoću mapa uma, pokazalo se kao najbrži i najuspešniji način za učenje stranih jezika.

Predavači su posvećeni svojim polaznicima i imaju za prvi cilj brzo progovaranje ruskog jezika. Kursevi su organizovani po malim grupama, sa polaznicima istog nivoa znanja, ali je učenje usmereno ka uspehu svakog pojedinačnog polaznika. Postoji i mogućnost individualne nastave, gde časove prilagođavate svom tempu i vremenu,te tako maksimalno iskoristite svoje potencijale. Takođe, na individualnim časovima možete kombinovati opšti i poslovni kurs, pa svoje znanje ruskog jezika brže implementirati.

Liber

Studio za učenje stranih jezika Liber postoji već više od 15 godina i čine je profesori sa dugogodišnjim iskustvom u predavanju stranih jezika. Prate savremene tokove nastave, tako da kursevi mogu biti organizovani u vidu časova sa malim grupama, gde su svi polaznici na istom nivou znanja jezika, a postoje i poluindividualni i individualni časovi. U nastavi se primenjuju razni multimedijalni sadržaji, a svaki polaznik ima pripremljen udžbenik i audio zapis, pomoću kojeg može i kod kuće da rekapitulira stečeno znanje na časovima.

Na kraju svakog kursa, polaznici polažu test i dobijaju sertifikat o završenom kursu na srpskom i ruskom jeziku. Kursevi mogu biti dobra priprema za polaganje ispita u sertifikovanim institucijama za sticanje međunarodnih diploma. 

Kontext

Centar za strane jezike Kontext osnovan je pre više od 20 godina sa ciljem da svojim polaznicima i saradnicima omogući učenje i podučavanje jezika, prevođenje, umetničko izražavanje, kao i da strani jezik postane deo svakodnevne kulture i da zadovolji komunikativne i delatne potrebe.

Kontextov tim čini 40 predavača mnogih stranih jezika, među kojima su i vrsni stručnjaci za ruski jezik. Osim podučavanja, bave se i pripremama za polaganje međunarodnih ispita.

Njihove učionice naći ćete u Beogradu, Grockoj, Smederevskoj Palanci i Valjevu, u kojima je kurseve uspešno završilo preko 20 hiljada polaznika.

Berlitz

Ovaj centar za strane jezike prvi put je otvoren u Srbiji davne 1914. godine. Sedište je bilo na Terazijama, a dolazili su eminentni profesori iz inostranstva da budu predavači zainteresovanim polaznicima. Nova škola otvara se ponovo nakon 70 godina, a sada Berlitz ima prostorije za učenje na Vračaru, Novom Beogradu, Banovom brdu i Dedinju.

Berlitz škole karakteristične su po primeni istoimene metode u učenju stranih jezika: akcenat je na jedinstvenom, ciljanom pristupu svakom pojedinačnom polazniku, a strani jezik predstavljen je u kontekstu stvarnih životnih situacija, te širenju vokabulara i aktivnoj primeni gramatike u konverzaciji. Posvećeni predavači kontinuirano prate vaš napredak, a na kraju kursa dobija se sertifikat.

MLingua

Kursevi ruskog jezika u školi stranih jezika MLingua namenjeni su svima koji žele da nauče da se sporazumevaju na ruskom jeziku, bilo da se spremaju za studije na nekom od renomiranih univerziteta u Rusiji ili onima kojima je znanje ruskog jezika potrebno zbog posla, radi uspostavljanja ili održavanja saradnje sa ruskim firmama. Polaznici lako i brzo savladavaju i usvajaju nova znanja, jer se predavači uvek trude da časovi budu kreativni, zabavni i dinamični. Posvećuju značajan deo nastave konverzaciji na ruskom jeziku, čime svoje polaznike teraju da aktivno koriste stečena znanja u teoriji.

Smiley

Škola stranih jezika Smiley postoji već 13 godina i svoju reputaciju je izgradila uvodeći nove metode učenja na svojim kursevima. Iskusni predavači koriste inovativne pristupe u nastavi kako bi njihovi korisnici uspešno i sa lakoćom usvajali nova znanja. Visoko kvalifikovani stručni kadar konstantno se usavršava pohađajući brojne internacionalne seminare, dok na časovima podstiču svoje polaznike na aktivnu konverzaciju na stranim jezicima.

Osim kurseva ruskog jezika za decu i odrasle, nude i intenzivne i kurseve poslovnog ruskog jezika.

Ukoliko dolazite u Beograd kako bi učili ruski jezik, a potreban vam je smeštaj, kontaktirajte Belano apartmane koji u svojoj ponudi imaju preko 250 apartmana na svim lokacijama u gradu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.