STAND UP U BEOGRADU: NAJBOLJI KOMIČARI PO MIŠLJENJU PUBLIKE

STAND UP U BEOGRADU: NAJBOLJI KOMIČARI PO MIŠLJENJU PUBLIKE

април 13, 2023

„Dan bez smeha je izgubljen dan“ – govorio je čuveni komičar i zvezda nemih filmova Čarli Čaplin, zato je vreme da posetite stand up komediju.

NASTANAK STAND UP KOMEDIJE

Stand up komedija nastala je u Americi sredinom 19. veka.  Po nekim istraživanjima nakon toga prelazi u Veliku Britaniju odakle se proširila Evropom , i na kraju krajeva našla svoje mesto u celom svetu. Po nekim istraživanjima „osnivač“ savremene bio je  Bob Houpe britansko – američki komičar. On se svojim radom zalaganjem tudio da ovaj zanimljivi scenski pristup publici postane popularan. Što se tiče balkanske scene, srca publike još davne 1984. godine osvojila je kultna „Audicija“. A nakon audicije  stand – up komedija zauzima sve više mesta u srcima publike ismejavajući svakodnevnicu, i društveno političku situaciju.

ŠTA JE STAND UP KOMEDIJA?

Scenski nastup u kojoj komičar nastupa pred publikom obraćajući im se direktno. Stand up nastup se sastoji najčešće od monologa koji je sastavljen od kratkih humorističnih priča prezetnovanih  kroz glumu i imitaciju.

Mesta na kojima se izvodi stand up su raznovrsna, pored pozorišta, sve popularnija mesta za izvođenje su kafići, restorani, klubovi, barovi, a ponekad i ulica. Važno je imati živu publiku koja će imati interakciju sa izvođačem i mesto postaje najmanje bitno.

Beograd nudi svakodnevno veliki broj nastupa raznih stendapera jer je „stand up“ komedija među Beograđanima postala potpuni hit.

BEN AKIBA STAND UP KLUB

Najpopularnije mesto u Beogradu u kom gotovo svakodnevno možete pratiti nastupe najboljih stand up komičara u regionu je svakako Ben Akiba. Mali ušuškani stand up klub u Savamaloj. Pored izuzetnih nastupa nude Vam i u nastavku večeri provod u vidu žurki, a za ljubitelje koktela ovo će biti „win win“ mesto zagarantovanog provoda.

Ako nikada nista posetili stand up nastup, savetujemo Vam da obavezno odete na jedan u najkraćem roku, jer će ovi popularni izlasci brzo postati Vam omiljeni provod za društvo ili zabavu. A ukoliko dolazite u Beograd da slušate i gledate nastup Vašeg omiljenog komičara, mi Vam možemo ponuditi komforan, lep, ušuškan smeštaj na teritoriji celog Beograda, a naročito u blizini Ben Akibe.  Našu ponudu stanova na dan pogledajte na belano.rs

 NAJBOLJI STAND UP KOMIČARI PO MIŠLJENJU PUBLIKE

SRĐAN OLMAN

Jedan od najomiljenijih komičara na ovim prostorima svakako je ovaj simpatični momak iz Subotice. Pre nego što je ušao u svet komedije bavio se profesionalno novinarstvom. Nakon toga prijavljuje se za emisiju „Najbolji komičar“ koja se emitovala na Happy televiziji gde odnosi pobedu. Međutim širokoj javnosti postaje prepoznatljiv tek nakon pojavljivanja u Pinkovom tv formatu „Audicija“. Od tad Srđanova karijera komičara kreće vrtoglavom putanjom i on postaje jedan od najtraženijih među svojim kolegama. Njegove nastupe često možete pratiti širom regiona, pa i Evrope, a imao je i nastupe u Kanadi.  Na sreću Beograđana u Ben Akibi je i po nekoliko puta mesečno.

SRĐAN JOVANOVIĆ

Nazivaju ga i prvim stand up komičarom. Osim toga Srđan je glumac i voditelj „Mentalnog razgibavanja“, kao i sinhronizator crtanih filmova i serija. U prilog tome da je Srđan najbolji stand up komičar govore mnogobrojne nagrade koje je osvajao na različitim festivalima komedije. Obzirom na broj njegovih interesovanja i angažmana možete njegov rad pratiti na mnogo načina, a ukoliko želite pogledati njegov nastup potražite brzo prvi termin za njegov „show“ jer se sve ulaznice rezervišu u rekordnom roku.

FILIP UGRENOVIĆ

Isti među jednakima, ovaj šarmantni mladić brzinom svetlosti je kupio pažnju među beogradskom publikom. Filipa ste osim na mnogim radio stanicama mogli pratiti kroz razne TV formate, dok je publici postao najsimpatičniji kroz saradnju i učeće u šou programu „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.  Pored toga što su Filipovi stand up nastupi popunjeni do poslednjeg mesta,  zbog izuzetno zanimljivih tekstova, kada odete na prvi nastup, shvatićete da je on jedan od najboljih improvizatora koje nudi domaća scena. Naravno Ben Akba klub je to prepoznao pa je za Filipa rezervisan veliki broj datuma na mesečnom nivou kada se možete uveriti u naše reči.

ANDRIJA DABANOVIĆ

Podgoričanin koji je osvojio brzinom svetlosti srca publike sve češće ima svoje mesto kad su beogradski stand up nastupi u pitanju. Andrija je pored Beograda postao popularan širom regiona jer je na najsimpatičniji način publici iskreno ispričao sve o svom odrastanju i odnosu sa porodicom. Pored diploma dva fakulteta Andrija se može pohvaliti i da je umetnički direktor i producent festivala „Opuč“ koji se održava u Podgorici. Jedan od retkih koji javno na najsimpatičniji način bez ustručavanja govori o problemima zavisnosti koje je prevazišao. Pa ako do sad niste imali priliku da pogledate njegov spaktakularan autorski nastup, mi Vam savetujemo da pratite raspored jer ga u Beogradu ima sve češće u svojoj ponudi. Uverite se zašto je baš on zauzeo tako visoku poziciju u srcima ljubitelja domaćeg  „stand up– a“.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.