ŠTA SVE TREBA IMATI U VIDU AKO PLANIRATE PUTOVANJE U BEOGRAD AUTOMOBILOM

јун 28, 2023

Beograd je grad koji svake godine poseti sve veći broj turista iz celog sveta. Beograd je zaista nije jednostavno obići ukoliko nemate automobil, pa se veliki broj turista odlučuje da u Beograd putuje kolima.  Evo korisnih saveta koji će Vam značiti ukoliko planitrate putovanje u Beograd automobilom.

PRTLJAŽNIK AUTOMOBILA

Pre početka pakovanja važno je da proverite koliko imate prostora u prtljažniku. Ako Vam nije baš veliki prostor u gepeku, razmislite o prtljagu koji se montira na krov automobila na taj način ćete povećati kapacitet za sve što biste poneli.

PAKOVANJE:

Pre nego što krenete da se pakujete napravite plan putovanja, istražite šta želite posetiti i kojim aktivnostima se želite baviti. Korisno je da proverite vremensku prognozu za period boravka kako bi znali tačno šta treba da ponesete.

 1. Spisak stvari za poneti – Kako bi poneli sve što će Vam biti potrebno od odeće, obuće i ostale opreme, korisno je da napravite spisak. Spisak stvari za putovanje će Vam omogućiti da kada krenete štiklirate sve što ste spakovali u kofer, na taj način  ćete izbeći potencionalno zaboravljanje nekog komada.
 2. Odeća i obuća  –  Beograd će Vam ponuditi izuzetno veliki broj aktivnosti, pa ako planirate da šetate i obilazite grad, obavezno odaberite udobnu odeću i obuzću, uz to prema vremenskoj prognozi odlučite trebali vam laganija ili toplija odeća. U letnjim mesecima Beograd ima veliki broj kupališta i bazena, pa će Vam biti potreban i kupaći kostim. Pored toga kupaći će Vam biti korisna stvar čak i ako nije baš najbolje vreme, jer Beograd nudi impozantan broj spa centara.
 3. Higijenski proizvodi – Ponesite osnovne higijenske proizvode poput četkice za zube i paste. Određene kozmetičke proizvode, ili ako koristite neki specijaln sapun, šampon, regenerator za kosu, …
 4. Ostalo – Koristiće Vam ako ste nabavili mapu grada kako bi se lakše snalazili. Pored toga ne zaboravite naočare za sunce, slušalice , knjigu ili neke časopise.

Najbitnije

 1. Putna dokumentacija –  Važno je proveriti da li ste poneli sva dokumeta koja su Vam potrebna prilikom putovanja. Važno je da sa sobom imate pasoš, ličnu kartu, rezervaciju smeštaja ukoliko niste rezervisali smeštaj elektronskim putem.
 2. Tehnika – Sigurno sa sobom nosite bar mobilni telefon, a možda i tablet ili laptop. Poželjno je da baterije napunite pre polaska, kao i da sa sobom ponesete punjače ili ako imate korisno je poneti i power bank
 3. Novac – Poželjno je da imate novac u valuti koja se koristi u Beogradu ( dinar ) i sitan novac.  Ako imate neku stranu valutu, moraćete novac zamentiti u menjačnici ili banci, jer plaćanje u drugim valutama u Beogradu nije moguće.

SMEŠTAJ I PARKING

Beograd ima izuzetno veliki broj smeštajnih jedinica, ali ima i isto tako sve veći broj turista, pa je vrlo važno da smeštaj rezrvišete na vreme. Poslednjih godina iznajmljivanje smeštaja u stanovima na dan je popularnije od hotela, pa na taj način možete pronaći smeštaj na svim lokacijama u gradu. Ponudu smeštaja u svim delovima Beograda pogledajte na belano.rs

Ukoliko idete na putovanje automobilom od posebnog značaja biće Vam naši apartmani koji imaju parking, gde ćete bezbrižno parkirati svoj auto, obzirom da parkiranje u javnim garažama nije baš povoljno, a gradske zone imaju vremenska ograničenja na 30 minuta, jedan, dva i tri sata.

PUTOVANJE

 • Navigacija – Ako vaš automobil nema navigaciju, proverite da li vaš telefon ima aplikaciju sa navigacijom koja će Vam biti potrebna za kretanje po Beogradu. Ako nemate ni navigaciju na mobilnom telefonu, nabavite tradicionalnu kartu.
 • Oprema i sigurnost u vožnji – Ponesite svu sigurnosnu opremu u autombilu kao što je rezervna guma, prva pomoć, rezervne sijalice, uže za vuču, trougao za signalizaciju, reflektujući prsluk, i drugi alat. Ako vodite sa sobom dete, obavezno ponesite i dobro pričvrstite dečije sedište.
 • Zabava i praktičnost –  Ponesite sa sobom muziku za auto, audio knjigu ili neku drugih zabav nih sitnica  za putovanje. Pored toga značiće Vam da imate auto punjač, kese za smeće, rezervne baterije i sl.
 • Hrana i piće – Na svako putovanje je korisno poneti nešto za užinu i dovoljno tečnosti kako bi ostali hidrirani tokom putovanja.  Na taj način ćete izbeći suvišno zaustavljanje i put će Vam proći jednostavnije.

SIGURNOST I ZAŠTITA

Pre polaska na putovanje automobilom bitno je da proverite tehničko stanje automobila. Proverite ulje, gume, kočnice i sl.  Tokom vožnje osigurajte udaljenost i odmarajte redovno. Napravite unapred plan stajanja i odmarališta u odnosu na rutu.

Čak i okolina Beograda Vam nudi mnogo interesantnih lokacija koje bi želeli videti, pa možete spojiti korisno i praktično i napravite odmor na nekoj takvoj lokaciji.

Želimo Vam srećan put.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.