STAN NA DAN U ZEMUNSKIM KAPIJAMA – ZAŠTO DA NE?

новембар 25, 2020

Zemunske kapije su jedan od najnovijih i najperspektivnijih stambenih kompleksa u čitavoj prestonici Srbije, zato nam se čini kao zanimljiva ideja da se baš tamo iznajmi komforni stan na dan. Moderno okruženje, garantovano parking mesto, kao i lagana komunikacija sa ostalim delovima Beograda predstavljaju dodatne prednosti.

LOKACIJA I POVEZANOST

Naselje Zemunske kapije je odlično povezano sa starim delom Zemuna i Gardošem ulicom Cara Dušana, koja se nastavlja na široki Bulevar Nikole Tesle i obezbeđuje laku komunikaciju sa Novim Beogradom, sve do tržnog centra Ušće. Dalje, preko Brankovog mosta stiže se u stari deo Beograda, do Kalemegdanske tvrđave, Beograda na vodi, Savamale, Dorćola i Terazija…

Do Zemunskih kapija se lako dolazi i zbog blizine mosta Mihajlo Pupin i moderne saobraćajnice koja ga spaja sa autoputem za Novi Sad, kao i sa autoputem Zagreb – Beograd – Niš. Dakle, bez obzira sa koje strane dolazite u posetu Beogradu, lako ćete stići do ekskluzivnog naselja gde se možete komforno i lepo smestiti u jednom od stanova ili apartmana koje nudi Belano.

Namera nam je da u ovom tekstu predstavimo jedan izuzetan studio za dvoje. Studio kao stvoren za romantične trenutke ili uzbudljivo druženje, okružen zelenim površinama i rekom Dunav koja se nalazi veoma blizu.  Ali krenimo redom.

ZEMUN

Zemun je jedno od najstarijih naselja u ovom delu Evrope, a prvi tragovi civilizacije na čitavoj teritoriji Beograda otkriveni su baš na Gardošu i danas najpopularnijem delu ove velike beogradske opštine. Ime naselja nastalo je od slovenske reči „zemlin“ – zemljani grad, verovatno zbog velikog broja zemunica u kojima su živeli njegovi prvi  žitelji.

Za Zemun mnogi kažu da je “grad u gradu”. Zaista, stari deo Zemuna je turistička duša Beograda sa jedinstvenom, skoro umetničkom atmosferom. Šetati  Zemunom znači poći kroz šarenu istorijsku priču o kaldrmi, dunavskom keju, alasima, ušorenim ulicama i porodičnim kućama koje mirišu naprohujala vremena. Skoro neprimetni, ali ipak prisutni moderni dodaci, pomažu posetiocu da opušteno šetajući zemunskim sokacima, ustvari švrlja kroz vekove. Obilazak Zemuna, ovog izuzetnog dela Beograda, posebno je iskustvo koje se mora videti i doživeti.

ATRAKCIJE ZEMUNA

Najinteresantnije atrakcije Zemuna, osim izuzetno zanimljive arhitekture starih porodičnih zgrada bogatih trgovačkih i brodarskih porodica predstavljaju sledeće znamenitosti.

Zemunski ili Dunavski kej, danas jedno od najpopularnijih i najdužih šetališta Beograda, izgrađen je radi odbrane od visokih voda Dunava. Pošto je velika reka često bila ćudljiva, izgrađen je utvrđen nasip krajem XIX veka. Od tada kej postaje šarmantna promenada Zemuna. Kasnije je nivo nasipa povišen, a u posleratnom periodu uređena je obala i zelene površine sve do hotela „Jugoslavija“.

Sa nastavkom izgradnje Novog Beograda, kej se povezao sa levom obalom Save, sve do Ušča i Brankovog mosta. Danas je to epicentar zabave Zemunaca i njihovih gostiju, sa mnoštvom restorana, kafea i drugih zabavnih sadržaja. Dunavskim kejom prolazi biciklistička staza kojom se može stići do SC 25. maj (ispod Kalemegdana) ili čak do Ade Ciganlije. Za to je potrebno preći reku Savu vozeći bicikl preko Brankovog mosta, što je jako lep doživljaj i pravo zadovoljstvo ljubiteljima biciklizma.

Na uzvišenju Gardoš, odakle se pruža najlepši pogled na Zemun i Beograd, podignuta je Milenijumska kula, na ruševinama srednjovekovne tvrđave, od koje je jako malo sačuvano. Kulu su projektovale mađarske arhitekte, kao mešavinu istorijskih arhitektonskih stilova, sa naglašenim romanskim detaljima.

Gradnja kule je završena 1896. godine, da bi se obeležila hiljadugodišnjica boravka Ugara u Panoniji, zato je kula nazvana Milenijumska. Mađari su u Budimpešti podigli najmonumentalniju kulu, a još četiri slične su sazidali u četiri grada, na krajnjim granicama svoje tadašnje države, mežu kojima je bio i Zemun.

VELIKO RATNO OSTRVO

Odmah preko puta Dunavskog keja, tokom letnjih meseci pontonskim mostom povezano sa njim, nalazi se Veliko ratno ostrvo.Velika ada, koja je bila prva odbranaBeogradske tvrđave u mnogim sukobima (odatle ostrvu ime) nalazi se na mestu gde se Sava uliva u Dunav. Na ovom ostrvu živi i gnezdi se veliki broj ptica močvarica zaštićenih međunarodnim zakonima i ugovorima, pa je Ratno ostrvo odavno proglašeno za prirodni rezetvat.

Osim što mogu da uživaju u pogledu na Veliko ratno ostrvo, posetioci Zemuna mogu i da ga istraže i zabave se na njemu, budući da se na severnom delu ade nalazi plaža Lido, jedno od najatraktivnijih letnjih izletišta Beograda.

MADLENIANUM

U centru Zemuna nalazi se i poznato pozorište Madlenianum.To je jedna od najvažnijih kulturnih ustanova u Beogradu i jedna od najlepših modernijih građevina u Zemunu. Dizajn Madlenijanuma pleni elegancijom karakterističnom za zgrade opere ili teatra.

Reč je oprivatnoj operi i pozorištu, kompaniji koje je osnovala Madlena Cepter, po kojoj je pozorište i dobilo ime. Pošto je pod pokroviteljstvom veoma uspešne kompanije Zepter, pozorište se ne izdržava samo od sopstvenih prihoda pa veoma često priređuje humanitarne predstave, prikazuje alternativna dela i organizuje gostovanja inostranih umetnika.

RESTORAN ŠARAN

Veoma blizu ulice Glavne i Madlenijanuma, u podnožju Gardoš kule, nalazi se restoran Šaran,  jedan od najpoznatijih restorana na zemunskom keju. Svi su barem čuli za restoran Šaran, koji je spoj jedinstvenog ambijenta i kvalitetne ponude. Savršen za porodične ili poslovne ručkove, restoran osim izvrsne ponude rečne ribe ima i mnogo drugih specijaliteta na meniju, uz zvuke tamburica.

ZEMUNSKE KAPIJE

A u samom srcu tog i takvog Zemuna, na prostoru  bivše vojne kasarne „Aleksa Dundić“ niklo je moderno naselje Zemunske kapije, u kome je moguće veoma povoljno iznajmiti stan na dan i uživati u privatnosti i udobnom komforu.

Omeđene ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića, izrasle su Zemunske kapije,  moderni stambeno – poslovni kompleks sa stanovima različitih struktura, od jednosobnih do četvorosobnih. U podzemnim etažama, kao i oko zgrada predviđena su mesta za parking, tako da gosti koji dolaze sopstvenim prevozom ne treba da brinu. 

Zemunske kapije okružene su bogatim zelenilom čak tri gradska parka, dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je pešačka zona sa puno zanimljivih sadržaja, poput restorana, kafića, radnji i suvenirnica.

Kao što smo na početku teksta napisali, naselje Zemunske kapije je odlično povezano sa drugim delovima Zemuna i Beograda. Ako gosti ne žele da koriste sopstveni prevoz, mogu se poslužiti mnogim linijama gradskog prevoza. Najvažnije linije su: 17 / Konjarnik – Zemun, Gornji grad; 45 / Novi Beograd, Blok 44 – Zemun, Novi grad; 73 / Novi Beograd, Blok 45 – Batajnica, železnička stanica; 83 / Crveni krst – Zemun, Bačka; 84 / Zeleni venac – Nova Galenika; 703 / Zemun, Kej Oslobođenja – Ugrinovci; 704 / Zeleni venac – Zemun polje; 706 / Zeleni venac – Batajnica;    707 / Zeleni venac – Zemun polje;

U nastavku teksta, koncentrisaćemo se na luksuzni studio za dvoje u Zemunskim kapijama.

ZEMUNSKE KAPIJE, STUDIO, ZEMUN 36M2

Apartman studio Zemunske kapije se nalazi u najlepšem kompleksu u Zemunu. Novoizgrađeni kompleks je stambeno-poslovni, pa se unutar kompleksa može naći sve što je gostima potrebno. U samoj zgradi su market Shop & Go, apoteka, moderno uređen kafićPlacer, sa „najboljom kafom u kraju“, kako tvrde redovni gosti. U blizini je i restoran Bistro Gate, čiji je jelovnik prilagođen mladim poslovnim ljudima kao i onima koji umeju da uživaju u kvalitetno spremljenim jelima.

Apartman Zemunske kapije je po strukturi studio (sve u jednom prostoru), površine 36m2, sa veoma funkcionalnim rasporedom i zasebnim, odlično uređenim kupatilom. Opremljen je potpuno novim, luksuznim i komfornim nameštajem. Studio ima malu terasu i puno dnevne svetlosti, koju uveče menja lepo uklopljeno ambijentalno osvetljenje.

Potpuno nova kuhinja je opremljena neophodnom belom tehnikom, kao i mnogim potrebnim kuhinjskim aparatima.

Apartman je pokriven WIFI signalom, sa ultra brzim internetom, a na Smart TV-u, moguće je gledati preko 500 kanala.

Adresa (Address): ZEMUN, Šumadijska 19.11080 Zemun Nadamo se da smo uspeli da dočaramo šarm Zemuna i lepotu i udobnost apartmana o kome smo pisali.Važno je napomenuti da Belano u ponudi ima još dosta kvalitetnih stanova i apartmana u Zemunu, kao i širom Beograda.Za sve informacije u vezi izdavanja stan na dan javite nam se. Belano je adresa za najkvalitetniji stan na dan smeštaj u Beograd !

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.