Razgledanje Beograda autobusom

јануар 10, 2020

Iznajmili ste stan u Beogradu, ali nemate baš puno vremena za obilazak srpske prestonice? Želeli biste da vidite što više toga, ali jednostavno niste oduševljeni idejom da ćete morati da pešačite čitav dan? Rešenje je – razgledanje Beograda autobusom!

Razgledanje autobusom – zabavna aktivnost za maksimalni doživljaj grada

Beograd ima 30-ak organizovanih turističkih tura, od pešačkih do onih brodom, otvorenim i zatvorenim autobusom, tramvajem. Sve su tu kako bi pomogle putnicima da zavole i upamte Beograd u njegovom najlepšem svetlu.

Razgledanje Beograda otvorenim autobusom je jedna od najpopularnijih opcija kada je u pitanju panoramsko razgledanje prestonice i jedna od omiljenih aktivnost i gostiju apartmana u Beogradu koji se po prvi put nadju u našem glavnom gradu. Ova aktivnost donosi upoznavanje Beograda krstarenjem ulicama i uživanje u interesantnoj priči vodiča o istoriji grada, arhitekturi i životu Beograđana.

Nakon Atine i Istanbula, Beograd je treći po veličini grad u jugoistočnoj Evropi. Grad sa dušom, koji se raduje svakom posetiocu. Grad podignut na ušću Save u Dunav, mesto oko koga su se vodile brojne bitne i sudarale mnoge kulture. Grad čije su ulice u svako doba dana i noći pune ljudi, raspoloženih da vas upute ka mestima, koje morate obići. Sa ushićenjem će sa vama podeliti priču o svom omiljeno mestu za ispijanje kafe, vidikovcu sa najlepšim pogledom na zalazak Sunca ili restoranu sa najukusnijom domaćom kuhinjom.

Beograd – vaš domaćin

Najveći broj turista, koji iznajme apartman u Beogradu, odluči se za turu autobusom sa otvorenim krovom, koji je sve popularniji vid obilaska gradova širom sveta. Tura za razgledanje Beograda autobusom nosi naziv “Beograd vaš domaćin“. Polasci se realizuju od ponedeljka do petka, sa Trga Nikole Pašića (zona kod Pionirskog parka) u 11 i 13h tako da turisti koji pešače centrom grada najčešće nailaze upravo na njih. Ako se u Beogradu zadesite po kišnom danu, na raspolaganju vam je i zatvoreni deo autobusa. Ukoliko toga dana ne pada kiša, biće to najlepših 70 minuta u Beogradu, koje ćete iznova prepričavati prijateljima kada od vaše posete Beogradu ostane samo po koji suvenir i karta sa vožnje otvorenim autobusom.

Koja je ruta turističkog autobusa u Beogradu?

Na turi razgledanja autobusom po Beogradu, imaćete priliku da prođete kroz sve bitnije saobraćajnice grada i vidite Gradsku skupštinu, Terazije, Trg Slavija, Brankov most, ali i zavirite i u deo Novog Beograda oko parka Ušće. Za to vreme, čućete neke zanimljive priče o Beogradu, njegovoj arhitekturi, istoriji i Beograđanima. Saznaćete zašto spomenik Beogradskom spomeniku stoji baš na Kalemgdanu, okrenut ka Zemunu, koliko je puta menjao ime, šta se nalazi ispod Crkve Sv. Marka, gde se sve u gradu nalaze masonski simboli i još mnogo toga.

Tokom razgledanja Beograda iz autobusa, proći ćete pored prve sijalice u Beogradu, upaljene davne 1893. godine na uglu Kolarčeve i Makedonske ulice. Iznenadiće vas najstarija sačuvana kuća u Beogradu, koja je podignuta 1724. godine na današnjoj adresi Cara Dušana 10. Provozaćete se trasom Trke formula za Veliku nagradu Beograda, voženu 3. septembra 1939. godine oko Kalemegdana, u čast rođendana kralja Petra.

Turu vode licencirani turistički vodiči, a za strance tu su i audio vodiči na osam svetskih jezika – srpski, ruski, engleski, francuski, nemački, turski, italijanski i grčki.

Pravac kretanja: Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Dr Milutina Ivkovića, Trg oslobođenja-Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Kralja Milana, Terazije, Kolarčeva, Trg Republike, Vasina, Uzun Mirkova, Tadeuša Košćuškog, Cara Dušana, Bulevar vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankov most, Bulevar Nikole Tesle, Ušće, Bulevar Mihaila Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Bulevar kralja Aleksandra.

Našim gostima bude zanimljivo da prođu pored svog apartmana u Beogradu ili stana na dan i spoznaju istorijat tog kraja na malo drugačiji način. A Belano u ponudi ima upravo i apartman na Dorćolu i smeštaj u centru grada, kao i luksuzne apartmane na Novom Beogradu.

Gde staje autobus za razgledanje Beograda?

Obeležena stajališta su: Muzej 25. maj – zadržavanje 2 minuta, Studentski Trg – zadržavanje 2 minuta, Uzun Mirkova kod Kralja Petra – zadržavanje 2 minuta.

Koliko košta razgledanje Beograda autobusom?

Kartu možete obezbediti odlaskom u Turističku organizaciju Beograda, na adresu Knez Mihailova 5 i u BS Tursu, Savrski trg 1a. Ukoliko, pak, za to nemate vremena, kartu možete kupiti i u samom autobusu, pre početka razgledanja. Cena karte je 800 dinara za odrasle i 500 dinara za decu do 12 godina. Organizatori su TO Beograd i BS Turs.

Ako budete imali sreće da se u Beogradu zadesite do 2. oktobra, ne propustite priliku da u autobusu sa otvorenim krovom posetite Avalu, beogradsku lepoticu, koja sva blistava, dočekuje sve one koji dolaze autoputem Beograd – Niš. Osim što ćete sa Avalskog tornja imati magičan pogled naskoro čitav grad, videćete i spomenik Neznanom junaku, popiti kafu ili ručati u restoranu ili jednostavno uživati u tišini i skoro netaknuntoj prirodi Avale. 

Polasci turističkog autobusa za razgledanje Beograda

Polasci se realizuju subotom i nedeljom u 10h sa Trga Nikole Pašića u organizaciji saobraćajnog preduzeća Lasta Beograd. Cena karte je 600 dinara za odrasle i 400 dinara za decuMogu se kupiti u samom autobusu pre početka obilaska ili na prodajnim mestima Lastine turističke agencije u Beogradu, na Savskom trgu 1 (preko puta nekadašnje Glavne železničke stanice) ili u Balkanskoj ulici 35-39 (Tržni centar, I sprat). . Cena izleta bez ulaznice za Avalski toranj je 550 dinara. Ukoliko želite kartu za toranj, morate je kupiti u poslovnicama Laste.

Razgledanje Beograda autobusom traje oko 70 minuta, a polasci su svakog dana u 11.00, 13.00 i 17.00 sa Trga Nikole Pašića.Razgledanje je organizovano uz pratnju licenciranog turističkog vodiča. Organizatori ovih tura su Turistička organizacija Beograda i BS Tours.

Napominjemo da prilikom kupovine karata, dobijate 20% popusta na kupovinu karte za Istorijski muzej Srbije, kao i za posetu Miloševom konaku.

Od centra grada do vrha Avale stiže se za oko sat vremena, kada možete čuti neke interesantne detalje o ovoj planini, kao i gradu nad kojim se nadvija. Na putu do Avale svraća se do Miloševog konaka i Topčiderskog parka. Sve to nije bez razloga! Licencirani vodiči ispričaće vam u kakvoj su vezi i zašto su povezani knez Miloš i Avala.

Novac dat na putovanja nikad nije bačen – sada ste u Beogradu, pa ko zna kad. Zašto se uopšte dvoumiti da li ići na panoramsko razgledanje autobusom. Odgovor je uvek – DA!

Rezervacijeiinformacije: +381 11 2635 622, bginfo.knezmihailova@tob.co.rs.

Karte se mogukupiti u: TIC TOB, KnezMihailova 5 i u BS Tursu, Savskitrg 1a. Kartu je moguće kupiti i u autobusu pre početka razgledanja. Minimalni broj osoba za realizaciju ture je 10 osoba.

Maršute…

Maršuta:Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Dr Milutina Ivkovića, Trg oslobođenja-Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Kralja Milana, Terazije, Kolarčeva, Trg Republike, Vasina, Uzun Mirkova, Tadeuša Košćuškog, Cara Dušana, Bulevar vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankov most, Bulevar Nikole Tesle, Ušće, Bulevar Mihaila Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Bulevar kralja Aleksandra.

Po podacima TOB-a, 2014. godine zabeležen je značajan porast zainteresovanih turista za razgledanje Beograda iz otvorenog autobusa, odnosno oko 16.500 turista, a taj broj značajno raste iz godine u godinu.

Ostale ture u Beogradu

Razgledanje Beograda – aktuelne ture

 • Književne šetnje Beogradom: Otkrivanje Beograda (od 14. septembra)
 • Razgledanje Beograda autobusom sa otvorenim krovom
 • Dvorski kompleks na Dedinju
 • Letnja turistička sezona 2018 u Skadarliji
 • Beogradska tvrđava: Jura avantura i sedam objekata
 • Tramvaj zvani Beograd
 • Približimo institucije građanima
 • Na kafi kod kneginje Ljubice
 • Moj otac Vuk Karadžić
 • Veliko ratno ostrvo: Ekološke pešačke ture
 • Beogradski viteški park i ture brodom Slavjana
 • Panoramsko razgledanje Beograda helikopterom
 • Segvej ture
 • Voz „Romantika“ – za izlet van Beograda

BELANO Kontakt

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste se odmorili, a usput se i upoznali sa tradicijom i turističkim atrakcijama Beograda ili iskusili nešto novo kao što je panoramski let helikopterom, a tražite apartman u Beogradu u kojem biste boravili sa porodicom, u paru ili poslom, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili obavite svoje poslove, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belanotelefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.