6 najboljih ribljih restorana u Beogradu

фебруар 7, 2019

Konačno u Beogradu, u okviru gastro ponude, vidimo porast interesovanja za riblje restorane i mediteransku kuhinju. Tako se na listi najboljih restorana u Beogradu upravo nalaze i neki riblji restorani.

Zašto treba jesti ribu?

Riba u ishrani kod nas je generalno na neki način zapostavljena. Međutim, riba sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, belančevine, vitamine, minerale i veoma je niskokalorična. Upravo zato nutricionisti preporučuju da se bar dva puta nedeljno nađe na trpezi. Poznato je i da omega-3 masne kiseline smanjuju nivo triglicerida i holesterola u krvi, smanjuju pritisak, krv čine ređom i na taj način umanjuju rizik od pojave tromboze. Redovnom upotrebom može se sprečiti otvrdnuće arterija i popraviti protok krvi na kritičnim mestima u srcu i mozgu. Riba se preporučuje i reumatičarima i obolelima od psorijaze. Riba je bogata i vitaminima, naročito B grupei mineralima kao što su fosfor, kalcijum, cink, natrijum, kalijum, bakar, gvožđe, selen i jod, koji je važan za pravilan rad štitne žlezde.

Riba je idealna namirnica za sve one koji žele da izgube kilograme, kao i za sportiste, decu, trudnice i rekonvalescenate, kao i starije ljude.

A kako biste došli do najsvežije ribe, tu su vrhunski riblji restorani.

1) ŠARAN

Adresa: Kej Oslobođenja 53, Zemun, Beograd 11000, Srbija

Telefon: +381 11 2618235

Ovaj restoranu blizini Belano apartmana u Zemunu i smeštaja na Novom Beogradu je sam po sebi postao sinonim kada se spomene riba. Riblji paprikaš, smuđ, šaran, romantika i ambijent boemskog uživanja samo su neki od faktora dugovečnosti i uspešnosti ovog lokala. Neobične kombinacije mediteranskog i kontinentalnog kao što su lignje punjene pršutom iznenadiće vaše nepce. Domaća i strana vina upotpunjuju meni, a muzika je tu da doprinese ugođaju, nenametljivo i tokom poslovnih ručkova ili večera. Dezerti su raznovrsni, pa možete probati recimo tart od rogača. Na svakoj mapi turizma, aplikacija i onlajn izvora informacija, mnogi restorani u Zemunu se nalaze na listi nezaobilaznih stajališta za oporavak i gastro uživanje, pa tako i ovaj, zaista tradicionalno kvalitetan restoran.

2) REKA

Adresa: Kej Oslobođenja 73 b | Zemun, Beograd 11080, Srbija

Telefon: +381 26 11625

Još jedan biser Zemuna, nekako prirodne lokacije za brojne riblje restorane jeste restoran Reka. Negde na skoro samom kraju šetališta, kao nagrada na kraju iskušenja i duge predivne šetnje kejom, ovaj lokal vas prosto ušuškava nakon nekoliko koraka stepenicama do visine sa koje ćete videti prelep pogled i osetiti svu draž srca Zemuna. Šarmantan prostor ribljeg restorana Beograd „Reka“ garantuje dobar provod. Poznato i tradicionalno mesto za sve vrste proslava počevši od korporativnih okupljanja, preko krštenja do svadbi i venčanja, rođendana i veridbi, za redovne varijante je popularno upravo za porodični ručak i ribu.

Posebna energija prosto preplavljuje prostor, a to znači da vas ovde čeka ušuškan i prijatan ambijent u kojem možete provesti nezaboravne momente, sa najbližima, dovesti vaše poslovne partnere, prijatelje ili goste. Živa muzika znači i muzički dinar, ali bilo bi nepristojno buniti se zbog toga. Jednako kao što Reka ceni svoje goste, treba ceniti i umetnike koji doprinose potpunom ugođaju i atmosferi. Prostor koji morate doživeti. Pored muzike, možete uživati i u slikama i umetninama kojima ste okruženi. Gosti se ovde redovno vraćaju, kao i turisti koji borae u apartmanima u Beogradu, posebno u smeštaju na Novom Beogradu.

3) Bevanda

Adresa: Požarevačka 51

Telefon: +381 [11] 2-447-446

Porodični restoran konoba Bevanda je specijalizovani riblji restoran plodova mora i morskih specijaliteta. Svakodnevno nabavljaju školjke, rakove, ribe i mekušce iz Jadranskog, Jonskog i Sredozemnog mora i to iz Crne Gore, Hrvatske, Kipra, Grčke i Italije. Svežina je ključ uspeha, tako da većina namirnica stiže avionima. Kao takav, restoran konoba Bevanda pruža potpuno zadovoljstvo i za najprobirljivije i najzahtevnije goste. Ambijent koji podseća na Mediteran. Ovde možete da se u potpunosti opustite i prepustite čarima mediteranske kuhinje i isto tako mediteranskim vinima i dobroj usluzi.

4) Ahh…Riba

Adresa: Obilićev Venac 27/2, Beograd – Stari Grad, 11000 Beograd, Srbija+381 11 2620 442

Telefon: +381 65 909 3339

Enterijer ovog restorana usklađen je sa potrebama savremenih ljudi. Svojim stilom prostor restorana idealan je za poslovni sastanak, porodične proslave i okupljanje sa prijateljima. Veoma lep ambijent, ribljeg restorana „Ahh… Riba“ uz obilje hrane, pića i dezerta, zagolicaće maštu svih naših gostiju.

Ističu činjenicu da već poseduju restoran pod istim imenom koji uspešno posluje u Podgorici i da su jedni od retkih koji poseduju svoj brod koji im omogućava da sa sigurnošću garantuju kvalitetno poreklo i svežinu robe.

5) Langouste

Adresa: Kosančićev venac 29, 11000 Beograd

Telefon: 064 813-20-15, 011 328 3680

U starom gradu nadomak Kalemegdanske tvrđave, sa fantastičnim pogledom na  reku Savu i Dunav,

ovaj ekskluzivni restoran priča svoju specifičnu priču.

Sa inovativnim pristupom gastronomiji, posvećeni, predani i svetski poznati Michelin star šef Guillaume Iskandar, restoran Garance, Paris spreman je  da kreira i od hrane stvara umetnost.

Kuhinja je njegov atelje, a trprezarija odličan izbor za hedoniste sa najistančanijim ukusom.

Smelo izvan uobičajenih okvira i novim ukusima ciljaju da menjaju gastro scenu Beograda.

Radno vreme:

– ponedeljak- subota: 12-24h

– nedeljom ne radi

riblji restorani u beogradu

6) Fish i Zelenish

Adresa: Beton Hala, Karađorđeva 2-4, Beograd 11000

Telefon: 060 0555150

Ako ste ljubitelj mediteranske kuhinje, domaćeg vina i opuštene atmosfere, samo napred – ovo je pravo mesto za Vas! Ovaj jelovnik je autentičan, zasnovan na mediteranskom načinu pripreme hrane, na svežoj ribi, plodovima mora, organskom povrću, domaćim testeninama, grčkim i dalmatinskim predjelima, salatama, maslinovom ulju i mediteranskim začinima.

Odličan je za vegetarijance, ljude koji poste i jedu niskokaloričnu hranu, ali dopada se i pravim gurmanima. Sa ponudom hrane ovde odlično se slažu domaća vina i rakije iz čuvenih fruškogorskih podruma i manastira, a za kraj uvek predlaže se bermet ili kalvados uz odličan espreso i panakotu. Poželjno je da najavite Vaš dolazak, zbog ograničenog broja mesta za sedenje.

Ostaje nam da neke od novijih restorana posetimo, pa da saznamo koja su konkretno jela najpopularnija i koja je riba zaista najsvežija.

Ipak, iz ličnog ugla, usudite se da se provozate i do izletišta u okolini Beograda ponekad. Poznato je da je najbolja riba često negde-na samoj obali. Za morsku već-kao gosti Belano apartmana-kofere u ruke i na put.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.