Romantično veče za pamćenje – Lara Fabian u Beogradu 2021.

октобар 1, 2021

Lara Fabian konačno u Beogradu. Posle otkazivanja mnogih kulturnih i zabavnih događaja zbog globalne pandemije uslovljene korona virusom, Beograd konačno ima priliku da ugosti veliku internacionalnu zvezdu Laru Fabian koja je za svoju 50 World Tour uvrstila i srpsku prestonicu. Koncert će se održati u Štark areni, 22. oktobra 2021. godine u 20 časova, a ulaznice se mogu naći na prodajnim mestima tickets.rs. Nabavite ih na vreme i očekujte uživanje u celovečernjom spektaklu!

Lara Fabian je prava pop zvezda čija karijera dugo traje, a kvalitet nije nikada doveden u pitanje. Svoje najpoznatije pesme peva na francuskom, engleskom, i flamanskom jeziku, ali je pevala i na španskom, nemačkom, hebrejskom i ruskom. Široj javnosti poznata je po mnogobrojnim hitovima, albumima koji su prodati u više od 20 miliona primeraka i nastupu na Evroviziji 1988. gde je predstavljala Luksemburg. Velikih vokalnih sposobnosti koje obuhvataju čak četiri oktave, autor je mnogih hitova i albuma koji su prodati u  preko 20 miliona primeraka.

Biografija dostojna divljenja

Lara Fabian je rođena u Belgiji, da bi se kasnije sa porodicom preselila u Kanadu. Danas o njoj govorimo kao o kanadsko-belgijskoj autorki koja pretežno peva na francuskom jeziku. Još od malena se njen talenat jasno isticao, pa je već od 8. godine počela da se formalno muzički obrazuje. U tom uzrastu piše prve pesme po ugledu na svoje uzore i idole Barbru Strejsend i Queen.

Karijera

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom kada je 1988. godine RTL kanal pozvao da predstavlja Luksemburg na 33. Pesmi Evrovizije. Pesma pod nazivom Croire, koju ćemo slušati i na beogradskom koncertu, osvojila je visoko 4. mesto. Zanimljiv podatak je da je te godine titulu pobednice ponela još jedna Kanađanka koja je nastupala za neku drugu zemlju – Celine Dion ispred Švajcarske!

Sa oko 500.000 prodatih primeraka, pesma Croire je postala hit singl te godine u Evropi.

Diskografija

Naredni album Carpe diem je bio pravi hit u Kanadi, gde se sa partnerom preselila početkom 90-ih sa namerom da osvoji američko tržište.  Album je dostigao zlatni tiraž za manje od tri nedelje nakon njegovog izdavanja, a naredne godine, album je postao trostruki platinasti i Larina turneja privukla je više od 150.000 obožavalaca. Publika je prepoznala kvalitet i bira Laru Fabian za pevačicu godine što je izuzetno priznanje u tako velikoj konkurenciji!

Laru Fabien znamo i po tome što je pozajmila glas Esmeraldi u Diznijevoj adaptaciji Zvonara Bogorodičine crkve. U toj verziji Dizni preuzima i jednu Larinu pesmu na engleskom jeziku, što je bio presedan u kompaniji koja isključivo komponuje za svoje potrebe.

U narednim godinama nižu se uspesi i svaki naredni album donosi još veći broj hitova i veći broj prodatih albuma.

Tek u leto 1999. Lara je snimila prvi album na engleskom jeziku, simbolično nazvan Lara Fabian.  Na ovom albumu možemo da vidimo koliko je širok žanrovski opseg koji ona obuhvata jer umesto pop emotivnih pesama i balada, može da peva pesme u dens maniru. I u isto vreme dok Cher peva svoju čuvenu pesmu gde se pita da li veruje u život posle ljubavi, dens-pop pesma Lare Fabian I Will Love Again, njen prvi engleski singl, dostigao je broj jedan na mnogim listama.

U februaru 2001, Love By Grace postala je početna tema u brazilskoj telenoveli Porodične spletke, koju su pratili milioni gledalaca u Latinskoj americi. Za nekoliko nedelja, pesma je zauzela prvo mesto na većini brazilskih i portugalskih radio-stanica. Naredne godine Lara je snimila pesmu World At Your Feet  za potrebe video-igre World Soccer Championship.

U martu 2005. ponovo se pojavila na muzičkoj sceni u Francuskoj i Kanadi, sa svojim petim albumom na francuskom, nazvanim 9. Prema njenoj izjavi, naziv simbolično predstavlja promenu i ponovno rođenje, kraj jednog vremenskog perioda u životu, a istovremeno početak drugog. Album je označio sasvim drugi pravac u muzičkom i ličnom životu Lare Fabijan, drugačije je izveden, sa glatkoćom, spokojstvom i sa puno radosti, daleko od dubokih i dramatičnih pesama sa prethodnih albuma.

Mademoiselle Zhivago

Velika umetnička radoznalost i nemogućnost da ostane na jednom području dovela je do toga da je objavila album u Rusiji i Ukrajini pod nazivom Mademoiselle Zhivaga, koji se sastoji od jedanaest pesama na različitim jezicima koje je komponovao ruski kompozitor Igor Krutoj. Mademoiselle Zhivago je priča o ženi koja proživljava različite živote tokom godina i vekova, te ima posebnu vezu sa Larinim poreklom i porodicom. Ovde je zanimljivo to što je ime Lara ona i dobila po junakinji iz knjige Doktor Živago, pa je na ovaj način dala omaž svom detinjstvu i svojim roditeljima.

Velike kritike je doživela zbog pevanja na otvaranju Azijskih zimskih igara u Astani, u Kazahstanu i nastupu u Čečeniji 2011. godine. Njeno maestralno izvođenje pesme Always ostalo je u senci politike – bila je optužena da peva u zemljama na poziv ljudi koji su redovno optuživani za rušenje ljudskih prava i demokratije. Larinim učešćem u zvaničnim svečanostima, aktivisti za ljudska prava optužili su je za „legitimisanje krivičnog režima“.

Lara Fabian – jaka žena

Ono što Laru Fabian izdvaja iz mnoštva drugih pevača i umetnika je njen neverovatni talenat i izuzetno čvrst karakter koji joj ne daje da posustaje i da se preda. Ima u njoj volje i snage da i posle pobede i posle poraza ustane i ostane jaka i sa još više energije krene dalje. Tom energijom obiluju njene pesme koje su jake i buntovne, spremne na borbu za ljubav i za prave vrednosti, baš zato što iza njih stoji jedna snažna žena.

Beogradska publika, kao i mnogobrojni obožavaoci iz regiona, imaće prilike da se u tu snagu uvere na beogradskom koncertu slušajući neke od hitova: Adagio, Alleluia, Croire, Je sus malade, I will love again, Par amour, Lyubov pokhozhaya na son, Take me home, Country Roads, J t’aime….

Ako ste voleli Celine Dion i Mariah Carey, veličanstveni glas i pesme pune emotivnog naboja i snage Lare Fabian će vas zadiviti i oduševiti!

Ukoliko niste iz Beograda, a dolazite na koncert i potreban Vam je smeštaj pogledajte ponudu Belano apartmani na Novom Beogradu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.