Rock opera 8. maja u Kombank dvorani u Beogradu

април 18, 2022

Rock opera. Dobro ste čuli. I žestoki rock i klasična muzika na jednom mestu. U veličanstvenom prostoru Kombank dvorane u Beogradu (bivši Dom sindikata) biće upriličen nesvakidašnji spektakl pod nazivom Rock Opera. Ova fuzija energije, bunta i virtuoznosti na klasičnim instrumentima biće upriličena beogradskoj publici 8. maja od 20 sati.

Beogradski spektakl

Muzički spektakl Rock Opera sa svojim programom „EU Tour 2022“ i sa 50 muzičara na sceni ekskluzivno stiže u Kombank dvoranu. Tako će se uz zvuke simfonijske muzike pod dirigentskom palicom Fedora Vrtočnika, u jedinstvenim aranžmanima, interpretaciji i muziciranju, čuti legendarne rock pesme, tvrđeg zvuka uz koje su odrasle brojne generacije. Iznenadite se novim aranžmanima pesama kao što su „Light My Fire“, „Purple Rain“, „Tush“ i drugih svetski poznatih hitova. Posebna radost izvođenja je kod pesama Fredija Merkjurija i grupe „Queen“ koji su i sami naginjali takvom zvuku. Poslušajte iznova sa našim solistima i vrhunskim orkestrom hitove kao što su „Bohemian Rhapsody“, „We are the Chamipions“, „We Will Rock You“ i mnoge druge pesme za sva vremena.

Možda baš zbog ove muzičke raznovrsnosti koja uključuje različite ukuse, dirigent Fedor Vrtačnik kaže da je koncept ovog muzičkog spektakla podjednako pristupačan za sve generacije.

Rock Operu čine 50 muzičara na sceni, među kojima su članovi hora i orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Novosadski Big Band, solisti Nevena Reljin, Jana Šušterčić, Matija Zanatta, Nikola Mijić i Zoran Šandorov.

Nakon brojnih nastupa u regionu, a posle izuzetno uspešnog koncerta u Lisinskom u Zagrebu, Rock opera svoju veliku koncertnu energiju dolazi da podeli sa Beogradom. Dođite u što većem broju da poslušate remek-dela svetske rock sceneuz klavir, violine, trube, horove i operske vokale.

Ulaznice možete pribaviti na blagajni Kombak dvorane ili na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i onlajn.

Šta možemo da očekujemo na koncertu?

Malo roka i malo opere. To je simfonijski rok koncert, neverovatna kombinacija muzike za sve generacije. Za one generacije koje su odrastale na vinil pločama slušajući najveće izvođače svih vremena, ali i one mlađe koje se o muzici informišu na internetu i koje ćesad imati prilike da osete svu snagu svevremenih melodija. Imaćemo prilike da čujemo kako bi zvučali najpoznatiji hitovi kad ih izvode muzički školovani i obučeni profesionalci. Naše solistkinje i solisti će vam pokazati kako bi zvučali hitovi Coldplay-a ili Bitlsa da su ih izvodili ljudi sa vrhunskim glasovnim mogućnostima. Sa druge strane, moći ćete i da se uverite i potvrdite talenat i široki vokalni spektar velikana kao što je Fredi Merkjuri, kome ni operski pevači nisu mogli da naruše slavu.

Spajanje klasike i rok muzike nije nova pojava. Mnogi izvođači su želeli da se oprobaju u aranžmanima koje će obogatiti klasični instrumenti ili neka deonica sa klasičnom muzikom. Pomenuti Fredi Merkjuri je naginjao ka klasici, a poznat je i po uvodnoj numeri za Olimpijadu u Barseloni koju je otpevao sa Monserat Kabalje. Nik Kejv u poslednje vreme sve češće piše i nastupa sa klasičnim orkestrom, Guns and roses su se raspali onoga trenutka kad je Axl poželeo hor i mirniju melodiju, nasuprot Slash-u koji je ostao na tvrđem zvuku do kraja. Na našem prostoru setićemo se Bajage, Zdravka Čolića ili Riblje čorbe i čuvene pesme „Pogledaj dom svoj, anđele“.

Ko su izvođači?

Novosadski big bend je osnovan 2003. godine od strane profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog sviranja na polju džez, pop i filmske muzike.

Tokom proteklih godina, orkestar je priredio više od 420 koncerata na gotovo svim kulturnim manifestacijama i festivalima u zemlji i regionu. Na koncertima u Studiju „M“ RTV Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. objavljen je prvi studijski CD „Samo muzika“. Novi, autorski  CD-a „ Polaris“, obogaćen modernim funk zvukom, izlazi u februaru 2017. u  maju 2021 godine izlazi treći autorski CD- TATTOO koji predstavlja esenciju muzičkih interesovanja članova Novosadskog big benda.

​Novosadski big bend je snimio muziku za dve kultne serije: Cvat lipe na Balkanu i Nepobedivo srce, dok je kroz koncertnu delatnost ostvario aktivnu saradnju s Beogradskom filharmonijom, medijskim kućama – RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink, kao i sa gotovo svim renomiranim umetnicima u regionu, od kojih bismo posebno izdvojili Zdravka Čolića, Džibonija,Tota Kutunja, Emira Kusturicu, Jelenu Tomašević, Željka Joksimovića i mnoge druge

​Novosadski big bend 2018. pokreće simfo-rock projekat Rock Opera, 2019. godine projekat Disco Opera a 2020. koncert Tri Tenora.  

Setlista

 1. The Final Countdown – Europe
 2. Jump – Van Halen
 3. Smoke on the water – Deep Purple
 4. Live and Let Die – Guns N’ Roses
 5. Light my Fire – Doors
 6. Eye of the Tiger – Survivor
 7. Roxane – The Police
 8. Somebody to love – Queen
 9. River Deep Mountain High –Ike & Tina Turner
 10. Nutbush City Limits – Tina Turner
 11. Proud Mary- Ike & Tina Turner
 12. Who Wants To Live Forever –  Queen
 13. Tush – ZZ Top
 14. Whiter Shade od Pale –  procol harum
 15. Another Brick in the Wall – Pink Floyd
 16. Highwaz to Hell – AC/DC
 17. Love of my Life – Queen
 18. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
 19. Bohemian Raphsody – Queen

Bis 1

 • We are the Chamions – Queen

Bis 2

 • Crazy Little Thing Calles Love – Queen

Bis 3

 • Hey Jude – The Beatles

Iza njih je više od 250 uspešnih koncerata. Orkestar vas poziva da sa njima podelite pozitivnu energiju i proslavite muziku. A mi vas pozivamo da, ukoliko boravite u Beogradu, pogledate veliku ponudu stanova na sajtu Belano apartmana koje možete iznajmiti na dan.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.