Sajam automobila u Beogradu

април 27, 2022

Za sve ljubitelje automobilske industrije slede dva izuzetna događaja koja se ovoga maja održavaju u Beogradu. Prvi je predstojeći beogradski sajam automobila DDOR Eco BG Car Show 07, koji će se pod sloganom „Prirodni broj obrtaja“ održati na Beogradskom sajmu od 12. do 15. maja 2022. godine. Drugi događaj je Motopassion koji će u isto vreme i na istom mestu pod sloganom „Sve vaše strasti na jednom mestu“ obogatiti ovogodišnju izožbenu i prodajnu ponudu na sajmu.

Kako su najavili organizatori, ovogodišnji beogradski Sajam automobila, u terminu nešto kraćem od uobičajenog, imaće sve predispozicije da bude prekretnica na automobilskom tržištu i u automobilskoj industriji Srbije.

Nova era automobilske industrije – Eco standardi

Pandemija kovid virisa je donela mnogo neizvesnosti i promena na globalnom tržištu, pa je tako i automobilska industrija i sajmovi vezani za nju, jedna od mnogobrojnih žrtvi. Ako imamo u vidu da je čak jedan Ženevski salon automobila po treći put odložen za narednu godinu i neka srećnija vremena, jasno je zbog čega bi DDOR Eco BG Car Show 07 mogao imati veliki značaj. Posle relativno neuspelih pokušaja održavanja sajmova u Evropi u virtuelnoj stvarnosti, digitalno, onlajn, vizuelno, 3D ili hologramski, beogradski Sajam automobila predstavljaće veliki iskorak i sajamski događaj na kakav se odavno čekalo.

A tu su i novine koje je automobilska industrija pripremila u susret klimatskim promenama koje su od izuzetnog značaja za budućnost naše planete.

Sam naziv Eco u inoviranom nazivu sajma pokazuje nam da je u pitanju novi izlagački koncept kome će se davati prednost i ka ćemu će biti usmerena pažnja ovogodišnjeg sajma. Akcenat je na vozilima sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, kao što su automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim modelima, ali koji su ekološki unapređeni i koji zadovoljavaju visoke ekološke standarde. Sve ove tehnologije koje su danas opciono zastupljene, u budućnosti će biti nezaobilazne i jedino moguće.

Zbog ove naglašene ekološke prirode, svi brendovi koji postoje na našem tržištu, a koji učestvuju na sajmu, spremni su da daju svoj puni doprinos ovom projektu. Inovativnost i ekskluzivnost ovog sajma je nadaleko poznata, pa je tako u najavi i ove godine puno premijera jer se gotovo svaki model već pojavio u proizvodnji i prodaji na zapadnim tržištima, ali nije još uvek bilo mogućnosti da se pojavi i na našem. Ovaj sajam će biti upravo idealna prilika za upoznavanje našeg tržišta sa tim modelima, a kako trenutno nema puno sajmova automobila u svetu, organizatori su najavlili mogućnost evropskih i svetskih premijera električnih vozila. Većina najmoćnijih svetskih brendova iz automobilske industrije ide u korak sa vremenom i predstaviće nam na sajmu u Beogradu svoje modele električnih vozila.

Klasični modeli automobila

Ono zbog čega najviše volimo Sajam automobila je glamurozni osećaj luksuza i moći klasičnih modela koji su izloženi. Oni ni ove godine neće izostati iako će i oni posedovati poboljšane ekološke performanse.

Po svim kriterijumima – izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca, Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji. Naravno, ne sme se zaboraviti poslovni segment, jer se na ovoj izložbeno-prodajnoj priredbi okupljaju uvoznici i distributeri svih svetskih automobilskih brendova, proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova.

Nebitno je da li ste zainteresovani za putničko ili teretno vozilo, pravilo glasi – kupujte ga na ovoj manifestaciji. Od malih gradskih automobila do luksuznih limuzina, preko terenaca, kombija i dostavnih vozila do najvećih kamiona, najbolja ponuda je na sajmu. A tu su i promotivne i akcijske cene koje treba iskoristiti.

Ove godine će DDOR Eco BG Car Show 07 biti održan sa smanjenim komercijalnim efektima u smislu prodaje vozila, ali su mediji iskazali ogromno interesovanje za modele sa najnovijim pogonskim rešenjima, čije se potpuna komercijalizacija očekuje u bliskoj budućnosti.

Prateća industrija na Sajmu automobila

I u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova, interesovanje izlagača je izuzetno. U skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, uvoznici iz ovog segmenta manifestacije najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture.

Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A. Istovremeno u hali 3 biće postavljena izlžba starovremskih automobila i oldtajmera, tako da će posetioci imati prilike da kompletno zaokruže priču o automobilskoj industriji i da isprate njen razvoj kroz vreme. I najstariji modeli i oni najmoderniji koji su tek kročili u budućnost, nalaziće se na jednom mestu – na beogradskom Sajmu automobila.

Istorijat Sajma automobila u Beogradu

Prvi beogradski Sajam automobilizma je organizovan kao zaseban sajam još daleke 1938. godine na 10000 kvm izložbenog prostora, gde je 107 izlagača prikazalo 375 modela putničkih i teretnih vozila. Poslednji put je održan 2019. godine na više od 41000 kvm i pred skoro 140000 posetilaca. Na tom poslednje održanom sajmu učestvovalo je 410 izlagača iz 27svetskih zemalja.

Cilj sajma je da predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju paletu performansi, dizajnerskih i inovativnih rešenja u svim sektorima ove industrije. Jedan od ključnih ciljeva ovog sajma je prodaja eko vozila subvencionisanim kupcima (kao što su taksisti) ali i svima koji su zainteresovani za modela sa alternativnim pogonima.

Međutim, kao što se pokazalo i ranijih godina, najveće interesovanje na sajmu je u premium segmentu. Sinonime za luksuz, brzu, sigurnu i udobnu vožnju predstavljaće čuveni brendovi kao štos u Mercedes, Audi, BMW, Land Rover, Jaguar i mnogi drugi.

Ponuda automobila biće upotpunjena i brojnim edukativnim i zanimljivim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, probnim vožnjama, nagradnim igrama. Cena ulaznice je 400 dinara, a sajamski parking se plaća 150 dinara po svakom započetom satu.

Motopassion „Sve tvoje strasti na jednom mestu“

Međunarodni sajam motocikala održaće se u istom vremenskom periodu, od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu.

Motocikli, mopedi, skuteri, ali i proizvodi prateće industrije kao što su rezervni delovi, oprema i pribor biće sastavni deo ove manifestacije. Za one koji vole brzu, adrenalinsku vožnju bezbednim i pouzdanim vozilom ova manifestacija sa izuzetno bogatim sadržajem i propratnim programom, biće prava destinacija za vas.

Ova izuzetno atraktivna i sadržajna sajamska manifestacija namenjena je afirmaciji i promociji moto sporta. Nemojte propustiti da je posetite, veliki broj propratnih sadržaja učiniće vaš dan uzbudljivim i jedinstvenim.

Ukoliko je Sajam automobila i Motopassion vaša krajnja destinacija ovog maja, potražite na vreme adekvatan smeštaj za boravak u Beogradu. Pogledajte ponudu Belano apartmana koje možete iznajmiti na dan i koji se nalaze na najboljim lokacijama u gradu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.