Sajam nautike, lova i ribolova 2018.

фебруар 11, 2018
Некатегоризовано

Sajam nautike, lova i ribolova 2018. je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Ove godine, između 3-7.aprila 2018, u Halama 1 i 4 Beogradskog sajma vas očekuju brojne atrakcije. 55 domaćih i 10 stranih izlagača učestvuju na skupu nautike, lova i ribolova koji je za nas koji nemamo izlaz na more, iako imamo bogatstvo mnogih reka, prosto egzotičan i atraktivan događaj koji nagoni na razmišljanja o nekim toplim destinacijama i morima, ali i rekama i jezerima i uopšte svemu onome što boravak na vodi može da nam donese.

Oko 10.000 posetilaca uživa u prezentacijama profesionalnog, ali i rekreatvinog tipa, na preko 3.500 m2 zatvorenog i 200 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Među eksponatima Sajma nautike nalaze se ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi, kojima mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

Poseban akcent se stavlja na segment lova i ribolova, koji svake godine zauzima sve značajniju poziciju, gde se mogu videti veliki, ali i mali distributeri i proizvođači opreme za ova dva hobija ili sporta, kako za koga.

Srbija je puna lovišta i mesta za ribolov i kao takva nudi posebnu avanturu i predstavlja pravi raj za sve zaljubljenike u lov i ribolov.

sajam nautike lova i ribolova

Reke su bogate raznim vrstama riba, a na kopnu, u šumama i uopšte prirodi Srbije, mogu se naći mnoge vrste najraznovrsnijih divljači. Iz ovih disciplina održavaju se i godišnja takmičenja.

Lovišta u Srbiji imaju dugu tradiciju i smatraju se za jedna od najboljih u Evropi što dokazuju i mnogobrojne posete lovaca iz celog sveta. Najpoznatija mesta za lov u Srbiji su: Deliblatska peščara, Karađorđevo, Golija, Crni Lug, Deli Jovan, a zatim su tu i Stara planina i Zlotske šume.

 

DA LI STE ZNALI?

LOV

Na teritoriji Grada Beograda ima 15 lovišta.

Deset lovišta je u nadležnosti Lovačkog saveza Srbije:

 • Pančevački rit (39.390 hektara – opštine Palilula i Zvezdara),
 • Avala (14.849 hektara – Opština Voždovac),
 • Topčiderska reka (opštine Čukarica i Rakovica),
 • Barajevska reka (20.250 hektara – Opština Barajevo),
 • Gavranski potok (28.674 hektara – Opština Grocka),
 • Varovnica (33.844 hektara – Opština Mladenovac),
 • Posavina (40.995 hektara – Opština Obrenovac),
 • Kosmaj (26.962 hektara – Opština Sopot),
 • Donji Srem (45.902 hektara – opštine Zemun i Novi Beograd) i
 • Kolubara (33.646 hektara – Opština Lazarevac).

Četiri lovišta su u nadležnosti JP „Srbijašume“:

 • Rit (8.263 hektara – Opština Palilula),
 • Lipovička šuma (1.253 hektara – opštine Barajevo i Čukarica),
 • Trešnja (117 hektara – Opština Sopot) i
 • Crni lug (973 hektara – Opština Zemun).

Lovištem Dobanovački zabran, koje zauzima 1.125 hektara teritorije Opštine Zemun, gazduje Vojska Srbije.

Od krupne divljači lovi se srna, divlja svinja, jelen lopatar i muflon, a od sitne zec, fazan, poljska jarebica, divlja guska, divlja patka, prepelica, grlica, gugutka i divlji golub grivnjaš. Osim ove divljači koja je zaštićena lovostajem odstrel lisice, sive vrane i svrake dopušten je tokom čitave godine.

Lovački savez Srbije, Alekse Nenadovića 19/II, tel. 3442-477,
www.lovacki-savez-srbije.com
Kinološki savez Republike Srbije, Alekse Nenadovića 19-21, tel. 2439-612, www.ksrs.org.rs
JP „Srbijašume“, Kneza Miloša 55, tel. 3611-083, www.srbijasume.rs

Ribolov

U najbližoj okolini Beograda ribolov je moguć na mnogobrojnim lokacijama, kako na rekama Savi i Dunavu, tako i u vodama Pančevačkog rita. Samostalan ribolov je moguć ukoliko obezbedite ribolovačku dozvolu, koju možete dobiti preko klubova sportskog ribolova.

Asocijacija sportskih ribolovaca Beograda, Obrenovac, Miloša Obrenovića 112, tel. 064-1163-242
Savez sportskih ribolovaca Srbije, Milovana Milovanovića 4, 3613-379

ADA SAFARI – www.adasafari.co.rs
Posebno blago sportskog ribolova Beograda predstavlja jezero „Ada safari“. Od nekadašnje močvare zarasle u šipražje i trsku, 1994. napravljeno je jezerce površine 6 hektara. Ada safari jezero je poribljeno kapitalnim i retkim primercima ribe, strogo kontrolisanog kvaliteta, kao što su: šaran, amur, babuška i vrlo retka i atraktivna riba linjak. Lokacija jezera je jedinstvena za ovu vrstu sporta. Nalazi se na poluostrvu Ada Ciganlija, na reci Savi, na samo 5 km od strogog centra grada.

(izvor: http://www.beograd.rs/lat/zivot-u-beogradu/1780-lov-i-ribolov/)

 

ZANIMLJIVOST

Privreda se sastoji iz mnogih sektora poređanih po sferama ljudskog rada.

Primarni sektor obuhvata: poljoprivredu, zemljoradnju, stočarstvo, lov, ribolov, šumarstvo, vodoprivredu.

U sekundarnom sektoru su industrija, građevinarstvo, kao i proizvodno zanatstvo.

Tercijarni sektor obuhvata saobraćaj, trgovinu, turizam, ugostiteljstvo, a tu su i uslužno zanatstvo, bankarstvo i komunalna privreda.

Kvartarni sektor obuhvata obrazovanje, nauku, kulturu, informacije, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

sajam nautike lova i ribolova

Kao što možemo videti, lov i ribolov, kao i kompletna vodoprivreda uz okrenutost turizmu ali i edukaciji koju Sajam turizma obuhvataju širok spektar ljudskog delovanja. Nije slučajno da se upravo tokom Sajma nautike, lova i ribolova okupe mnogobrojni stručnjaci iz raznih sektora, te da su smeštajni kapaciteti i apartmanski smeštaji u Beogradu popunjeni ne samo izlagačima i predavačima, već i hiljadama posetilaca iz zemlje i regiona koji dolaze kako bi propratile najnovije trendove u ovim sferama privrede.

belano apartmani stan na dan

Sajam nautike, lova i ribolova uvek ima i bogat prateći sadržaj – stručna predavanja i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

Izlagači se mogu prijaviti putem sledećeg linka:
http://sajam.rs/wp-content/uploads/prijave_nautika_2018_srp.pdf

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.