Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji: Sajam građevinarstva u Beogradu 2023.

март 27, 2023

Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu još jednom će pokazati zbog čega je najznačajniji događaj u ovoj industriji u regionu jugoistočne Evrope. Ovaj vodeći sajamski događaj će biti održan po 47. put u periodu od 24. do 27. aprila 2023. godine. Sajam će kao i obično biti organizovan u halama i na otvorenom prostoru u okviru Beogradskog sajma.

Sajmovi građevinarstva – mesta okupljanja i sklapanja poslova

Sajam građevinarstva je manifestacija koja okuplja proizvođače, distributere, dizajnere, izvođače i druge profesionalce iz građevinske industrije. Na njemu će biti predstavljeni najnoviji proizvodi, tehnologije, inovacije i trendovi u građevinarstvu. Beogradski sajam je u tom smislu posebno koristan jer omogućava kompanijama da predstave svoje proizvode i usluge na jednom mestu, što je važno za njihov dalji razvoj poslovanja. Pored toga, ovaj događaj pruža priliku za umrežavanje sa drugim profesionalcima iz industrije, kao i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i razmenu ideja.

Na beogradskom sajmu će biti predstavljeni i najnoviji trendovi i inovacije u građevinskoj industriji. Tu se pre svega misli na nove građevinske materijale, savremenu opremu i alate, kao i inovativne metode izgradnje koje mogu pomoći u poboljšanju produktivnosti i efikasnosti.

Sajam namenjen stručnoj publici

Zbog specifičnosti građevinske industrije, ovaj sajam je namenjen, pre svega, stručnoj publici i predstavnicima građevinskih kompanija i preduzeća koji su vezani za tu privrednu granu. Naše građevinarstvo je veoma perspektivno, a mnogobrojni najavljeni projekti u izgradnji su od međunarodnog značaja. Zbog toga je jasno koliko će ovaj sajam biti važan događaj svim sadašnjim i budućim partnerima.

Sajam građevinarstva u Beogradu je samim tim pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, što je najbolji pokazatelj aktuelnog privrednog trenutka, političke stabilnosti i dometa svojih učesnika.

Beogradski sajam i investitori

Sajam građevinarstva u Beogradu pruža mnogobrojne mogućnosti za obuku za profesionalce u industriji. Tome doprinose seminari, konferencije i radionice na kojima možete naučiti nove veštine i steći stručna znanja o najnovijim trendovima.

Za investitore, sajam građevinarstva u Beogradu može biti posebno značajan jer pruža priliku da se oni upoznaju sa novim projektima i poslovnim mogućnostima u ovoj industriji. Beogradski sajam može biti korisan za investitore koji traže nove mogućnosti ulaganja i koji žele da se informišu o različitim projektima i mogućnostima ulaganja u građevinskoj industriji.

Šta se može videti na Beogradskom sajmu građevinarstva?

Ova specijalizovana međunarodna manifestacija ima cilj da okupi i predstavi sve segmente građevinske industrije, počevši od istraživanja i projektovanja, pa do izgradnje i održavanja objekata. Ekološka rešenja u oblasti izolacije i energetske efikasnosti biće i ovoga puta posebno naglašena.

Na sajmu će posetiocima biti predstavljeni najnoviji materijali i tehnologije koje se koriste u građevinarstvu.

Ono što obične posetioce najviše interesujeje to što je u okviru ovog sajma uključena i oblast dizajna i opremanja enterijera. Baš ovaj segment čini sajam masovno posećenim, jer ćete se kao običan posetilac, upoznati sa inovacijama u opremanju stanova, apartmana i poslovnih prostora.

Dizajn enterijera i sajam za sve

Iako je Beogradski sajam prevashodno mesto za investitore, proizvođače i arhitekte, obični posetioci imaće itekako u čemu da uživaju. Na 47. Međunarodnom sajmu građevinarstva i šira publika može na jednom da se upozna sa inovacijama u građevinarstvu i tako oplemeni stambeni ili poslovni prostor. Izlagači će se potruditi da predstave široku ponudu proizvoda različitih namena, kako luksuznih, tako i opšte primenljiih. U modernom ambijentu Beogradskog sajma, na specijalno pripremljenim štandovima, nude se raznovrsna prilagođena rešenja stanovanja i izgradnje. Ovo je mesto gde obični posetilac može dobiti sveobuhvatne informacije o najnovijim dostignućima, trendovima, uslugama i proizvodima iz svih oblasti.

Statistika posete sajmu

SEBE (South-East Belgrade Building Expo) je jedan od najvažanijih događaja za zemlju, o čemu govore i brojke o poseti iz 2022. godine.

Ukupan broj izlagača je bio 548, od toga 352 domaćih i 196 inostranih. Čak 23 zemalja je učestvovalo u izložbi, među kojima su značajne prestavnike imali Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka Republika, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Indija, Italija, Kina, Korea, Mađarska, Nemačka, Poljska, Rusija, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Turska i Ukrajina. Broj posetilaca sajma je 2022. godine bio 24.425!

Ove godine se očekuje još veći broj izlagača i rekordna poseta sajmu! Zvanični vodič za sajam građevinarstva 2023. možete preuzeti na njihovom zvaničnom sajtu.

Kako je nastao Sajam građevinarstva?

Sajam građevinarstva je nastao iz Sajma tehnike, kao i većina ostalih specijalizovanih sajmova. Godine 1975. je odvojen od Sajma tehnike u posebne hale, ali se sve do 1996. godine održavao paralelno sa njim. Međutim, potrebe i značaj ove privredne grane se znatno uvećao, samim tim i njegov obim koji nije više mogao da bude predstavljen u okviru specijalnih priredbi tehničkog sajma, pa su organizatori doneli odluku da se građevinarstvo odvoji i predstavi zasebno.

Od te daleke 1996. godine, pa sve do danas, Sajam građevinarstva je porastao više od tri puta, a o broju stranih izlagača čak šest puta, a broj posetilaca je dvostruko uvećan.

Sajam danas

Danas je sajam mesto susreta i sklapanja poslova. Osim toga je i mesto edukacije, upotpunjen je zanimljivim programom prezentacija i pruža korisna znanja i podatke zainteresovanim posetiocima.

Kao jedan od poslovnih zaštitnih znakova Beograda i Srbije, aprilski događaj će za učesnike i posetioce biti idealan ambijent (u halama i na otvorenom), a nezamenljiva sajamska atmosfera i veliki broj učesnika iz branše biće nova mogućnost za postizanje različitih vidova saradnje i razvijanje biznisa.

Pojadinačne ulaznice možete nabaviti na ulazu po ceni od 500 dinara, grupne ulaznice su 300 dinara (za 20 i više osoba), a cena sata na parkingu je 200 dinara. Registrovani za B2B program ne plaćaju ulaz.

Za izlagače i posetioce sajma Agencija za izdavanje stanova Belano, nudi lokacijski prilagođen smeštaj koji možete iznajmiti na dan. Pogledajte široku ponudu na sajtu Belano agencije.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.