Televizori na akciji – stvarni popust ili marketing?

децембар 23, 2023
belano_Televizori akcija

Često mnogi kupci imaju osećaj da su prevareni, kada vide da piše da su televizori na akcii ili generalno ako stoji da je popust toliko i toliko procenata, a posle toga uvide da zapravo cena i nije toliko snižena. Međutim, treba imati na umu i to da na tržištu postoje kompanije koje i te kako vode računa o tome da kada napišu da je neki proizvod na akciji, to zaista i bude prava akcija, u smislu da će kupci zaista imati osećaj da su uštedeli određenu svotu novca.

Sledeće pitanje koje se postavlja, a koje je i sasvim očekivano i sasvim logično jeste da li kada piše televizori akcija znači da su to proizvodi koji su upitnog kvaliteta? Mnogobrojni trgovci vrlo rado odgovaraju na ovu nedoumicu kupaca i navode da to što je neki proizvod na akciji, uopšte ne znači da je njegov kvalitet upitan, već naprotiv da je trgovina imala određene povoljnosti prilikom kupovine tog proizvoda na veliko i da sada želi svojim kupcima da priušti mogućnost da kupe proizvod koji žele po relativno pristupačnoj ceni.

Zašto kupovati televizore na akciji?

Čak i ako imate sasvim dovoljno novca, nije nikada loše da pokušate da uštedite. U tome vam mogu pomoći trgovine, koje neretko ističu natpise televizori akcija, trudeći se da privole nove mušterije da kod njih kupuju, a da istovremeno zadrže one stare. U većini trgovina, koje vode računa o svojim kupcima ta akcija znači da je određeni proizvod na popustu, a često je ta cena vrlo pristupačna.

Nemojte se pitati da li natpis televizori akcija znači da je u pitanju televizijski prijemnik lošijeg kvaliteta, jer to u većini slučajeva nije. Naime, zahvaljujući dobroj nabavnoj ceni, te želji da dobiju što više kupaca i generalno da rasprodaju ono što imaju u magacinu, mnoge trgovine se trude da organizuju akcije i da svojim kupcima ponude cene televizijskih prijemnika, koje su i više nego pristupačne.

U većini slučajeva se natpis televizori akcija odnosi na starije modele televizijskih prijemnika, a osnovni cilj koji u tom slučaju određena trgovina ima jeste da napravi prostor za modele koji su novijeg datuma. Naravno da to uopšte ne znači da je televizijski prijemnik koji je na akciji lošijeg kvaliteta, već prosto da su se posle njega pojavili neki novi modeli, koji su skuplji.

Da li su televizori na akciji lošijeg kvaliteta?

Pitanje koje mnogi kupci vrlo često postavljaju kada vide natpis televizori akcija jeste da li su u pitanju uređaji čiji kvalitet je lošiji od standardnog, odnosno da li možda postoji neka greška koja će se vremenom ispoljiti.

Ukoliko pitate poštene trgovce o tome, dobićete odgovor da uopšte ne znači da su televizori koji su u tom momentu na akciji lošijeg kvaliteta, već će vam objasniti da trgovine to rade iz nekoliko razloga. Prvi razlog jeste što možda imaju na lageru veliki broj televizijskih prijemnika, koje je potrebno rasprodati, a nabavna cena im dozvoljava da istaknu natpis televizori akcija. Sa druge strane, ima i onih trgovina koje se na akcijske cene televizijskih prijemnika odlučuju onda kada su nabavile televizore novijeg datuma, odnosno novije modele, te jednostavno žele starije da rasprodaju.

U određenim trgovinama se i televizori i mnogi drugi uređaji na akciju stavljaju kada postoje ne tako povoljni garancijski uslovi, odnosno kada postoji ograničenja koja se odnose na garantni period i na eventualne popravke.

Upravo zato što postoje vrlo različiti razlozi za to da neka trgovina istakne natpis televizori akcija, preporučuje se pre kupovine detaljno pribaviti informacije o tome zbog čega je određeni televizijski prijemnik na akciji, te da li možda postoje neki skriveni troškovi, odnosno koliki je garantni period, kao i mnoge druge informacije koje će vam značiti prilikom odabira.

Napominjemo još jednom da se u većini slučajeva natpis televizori akcija može naći pored televizijskih prijemnika koji su sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta, ali jednostavno određena trgovina ima na lageru veliki broj takvih uređaja, a potrebno je da napravi mesta za neke novije modele. Svakako, da biste bili sigurni da li je određeni televizijski prijemnik kvalitetan ili ne, odnosno da li bi trebalo da ga kupite ili ne, preporučuje se da na vreme pribavite sve potrebne informacije kako u konkretnoj trgovini, tako isto i na internetu, jer ćete jedino tako moći sebe kao kupca da zaštitite od eventualnih prevara.

Kako odabrati najbolje televizor?

Da biste mogli da odaberete televizijski prijemnik, u čijem korišćenju ćete moći da uživate dugi niz godina, preporučuje se ne samo da gledate to da li postoji natpis televizor i akcija ili ne, već i da gledate performanse određenog uređaja.

Dobro je poznato da na tržištu postoji izuzetno veliki broj modela i vrsta, pa je u tom smislu vrlo važno najpre da razmotrite to koliko novca imate na raspolaganju, a zatim i da odredite gde ćete određeni televizijski prijemnik da postavite u svom domu. Na osnovu svega toga će vam biti mnogo lakše da odlučite da li ćete čekati da određena trgovina istakne natpis televizori akcija ili ćete poći i odmah kupiti televizijski prijemnik koji želite.

Najčešći tip televizijskog prijemnika koji se može sresti na tržištu su LCD televizori, koji su poznati po brojnim modelima, a karakteriše ih vrlo moderan dizajn i cena koja je u većini slučajeva pristupačna. U pitanju su televizijski prijemnici koje karakteriše i čista slika, a upravo takvi uređaji često imaju uz sebe natpis televizori akcija, prosto zato što neprekidno izlaze novi i novi modeli.

Mogu se naći na tržištu i LED televizori, koji su zapravo određena vrsta LCD televizora, a postoje i OLED i QLED televizori. Koji ćete od svih njih odabrati u velikoj meri ne zavisi samo od toga koliki budžet imate na raspolaganju, nego i od toga koliko često ćete koristiti određeni televizijski prijemnik, te koliko prostora imate za njegovu montažu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.