Tiga za Novu godinu u Hangaru u Luci Beograd u okviru Central Dance Event festivala

октобар 15, 2019
Tiga za Novu godinu u Hangaru u Luci Beograd u okviru Central Dance Event festivala

Kanadski hitmejker, autentični di-džej i harizmatični vokalista, Tiga, koji već decenijama dominira plesnim podijumima širom sveta, nastupiće u novogodišnjoj noći, u Hangaru u Luci Beograd, u okviru Central Dance Event festivala.

Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za novogodišnju noć je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 1190 dinara za parter i 1690 dinara za VIP zonu. U prodaji su kompleti za ceo Central Dance Event festival, po ceni od 2790 dinara za parter i 3790 dinara za VIP.

Tiga je jedna od najfascinantnijih ličnosti svetske elektronske scene i personifikacija muzičke evolucije, sa neprevaziđenim rezimeom koji uključuje: tri solo albuma „Sexor“, „Ciao“, i „No Fantasy Required“; himne elektronske muzike i mega hitove poput Sunglasses at Night, Pleasure from the Bass, You Gonna Want me, Hot In Herre, Ocean Drive, Louder Than A Bomb, Bugatti, koji su mu obezbedili planetarnu slavu; kao i brojne kolaborativne projekte – u koje spadaju i njegova dela sa Zombie Nation pod ZZT alijasom.

Armija saradnika, remiksera i onih čije se trake remiksuju ukazuju na Tigin širok i maestralno vešt pristup muzici. Od Alter Ego i Azari & III preko Duke Dumont i Depeche Mode, Telepopmusik i LCD Soundsystem; od Matthew Dear, the xx, Jamie Lidell, Fever Ray, do Moby-ja, preko Zombie Nation i Zdar, Phillipe; Paranoid London, Pusha T, Pet Shop Boys, Peaches, Scissor Sister, Coldcut, The Killers, Gossip i Justice… lista se nastavlja i nastavlja.

On je neko kome su muzički heroji Prince i David Bowie, ko je više od četvrt veka u muzičkoj industriji, a i dalje sarađuje isključivo sa prijateljima, ko stavom, izgledom i energijom i dalje privlači svu pažnju gde god se pojavi.

Već u detinjstvu, Tiga je imao priliku da uz svoje roditelje hipike živi na indijskom ostrvu Goa, poznatom po burnim trens žurkama. Kada se 1990. vratio u Montreal, počeo je sa organizovanjem prvih žurki po kanadskim klubovima, da bi četiri godine kasnije otvorio i prodavnicu ploča DNA, premijerni butik elektronske muzike.

.

Izdavačku kuću Turbo Recordings, jedan od svojih zaštitnih simbola, koja je i dalje jedna od najuticajnijih, pokreće 1998. godine zajedno sa kolegom Mark-om Dillon-om. Deset godina nakon prvog nastupa i posle dve godine vođenja pomenute etikete, dolazi na red i njegovo izdanje Mixed Emotions, dupli CD miks na kojem se tada među mnogima pojavljuju i dobro poznata imena kao što su Adam Beyer, DJ Hell, Steve Bug, Anthony Rother i Umek.

Do prave prekretnice dolazi godinu dana posle kada Tiga počinje saradnju sa finskim producentom Jori-jem Hulkkonen-om. Njih dvojica zajedno produciraju obradu pesme Sunglasses At Night, iz 1983. godine koju izvodi montrealski pop pevač Corey Heart. Pod imenom Tiga and Zyntherius, 2001. godine njihov singl postaje hit globalnih razmera.

Sledeće godine Tiga snima dva famozna miks izdanja American Gigolo i DJ Kicks koja ga etabliraju kao jednog od najtraženijih disk-džokeja sve popularnije elektroclash scene. Tada izlazi i novi instant hit za Tigu, njegova obrada pesme Hot In Herre, koju u originalu potpisuje američki reper Nelly.

Tigino pevanje, kao i sve zapaženiji modni stil, prave apsolutnu zvezdu od njega, a on nastavlja da pogađa u samu srž novonastale scene, te tako izdaje Louder Than Bomb i Pleasure From The Bass 2004. godine.

Na red dolazi i sad već proslavljeni album „Sexor“ iz decembra 2005. godine, koji donosi saradnju i sa grupom Soulwax, kao i sa Jake-om Shears-om iz Scissor Sisters na hit singlu You Gonna Want Me.

Kada je Tiga izbacio Bugatti, svet je stao. Njegova traka pronašla je put do mnogih plesnih podijuma 2014. godine i pokazala se kao jedna od najvećih numera ovog poznatog producenta.

Sa poslednjeg albuma „No Fantasy Required“, se izdvojio singl Plush. A narednu godinu obeležila je hipnotišuća traka Woke, koju je remiksovao i Jamie Jones, kao i masivni hit Stay Cool.

Tiga i dalje traga za izazovima i uzbuđenjima kreativnog stvaranja, zaključan unutar gruva u svom svetu, kopajući duboko i ponovo stvarajući taj osećaj prve zaljubljenosti u muziku – nešto što ga spaja sa mladim rejverima i inspiriše isti žar koji je on osetio godinama unazad.

FB event https://www.facebook.com/events/2218311401794285/

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.